Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Claes & Zonen De ster in de familie

Claes & Zonen is dit jaar een kwarteeuw erkend concessiehouder van Mercedes-Benz. “Mijn broers en ik hebben samen met ons team de levensdroom van mijn vaderverwezenlijkt”, zegtJohnny Claes. “Het familiebedrijf is doorheen de jaren groot geworden en dat bereik je alleen door je werk met passie te doen. Ik ben fier op onze producten en op onze medewerkers. Zonder hen zouden we niet zover zijn geraakt.”

Successtory van mijlpalen

De tijdlijn van Claes & Zonen leest als een successtory. In 1950 richt André Claes in Sint-Truiden een eigen bedrijf op dat motoronderdelen en complete motoren van alle merken reviseert. Na een eerste uitbreiding wijkt de ondernemer eind jaren zeventig met zijn revisiebedrijf uit naar industriezone Schurhovenveld. De verhuis gaat gepaard met bijkomende activiteiten: de verkoop en het onderhoud van personenwagens. Met de opstart van Euro-Trucks Claes en Euro-Trucks Renting worden vervolgens ook bedrijfswagens aan het gamma toegevoegd. Wanneer André in 1989 plots overlijdt, nemen zijn vier zonen het roer over en zetten ze het levenswerk van hun vader verder. Een nieuwe mijlpaal volgt vier jaar later. Mercedes-Benz erkent Claes & Zonen als concessiehouder, de ultieme droom van André. Het familiebedrijf vergroot zijn territorium met filialen in Tienen en Tongeren en pakt uit met een smart cornerin Sint-Truiden. Sinds 2000 spelen de vier broers een steeds grotere voortrekkersrol. Ze worden de eerste Belgische dealer van Nearly New Car, dat intussen is omgedoopt tot Mercedes-Benz Certified. Tweedehands bedrijfsvoertuigen vinden dan weer een koper in de Used 1-showroom. Hun concessie krijgt ook als eerste in België het ProCarrosserie-label. Naast gewone koetswerkherstellingen voor personenwagens en bestelwagens, is Claes & Zonen in ons land als enige bevoegd voor aluminiumherstellingen. De kroon op het werk!

Vier handen op één buik

Johnny Claes is de jongste van de vier broers en heeft de algemene leiding in handen van de afdeling personenwagens. Daarnaast draagt hij de verantwoordelijkheid voor het carrosseriebedrijf, een onderdeel van de site in Sint-Truiden. “Dat is iets wat geen enkele andere Mercedes-Benz-concessiehouder in huis heeft. Bij ons vind je dit allemaal onder één dak. Ludo runt Euro-Trucks Claes en Luc staat in voor de naverkoop van de vrachtwagens. Edmond leidt het revisiebedrijf, dat is uitgebouwd met een servicepunt in Antwerpen voor een snelle depannage van schepen en havenkranen. Onze roots liggen in het reviseren van Mercedes- en andere motoren, zowel in binnen- als buitenland. Vandaag is ons revisiebedrijf gespecialiseerd in motoren voor de zware industrie en mag het grote jongens zoals Sarens en baggeraar Jan De Nul Group tot zijn klanten rekenen. Nog een weetje: de motoren van de treinen die door de Eurotunnel rijden, zijn ook door ons gereviseerd. En daar zijn we best trots op.”

Familiebedrijf pur sang

“Claes & Zonen is een familiebedrijf pur sang en dat ervaart de klant. Die is bij ons niet slechts een nummer en kan zelfs bij de eigenaars aankloppen. Klanten krijgen aandacht en ontvangen de juiste informatie. Meer nog: wij geven hen vooral een goed gevoel. Ze kunnen rekenen op eerlijke en adviserende verkopers, die al jarenlang deel uitmaken van ons team. Een klant verkiest een vast contactpersoon en daarin blinken we uit in het Mercedes-netwerk. Onze klanten zijn dan ook in de wolken met de wagen die ze hier kopen. Dat merken wij aan de vele lovende reacties op onze sociale media en aan de talrijke bedankmails die binnenkomen. Mercedes heeft begin 2018 onze vestigingen in Sint-Truiden en Tienen gelauwerd met de prijs voor Best Progression Customer Satisfaction. Het filiaal in Tienen ging dan weer aan de haal met de Second Best Customer Satisfaction-award. Deze onderscheidingen hebben we louter en alleen te danken aan onze klanten. Ze bewijzen dat wij goed bezig zijn.”

Maatwerk voor fleetmarkt

“We vormen een concessie voor Sint-Truiden, Tienen en Tongeren, al komen ook klanten buiten deze regio bij ons over de vloer. Onze fleetverkoop zit in de lift. Zakelijke klanten worden persoonlijk en warm onthaald door de fleetmanager. Hij luistert naar hun wensen en stemt het product hier op af.Dus bij ons geen gestandaardiseerde lijn met allemaal identieke uitvoeringen. Wel maatwerk dat tot in de puntjes wordt uitgewerkt. Dàt is onze meerwaarde. Tegenwoordig heeft een klant niet alleen een enorme keus, hij is ook op voorhand beter geïnformeerd dan ooit. Het is onze taak om hem de juiste waarden en beleving aan te reiken.”

Merk met de ster is hip

“Mercedes heeft als fabrikant de laatste jaren een enorme vooruitgang geboekt. Het merk met de ster is hipen het huidige design spreekt zelfs kinderen aan. Kids willen niets liever dan dat papa of mama met een Mercedes rijdt. Bestuurders kunnen à la carte hun keuzes maken en de wagen naar believen samenstellen. Het gekozen product projecteren we op een scherm, zodat de klant zich goed kan voorstellen hoe het voertuig er in werkelijkheid uitziet. Die totaalbeleving is vandaag de dag ontzettend belangrijk. Bovendien: als onze fleetklant de koning te rijk is, vindt zijn partner vaak ook de weg naar onze showrooms om een tweede wagen aan te schaffen. In elk geval, we vieren ons 25-jarig jubileum als erkend concessiehouder samen met al onze klanten. Zij doen in 2018 hun voordeel met feestelijke acties!”

Klanten trouw aan het huis

“Een wagen verkopen is niet gemakkelijk, maar niet het moeilijkste. De klant behouden, dat is een ander paar mouwen. Als ik de verhouding tussen onze verkoopcijfers en het aantal wagens in onze werkplaats bekijk, stel ik vast dat wij op het vlak van klantentrouw in het nationale dealernetwerk van Mercedes aan de top staan. Ik merk ook dat in één en dezelfde straat al eens twee of meer klanten huizen. Dat kan geen toeval zijn! Hoe dan ook, het gros van onze klanten blijft ons loyaal, ook nadat de garantie van hun wagen is verlopen. Het is eens te meer de bevestiging van het feit dat een klant zich thuis voelt bij Claes & Zonen.”

Johnny Claes

Claes & Zonen

011 69 74 30

Industriezone Schurhovenveld 3808

3800 Sint-Truiden

www.claesenzonen.mercedes-benz.be