Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Architectuur + Architecten met een plus

Het gaat hard voor Architectuur +. In nauwelijks drie jaar tijd heeft het architectenbureau uit Hamont-Achel al heel wat lopende en afgewerkte dossiers. "We willen op dat elan verdergaan, met een jong team van creatieve geesten." Zaakvoerders Sven Coppens en Wout Claes, twee ervaren rotten in het vak, zetten het werk van hun voorganger André Spaas vol overgave verder.

Energiezuinige appartementen

Architectuur + is het huidige gezicht van het gerenommeerde architectenbureau van André Spaas, die in 2015 de fakkel overdroeg aan Sven Coppens en Wout Claes. Met nieuwe energie en een lading frisse ideeën maakt het vernuftige duo nu zelf naam. “Wij doen zowel particuliere woningbouw en interieurdesign als industriebouw en appartementencomplexen”, vertelt Sven. “We hebben een mooie klantenportefeuille opgebouwd, met gekende namen zoals Carglass en BMW Beliën. Een van onze nieuwste prestigeprojecten is de realisatie van residentie De Koel in Overpelt, een modern en energiezuinig gebouw van 20 appartementen en twee handelspanden op de benedenverdieping. Ook in Mol en Tessenderlo hebben wij grote bouwprojecten lopen.”

Hedendaagse driewoonst

Architectuur + houdt de ogen open voor zeer uiteenlopende projecten, maar wel met de focus op een eigentijdse vormgeving en duurzame technieken. Wout: “In Koersel pakken we uit met een nieuwbouw van drie woningen, die voldoen aan de duurzame energienormen. Het zijn knappe en moderne starterswoningen. Wat opvalt is de speciale gevelsteen, die wij in samenspraak met de bouwheer hebben gekozen. De opdracht was om de nieuwbouw te voorzien van een hedendaagse toets. Ik denk dat we daar in geslaagd zijn.”

"Duurzame en moderne architectuur."

Functioneel versus esthetisch

Sven en Wout weten precies wat Architectuur + onderscheidt van de concurrenten. Wout: “Wij hebben duidelijke ideeën over moderne en duurzame architectuur, maar waken ervoor om onze klanten niet een bepaalde stijl op te dringen. We passen ons aan de voorkeuren van de klant aan. Voor projecten van sociale woningbouw en industriebouw primeert sowieso het functionele boven het esthetische. Wij maken het verschil met onze technische expertise en ervaring.” Sven knoopt aan: “Met ons team van negen behoren we tot de grotere architectenbureaus in de regio. Dat maakt dat wij makkelijk dringende en omvangrijkere projecten aankunnen. Zeker voor klanten uit de industrie is dat een groot pluspunt. Daarnaast staan we op stiptheid: afspraken nakomen, de planning in acht nemen, deadlines respecteren. Dat zijn wij aan onze klanten verplicht.”

Expertise in 3D-visualisaties

Om zich te profileren als een vooruitstrevend en ambitieus architectenbureau, heeft Architectuur + zich onlangs versterkt met een specialist in visualisaties. Sven: “Als mensen een appartement in opbouw kopen, willen ze zich al een beeld kunnen vormen van hoe het er in de werkelijkheid gaat uitzien. Dat is begrijpelijk. Ook voor kantoorinrichtingen worden 3D-visualisaties stilaan een must.” Wout: “Bouwheren en verkopers van appartementen vragen expliciet om 3D-visualisaties te presenteren. Door deze expertise in huis te halen, kunnen we snel en gevat inspelen op de vraag van verkopers én kopers.”

Driewoonst Koersel

BEN-woningen
Oppervlakte per woning: 120 m²
K-peil: 32
E-peil: 26
Zonnepanelen: 20 per woning

Sven Coppens & Wout Claes

Architectuur +

011 44 68 85

Stationsstraat 28

3930 Hamont-Achel

www.architectuur-plus.be