Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

4D Tegelimport Werken met sterke merken

“Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg.” Deze vergeelde tegelspreuk is van toepassing op 4D Tegelimport uit Maasmechelen. Maar daar houdt de vergelijking dan ook meteen op. Zaakvoerder Kristof Vangeneugden heeft een duidelijke keuze gemaakt: kwaliteit boven alles! Die uitgesproken visie en strategie hebben hem alvast geen windeieren gelegd. “Wij willen geen prijzenklopper zijn, wel een kwaliteitstopper!”

QONTACT / 4D Tegelimport maakt naam in en buiten Limburg. Hoe doe je dat?
Kristof: “Door enkel te werken met kwaliteitsmerken zoals Porcelanosa, Casalgrande Padana, Ceramica Del Conca en Bisazza. Niet meteen de goedkoopste merken, maar wel stuk voor stuk referenties in de tegelmarkt. Merken waarmee we in de loop der jaren bovendien een hechte band hebben opgebouwd. Dat plaatst ons in een unieke positie: als een grote klant op heel korte termijn moet geholpen worden, zijn onze leveranciers bereid om een tandje bij te steken. Dat wordt erg gewaardeerd door aannemers, projectontwikkelaars en andere professionele klanten.”

QONTACT / Je presenteert met De Woonbeleving interieurconcepten in reallife.
Kristof: “Wij tonen die concepten in onze showroom in Diepenbeek, samen met enkele vooraanstaande partners uit de bouwindustrie en interieurarchitectuur. Niet enkel tegels, maar ook parket, sanitair, haarden, verlichting, noem maar op. De collecties worden regelmatig vernieuwd. Het is een idee dat we samen met interieurarchitect Vittorio Simoni hebben uitgewerkt. De bedoeling is om klanten – zowel particulieren als professionelen – te inspireren. Een voorbeeld: SOM Project & Vastgoed, dat enkele honderden appartementen per jaar neerzet, ontvangen wij in Diepenbeek. Daar maken zij hun keuze. De Woonbeleving trekt steeds meer aandacht, dus ik kijk ernaar uit dit nog verder uit te bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat er toekomst in zit.”

"Geen prijzenklopper, maar kwaliteitstopper."

QONTACT / Wat zijn de huidige trends in tegelland?
Kristof: “We bezoeken elk jaar Cersaie in Bologna, de grootste tegelbeurs in de wereld. Daar pikken wij alle nieuwe trends op. Trendsetters zoals Casalgrande Padana en Porcelanosa bieden al enkele jaren grootformaattegels – platen tot 1,20 x 1,50 meter – aan, maar nu lijkt elke tegelfabrikant zich op die trend te storten. De helft van de grote merken heeft de standaardmaat voor zijn tegels verlegd van 60 x 60 centimeter naar 90 x 90 centimeter. Groter is de trend! Dat maakt dat we onze toonzaal hebben moeten aanpassen om plaats te maken voor die producten. Ook vloerleggers moeten zich daarop instellen, uiteraard. Een andere opmerkelijke trend: natuursteen verliest terrein op keramische tegels voor de bekleding van buitenterrassen. Wij leveren keramische terrastegels van twee centimeter dik, iets wat vroeger niet mogelijk was.”

QONTACT / Zit er nog veel groei in 4D Tegelimport?
Kristof: “Jazeker. We hebben concrete plannen om een nieuwe toonzaal in Maasmechelen te openen, op een andere locatie. Eind 2018, ten laatste begin 2019, zou die toonzaal moeten klaar zijn. Ondertussen zijn wij onze bestaande toonzaal in Lommel aan het verbouwen. Voor die vestiging zijn we trouwens op zoek naar nieuwe medewerkers. Wij hebben de voorbije maanden weer een aantal mooie projecten gerealiseerd, onder andere voor de organisatie van de 24 Hours of Zolder, het nieuwe ziekenhuis in Maaseik en het rusthuis in Lanaken. We zijn vaste leveranciers voor enkele grote aannemers. Maasmechelen ligt dan wel in een hoekje van België, maar wij zijn niet ver verwijderd van Hasselt, Maaseik en Nederlands Limburg. Daarom hebben we een breed bereik. Wij leveren tegels voor appartementsgebouwen, rusthuizen, ziekenhuizen, scholen, warenhuizen, bank- en politiekantoren, tot ver buiten Limburg. Onze grootste onderscheidende waarde: we zijn geen prijzenklopper, maar wel een kwaliteitstopper!”

KRISTOF VANGENEUGDEN

4D Tegelimport

089 76 44 26

Joseph Smeetslaan 226

3630 Maasmechelen

www.4d-tegels.be