Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

De verlichtingsproducent

Luxopus

Georgy Guglielmini heeft met zijn bedrijf Luxopus voet aan de grond gekregen in België. Nu ook Nederland lonkt, gaat de innovatieve ondernemer nog een stap verder. “Wij produceren en importeren onze eigen ledverlichting. Daarnaast assembleren we lichtarmaturen op maat van de klant. Al onze armaturen zijn grondig getest door externe instanties. Dat is een keiharde garantie op kwaliteit.”

Qontact I Waaruit bestaat de corebusiness van je onderneming?

Georgy: “Luxopus produceert en importeert zijn eigen verlichting onder de merknaam GG Spot. De ontwikkeling ervan gebeurt door onze ingenieur. Op de Belgische markt zetten wij ledgerelateerde producten af bij de groothandel en de installateurs, en dit aan betaalbare prijzen. Bovendien kunnen klanten rekenen op de vakkundige bijstand van onze vertegenwoordigers. Sinds kort bewerken we ook de Nederlandse markt. Wij bieden er de ideale verlichtingsproducten aan. Ik denk aan kwaliteitsvolle armaturen voor woningen, rusthuizen en appartementsgebouwen. En dat is belangrijk want een ledstrip is niet zomaar een ledstrip. Verder houden we vast aan één en dezelfde productiedatum. Dit waarborgt standaardisatie. Als wij produceren, is de klant van het begin tot het einde zeker van een identieke lichtkleur. Zo hoort het ook.”

Qontact I Welke toegevoegde waarde krijgt de klant aangeboden?

Georgy: “We kunnen voor de klant eveneens de verlichting voorbereiden. Onze lichtspecialisten houden dan rekening met verschillende aspecten: wat is de aard van het project, heeft de klant bepaalde wensen, voor welke doeleinden wordt de verlichting gebruikt, gaat het om binnen- of buitenverlichting, moet de installateur de armaturen plaatsen in een stenen of gyproc plafond of in een wand? Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Heel belangrijk: wij staan achter onze ledproducten en streven ernaar dat ze op de juiste manier worden gebruikt. Neem nu een schoenenwinkel. Daar is het van primordiaal belang dat de verlichting ervoor zorgt dat de kleur van de schoenen natuurgetrouw overkomt. Hetzelfde in een slagerij. Vlees moet vóór alles smakelijk ogen, zeker als het wordt belicht. Luxopus werkt nauw samen met een aantal vaste installateurs-onderaannemers. We helpen hen met de uitwerking van het verlichtingsplan en zij nemen onze kwaliteitsproducten af. Ook produceren wij verlichting op maat volgens de wensen van de klant. Zo importeren we bepaalde componenten zoals aluminium profielen, ledmodules en drivers om lichtarmaturen te assembleren. Op basis van deze lichtstudies worden onze technische fiches opgesteld die onder meer de hoeveelheid lumen van de toestellen aangeven.”

Qontact I Met welk product is jullie gamma onlangs uitgebreid?

Georgy: “Wij zetten voortaan ook in op tuinverlichting. Hoogwaardige buitenledlampen met een perfecte afwerking. Ze zijn waterdicht en hebben de vereiste IP-waarde. Die geeft aan in welke mate een lamp is beschermd tegen het binnendringen van stof en vocht. De tuinverlichting van Luxopus garandeert meer branduren en uiteraard het juiste buitenlicht, dat verschilt van het licht in een leefruimte. We hebben alle modellen in voorraad en kunnen klanten binnen 48 uur beleveren aan scherpe prijzen.”

Qontact I Welke grote projecten heeft Luxopus zoal gerealiseerd?

Georgy: “Prestigeprojecten bij de vleet! Neem nu de hypermoderne paardenkliniek Equitom in Lummen, uniek in Europa. In een eerste fase hebben wij er de volledige elektriciteit en de verlichting inclusief de lichtsturing geplaatst. Van de operatiezalen en de ontwaakkamers tot de paardenboxen. Dit voorjaar is de kliniek fors uitgebreid met een revalidatiecentrum. Ook in dit complex komt alle elektriciteit en verlichting van bij ons. Een aantal jaren geleden heeft Luxopus een casino uitgerust met ledverlichting, van de vloer tot het plafond. Die verlichting brandt dag en nacht en is tot op vandaag intact. Uiteraard is deze klant supertevreden. En mocht hij bij wijze van spreken morgen toch te maken krijgen met defecte leds, dan kunnen we die meteen herstellen omdat wij ze nog altijd produceren. In Spanje hebben we dan weer een villaproject succesvol afgerond. Dit verliep in samenwerking met een lokale installateur. Naast het complete interieur is ook het exterieur voorzien van ledverlichting, zoals sfeervolle lichtbollen aan de rand van het zwembad.”

Qontact I Kloppen ook bedrijven uit totaal andere branches aan?

Georgy: “Jazeker. Een autogarage met toonzaal, een puur industrieel project dat in het begin van dit najaar is gestart. Wij zijn te werk gegaan met stijlvolle armaturen en duurzame ledverlichting, zodat de wagens in de showroom mooi blinken. Vooraf hebben we uitgezocht of klokarmaturen of railprofielen een goede keuze zijn. Want die kan je koppelen aan daglichtsturingen. De programmatie ervan kan zelfs via het internet gebeuren. Bevindt er zich niemand in de toonzaal, dan brandt de verlichting bijvoorbeeld aan 30 procent. Toch zie je van buitenaf dat de zaak is geopend. Op het moment dat iemand de showroom betreedt, gaat het licht onmiddellijk op volle kracht schijnen. Als je de slotsom opmaakt, leveren lichtsturingen je een fikse energiebesparing op.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...