Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Bouwbedrijf in poleposition

Derdaele+ industriële gebouwen

Snelle jongens, daar bij Derdaele+! Het industriële bouwbedrijf uit Lommel staat in poleposition om de regionale markt helemaal te veroveren. “In 12 jaar tijd hebben we een goede naam opgebouwd bij klanten in diverse sectoren. Onze expansieplannen zijn in volle uitvoering. Ze moeten voor een lange periode een boost geven aan ons bedrijf. Wij willen vooral sneller, efficiënter én competitiever uit de hoek komen.”

Tevreden klanten

“Ons omzetcijfer neemt jaar na jaar toe”, vangt CEO Patric Derdaele aan. “We groeien niet om te groeien, maar streven naar kwaliteit en klanttevredenheid. De laatste drie jaar hebben wij bijna 4,5 miljoen euro geïnvesteerd zowel in gebouwen, rollend materieel als in onze knip- en plooiafdeling.” Zijn bouwonderneming wil niet de grootste zijn, wel de beste. Met de juiste mensen op de juiste plaats. “We zijn in volle crisis opgestart en als ik zie waar wij na 12 jaar staan, stel ik vast dat we samen met onze medewerkers zijn uitgegroeid tot een sterke speler op de markt van industrie- en kantoorgebouwen.”

Ultramodern machinepark

Het ultramoderne machinepark van Derdaele+ is ongezien. Van graafmachines, hoogtewerkers, schaarliften, graafkranen en telescoopkranen tot dumpers, opliggers en kipwagens. Eén voor één perfect onderhouden en conform de strenge VCA-veiligheidsnormen. “Wij naderen de kaap van 50 machines, wat toch wel zeer uitzonderlijk is”, vindt Thomas Monnens. “Daardoor moeten we geen machines huren voor de uitvoering van onze grond-, riolerings- en montagewerken. Wij zijn dus minder afhankelijk van onderaannemers en kunnen dan ook een correct en vlot verloop van de werkzaamheden garanderen. Uiteraard heeft dit een gunstig effect op de bouwtijd en de kostprijs van een project.”

Investeren in nieuwe technologieën.

Productie in eigen huis

Ook het eigen staalatelier is een extra troef. Goed voor een oppervlakte van 3500 vierkante meter en uitgerust met onder andere drie rolbruggen, zaag- en ponsmachines, lasposten en een boor- en knipstraat. Patric: “In onze werkplaats produceren vakkundige arbeiders de verschillende componenten van een industrieel gebouw. Denk bijvoorbeeld aan kolommen, liggers en verbanden. Maar ook het meer verfijnde werk zoals de fabricatie van trappen en balustrades is een kolfje naar hun hand. Om nog beter te voldoen aan de bouwbehoeften van onze klanten hebben we onlangs een moderne lakkerij van 2500 vierkante meter overgenomen.”

Uitbreiding bedrijfssite

Aan ambitie geen gebrek. De uitbreiding van de bedrijfssite is in volle gang. “Wij hadden nood aan een vergroting van de werkplaats en kantoren”, licht Patric toe. “In oktober 2017 zijn we gestart met de linkerkant van ons gebouw en stapsgewijs volgt de andere kant. Verder blijven wij investeren in nieuwe technologieën en nieuwe ideeën. Elke machine die kan bijdragen aan een vermindering van de werkuren, is een meerwaarde.”

Reputatie hoog houden

Derdaele+ doet er alles aan om zijn uitstekende reputatie hoog te houden. Thomas: “Begin mei lanceerden we een gloednieuwe website, die nog meer informatie verstrekt over onze afgewerkte en lopende realisaties. En ook ons Belgium Racing Team en zijn vier opeenvolgende overwinningen in de 24 Hours of Zolder oogsten veel bijval. Wij schakelen in de volgende jaren nog een versnelling hoger!”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...