Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Paesen Autoverhuur Samen sterker

Hoe neem je als autoverhuurbedrijf voorsprong op de alsmaar toenemende concurrentie? Paesen Autoverhuur zweert bij premium cars en scherpe tarieven. In die optiek is het bedrijf een samenwerking aangegaan met BMW-concessiehouder van Osch. “Gebaseerd op wederzijds vertrouwen”, aldus zaakvoerder Björn Paesen. Fleet manager Jorg Radoux bij van Osch vult aan: “Beide partijen hebben baat bij dit partnership.”

QONTACT / Hoe hebben jullie elkaar gevonden?
Björn: “Toen we bij van Osch aanklopten om onze vloot van verhuurwagens te versterken, hebben wij ook gepolst naar de mogelijkheid om een nauwere samenwerking op te zetten. Al snel bleek dat we elkaar heel wat te bieden hebben. BMW is een van onze belangrijkste leveranciers van personenwagens. Een groot deel van ons cliënteel vraagt expliciet naar een premium car. Wie met een premiummerk rijdt, wil in geval van nood een wagen van hetzelfde merk huren.”
Jorg: “Onze vloot van vervangwagens is niet oneindig. Wij kunnen niet altijd een vervangwagen ter beschikking stellen aan klanten wiens wagen in herstelling is. Ook mensen die bij ons een nieuwe wagen kopen, willen in afwachting van de levering een oplossing. Om aan al die vragen tegemoet te komen, kunnen we terugvallen op Paesen Autoverhuur.”
Björn: “Er is een goede samenwerking, gebaseerd op vertrouwen. Wij bevestigen ons vertrouwen in van Osch door regelmatig nieuwe wagens bij hen aan te kopen. Zij bevestigen hun vertrouwen in ons door hier geregeld wagens te huren.”

"Een goede samenwerking, gebaseerd op vertrouwen."

QONTACT / Een overduidelijke win-winsituatie?
Björn: “Zeker. We kunnen ons premiumaanbod uitbreiden, met de mogelijkheid om die wagens na een aantal jaar terug te verkopen aan van Osch, aan een goede prijs. Een van de troeven van een BMW is de hoge restwaarde.”
Jorg: “Als een klant morgen een vervangwagen wilt, weten wij dat we altijd terechtkunnen bij Paesen. Dat is een service van enorme waarde. Daar komt nog bij: als klanten van Paesen een BMW krijgen aangeboden, verhoogt de kans dat ze achteraf bij ons een nieuwe wagen kopen.”

QONTACT / Wat gaf aanleiding tot het partnership?
Jorg: “De voorbije vijf jaar is onze verkoop zowat verdubbeld, wat maakt dat de vraag naar vervangwagens ook spectaculair is toegenomen. Toen Paesen Autoverhuur de deur opende naar een partnership, was de zaak snel beklonken.”
Björn: “Voor een goed begrip: wij zijn niet exclusief aan elkaar gebonden. Paesen heeft ook samenwerkingen met andere premiummerken en carrosseriebedrijven lopen.”

QONTACT / Hoe evalueren jullie de samenwerking?
Björn: “We volgen de samenwerking bij wijze van spreken dagelijks op. Als er zich problemen voordoen, pakken wij die meteen aan. We hebben een korte communicatielijn. Dat is ook aangewezen, want voor een stuk volgen wij hetzelfde traject. Hoe evolueert bijvoorbeeld de vraag naar hybride- en elektrische auto’s? Die tendens willen en moeten we allebei op de voet volgen.”
Jorg: “We weten hoe de markt evolueert, door te luisteren naar onze klanten. De kracht van deze samenwerking zit hem in het feit dat we elkaar sterker maken.”

Björn Paesen

Paesen Autoverhuur

011 27 43 30

Luikersteenweg 372

3500 Hasselt

www.paesenautoverhuur.be