Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Bistro Philippe Ceci n’est pas un bistro

Fijnproevers en zakenmensen vinden hun weg naar Bistro Philippe. Het nieuwe tongstrelende adresje van Philippe Lowette en Sarina Haesevoets is een schot in de roos. Wie er voor het eerst over de vloer komt, blijkt aangenaam verrast te zijn door het hoge niveau en de betaalbare kwaliteit. “We pakken de zaken eerder kleinschalig aan omdat wij onze gasten culinair willen verwennen.” En dat mist zijn effect niet.

In november vorig jaar hebben Philippe en zijn vrouw Sarina pal naast hun bekende traiteurwinkel in Alken Bistro Philippe geopend. “De naam ‘bistro’ is niet toevallig gekozen”, geeft Philippe toe. “Daarmee willen we de drempel verlagen en duidelijk maken dat je bij ons niet alleen voor een uitgebreid diner kan aanschuiven. Wij presenteren klassieke bistrogerechten op een totaal andere, zelfs niet-traditionele wijze. Sarina en ik streven naar een keuken die hip, lekker en op gastronomisch niveau is.”

Van lunch tot exquis menu

Tijdens de middag serveert het koppel een dagverse driegangenlunch, die wekelijks van samenstelling verandert. Op woensdag-, vrijdag- en zaterdagavond trekt de chef alle registers open met een exquis menu, van drie- tot zevengangen. Gastvrouw Sarina: “Voor zakenlunches geven bedrijven hun bestelling vaak op voorhand door. Dan kan Philippe zijn mise-en-place tijdig gereedmaken, zodat het tafelen vlot verloopt. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om ’s middags of ’s avonds een of meerdere gerechten à la carte te kiezen. Op de kaart staat steevast een vegetarisch voorgerecht. Niet zomaar een of ander slaatje, maar een echte smaakbom. Wie een vertrouwelijke bespreking wil voeren, kan rekenen op een afgezonderd plekje in de zaak.”

"Wij drijven niet mee met de culinaire stroom."

Setting voor zakenmensen

Bedrijven kunnen de eigentijdse en strak ingerichte bistro op dinsdag- en donderdagavond afhuren. “Voor presentaties, seminaries, workshops, noem maar op”, vervolgt Sarina. “We ontvangen tot 50 gasten. Zij hebben bovendien de vrije beschikking over een wit scherm waarop beelden kunnen worden geprojecteerd met een beamer. Ons concept slaat aan, het is de ideale setting voor zakenmensen.”

Zuiver tot op de graat

Philippe bereidt de gerechten in zijn bistro naargelang de vier seizoenen. Net zoals de kant-en-klare maaltijden in de traiteurzaak. “Om de drie weken pakken wij uit met een nieuwe avondkaart. Dat houdt mij scherp. Ik volg de sleur niet, ik hunker naar afwisseling.” De 35-jarige kok leerde na zijn opleiding in de hotelschool van Herk-de-Stad de kneepjes van het vak in gerenommeerde restaurants. Saint-Paul, Figaro, Kasteel van Rullingen en The Jane om er enkele op te sommen. “Ik heb zowel in sterrenzaken als in brasserieën aan het fornuis gestaan. Mijn drijfveer? Mensen verrassen met uitgekiende ingrediënten, wonderlijke smaakcombinaties en spraakmakende bordschikkingen. Mij zie je niet met de culinaire stroom meedrijven. Ik wil in onze open keuken mijn stempel drukken op de bereidingen. De borden die we klaarmaken, zijn zuiver tot op de graat.”

Sarina Haesevoets & Philippe Lowette

Bistro Philippe

011 31 18 75

Motstraat 1b

3570 Alken

www.bistrophilippe.be