Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Bank voor ondernemers

Finva

Verwacht je als ondernemer net iets meer van je bankier? “Wij hebben ons succes te danken aan inzet en de persoonlijke relatie met onze klanten”, klinkt het bij Fintro in Sint-Truiden. “We maken deel uit van BNP Paribas Groep, maar varen onze eigen koers.”

“Wij voelden ons niet meer thuis bij een grootbank en keken in de spiegel: hoe willen we zelf als klant worden behandeld en wat kunnen wij doen om daar zelf invulling aan te geven?” Dat is het verhaal van Marc Kriekels en Kris Peeters, samen met hun vennoten Kevin Ottenburgs en Maurizio Rossi de drijvende krachten achter het Fintro-kantoor in Sint-Truiden. Marc: “We konden ons niet meer identificeren met de strategische keuzes die grote banken maken. Toen hebben wij besloten om als zelfstandige bankiers verder te gaan. Fintro wilde ons inlijven. Na een jaar onderhandelen over de voorwaarden van een samenwerking zijn we tot een consensus gekomen. Wij maken nu vier jaar deel uit van Fintro en BNP Paribas Groep, maar hebben een grote mate van onafhankelijkheid afgedwongen.”

Vrijgevochten vier

Onafhankelijkheid: het is een principiële en commerciële meerwaarde die de vier gelijkgezinde bankiers zeer belangrijk achten. Kevin: “We maken graag gebruik van de goed geoliede kredietdienst van het daadkrachtige BNP Paribas Groep, maar zijn niet gebonden aan de huisproducten. Wij gaan ook elders op zoek naar de ideale oplossing voor onze klanten.”

Bankieren heeft alles te maken met vertrouwen, dat moet je verdienen.

Van groeipijnen tot overname

Fintro Sint-Truiden is een bankkantoor voor zelfstandigen en actieve beleggers, zowel op het vlak van bank als verzekeringen. Marc: “We zijn alle vier zelfstandige bestuurders en kunnen dus goed inschatten wat een ondernemer nodig heeft. Elke fase die een bedrijf doormaakt, maken wij ook door. Groeipijnen, de aanwerving van personeel, de financiering van een overname, noem maar op. Een relatiebeheerder van een grootbank heeft daar weinig of geen voeling mee.” Maurizio: “We worden niet betaald per uur, wij moeten waarde creëren voor onze klanten. Of dat lukt? 60 procent van ons klantenbestand halen we binnen dankzij mond-tot-mondreclame van bestaande én tevreden klanten. Dus ja, onze inzet loont.”

Digitale toekomst

Het bankenlandschap verandert grondig onder invloed van het internet en vernuftige apps. Ook het Fintro-kantoor aan de Schepen Dejonghstraat bereidt zich voor op de digitale toekomst. “Wij worden daarin ondersteund door BNP Paribas Groep”, verduidelijkt Kris. “Er zal een dag komen waarop we even vlot met een klant kunnen spreken met behulp van een webcam als tijdens een ontmoeting hier op kantoor. Alleen: die dag is nog niet aangebroken. Veel klanten appreciëren het nog altijd om ons de hand te schudden voor wij samen aan tafel plaatsnemen.” Marc vult aan: “Begin april hebben we een nieuw kantoor geopend in Diepenbeek. Andere banken sluiten kantoren, wij doen er nog eentje open. Persoonlijk contact met je klanten is en blijft een ontegensprekelijke meerwaarde. We gaan er al eens samen op uit, naar een sportwedstrijd of een evenement bijvoorbeeld. Dat verwacht je wellicht niet van een bankier. Weet je, bankieren heeft alles te maken met vertrouwen. En vertrouwen, dat moet je verdienen.”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...