Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Ronde van Italië

Oliovino

Giovanni Gigliotti en Kris Daenen van OlioVino importeren de beste artisanale streekproducten uit Italië. In hun smaakvol ingerichte winkel in Bilzen verkopen ze wijnen, olijfolie, limoncello, prosecco, balsamico, ansjovis, verse voeding zoals hammen en kazen, koffie, koekjes en allerlei andere lekkernijen. Je kan er ook deelnemen aan Italiaanse proeverijen of relatiegeschenkpakketten op maat laten maken.

“Bij OlioVino houden we Italiaanse proeverijen voor minimum 14 en maximum 18 personen”, steekt Giovanni van wal. “Naast bedrijven en verenigingen ontvangen wij in onze ingerichte ruimte ook privépersonen. Het basispakket bedraagt 35 euro per deelnemer. Wat houdt dit in? Je proeft een prosecco of een spumante, gevolgd door drie witte wijnen, een rosé en drie rode wijnen. Deze dranken combineren we met een zeer uitgebreid antipastibuffet. Dat bestaat uit drie verschillende versgebakken Italiaanse broden uit Apulië, Toscane en Noord-Italië die wij rechtstreeks aankopen bij lokale producenten. Verder vier soorten vlees – prosciutto di Parma, salami Felino, een salami van Calabrië en mortadella – en vier soorten kaas, namelijk parmigiano en drie buffelkazen. Daarbovenop krijg je ook nog eens à volonté 10 verschillende soorten antipasti zoals gevulde pepertjes met kaas en tonijn, courgettes, gegrilde artisjokken en olijven.”

Royale proeverijen

“Goed om weten: onze proeverijen staan gelijk met een volledige maaltijd”, vervolgt Kris. “Het is dus niet nodig om vooraf te eten. Tijdens zo een bijeenkomst maken we een kleine ‘giro d’Italia’, een ronde van Italië. Zowel op het vlak van de bubbels als van de wijnen. Als afsluiter bieden wij nog een koffie aan, een ristretto of een caffè lungo. Die gaat naar keuze vergezeld van een grappa, limoncello, amaretto of sambuca.”

Ideaal netwerkmoment

“De proeverijen van OlioVino vinden plaats van dinsdag tot en met vrijdag vanaf 19 uur. Ze duren ongeveer drieënhalf uur. Alle gasten krijgen die avond ook een overzicht van de aperitieven, wijnen en digestieven die we schenken. Wie dat wenst kan ze meteen ter plekke bestellen. Voor bedrijven en verenigingen zijn onze proeverijen een uitgelezen kans om te netwerken”, onderstreept Kris.

Gastronomisch weekend

“Elk jaar organiseren wij een groot Italiaans degustatieweekend in het laatste weekend van oktober. De place to be is De Kleine Graaf, een imposante Haspengouwse kasteelhoeve midden in de velden van het pittoreske dorp ’s Herenelderen. De perfecte locatie om op zaterdag en zondag het hele assortiment – voeding én dranken – dat we in onze winkel verkopen te laten proeven. Zowat 30 Italiaanse producenten zakken twee dagen lang af naar ons gastronomisch evenement om er hun producten met kennis en passie voor te stellen. Van wijn en likeur tot kaas en truffels. Tijdens het voorbije degustatieweekend is Guy Verhofstadt zijn eigen wijn, die hij Meone noemt, persoonlijk komen presenteren”, zegt Giovanni.

Relatiegeschenken op maat

“Nog een specialisatie van OlioVino zijn relatiegeschenkpakketten op maat”, vult Giovanni aan. “Wij maken wijn- en digestiefpakketten, maar ook voedingspakketten of een combinatie ervan. De inhoud en de prijs per pakket worden in onderling overleg vooraf met de klant bepaald. Als extra service transporteren we onze relatiegeschenkpakketten zelf naar het bedrijf van de klant. Die verliest er dan geen tijd aan of moet geen medewerker uitsturen om ze bij ons te komen ophalen. Wat ook tot de mogelijkheden behoort, mits een meerprijs, is een rechtstreekse levering op een adres naar keuze. Een relatiegeschenkpakket van OlioVino wordt altijd gesmaakt, zoveel is zeker!”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...