Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Groep Claes Luc Afgebroken staat netjes

Het zou behoorlijk oneerbiedig zijn om Groep Claes Luc af te doen als een afbraakbedrijf. Afbreken houdt immers heel wat meer in dan de boel kapotmaken. Meer nog, het familiebedrijf staat bekend voor zijn punctuele én propere ontmantelingswerken van interieurs van winkels, ziekenhuizen en grote gebouwen. “De opluchting van klanten is dubbel zo groot als ze merken dat wij geen puinhoop achterlaten.”

Het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder, het politiegebouw in Hasselt, de gebouwen van KU Leuven: het zijn slechts enkele van de opmerkelijke referenties die Groep Claes Luc de voorbije jaren heeft verzameld. Luc Claes en zijn dochter Elien ontvangen ons op de werf van de Psychiatrische Kliniek Broeders Alexianen in Tienen, waar hun werkploeg andermaal hoge ogen gooit. “Projecten van deze omvang voltooien we in verschillende fasen. In dit geval: verdieping per verdieping. Nadat wij één verdieping volledig hebben uitgebroken en wind- en waterdicht hebben opgeleverd, neemt een bouwbedrijf het van ons over om elektriciteit te leggen en nieuwe vloeren te plaatsen. Zodra de patiënten naar hun vernieuwde kamers zijn overgebracht, kunnen we op een andere verdieping aan de slag gaan.”

Proper werk

Luc, een autoriteit in afbraakwerken, ontwikkelt eigenhandig speciale machines die het werk makkelijker en properder moeten maken. “Afbraakwerk is grof werk. Dit maakt dat sommige klanten een beetje huiverachtig staan tegenover onze komst. Ze vrezen dat een afbraakbedrijf een puinhoop achterlaat. De opluchting is dan ook dubbel zo groot wanneer ze vaststellen dat wij heel proper werk afleveren. In een rusthuis in Hasselt, waar we onder andere badkamers moesten uitbreken, werd ons op het hart gedrukt dat het gazon onaangetast moest blijven. Geen probleem, onze klant kon op zijn twee oren slapen!”

"Ons team neemt steeds meer grote gebouwen onder handen."

Omvangrijke projecten

Ooit begonnen als een stoutmoedige eenmanszaak met één enkele kraan, is Groep Claes Luc intussen uitgegroeid tot een kloeke en potige kmo, die steeds meer grote gebouwen onder handen neemt. Luc: “Als ik onze onderaannemers meetel, stellen we ongeveer 20 mensen te werk. Daardoor kunnen wij mikken op projecten van enige omvang. We hebben onlangs een extra projectleider aangeworven die ruime ervaring heeft met projecten die schommelen van 100.000 tot 400.000 euro. Wij zijn een gevestigde naam geworden.”

Tevreden klanten

Het familiebedrijf heeft zijn groei volledig te danken aan mond-tot-mondreclame van vooral tevreden klanten. “Zowat 75 procent van ons cliënteel is vaste klant”, weet Elien. “We verbazen ons er zelf over hoe ver die mond-tot-mondreclame reikt. Zelfs tot ver buiten Limburg. Wij halen steeds meer opdrachten binnen in Vlaams-Brabant en Antwerpen.”

Afgesproken timing

Groep Claes Luc zweert bij precies, proper en correct werk. Elien: “We gaan niet overhaast en slordig aan de slag, maar verliezen ook geen tijd. Wij houden ons aan de afgesproken timing. Dat maakt het trouwens eenvoudiger om een werf efficiënt te voltooien. Als we vertraging oplopen, is de kans groot dat wij de werf moeten delen met andere aannemers. Verschillende werkploegen die elkaar in de weg lopen, daar wordt niemand vrolijk van. Het brengt bovendien onnodige veiligheidsrisico’s met zich mee. Efficiëntie is een deugd.”

Luc Claes & Elien Claes

Groep Claes Luc

0495 53 85 65

Reservorenstraat 32

3581 Beverlo

www.claeslucbvba.be