Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

LW Cleaning Pietje-precies

Perfectie is het sleutelwoord van Louis Wolfs. De ambitieuze zaakvoerder van LW Cleaning gaat recht op zijn doel af. Op enkele jaren tijd is hij erin geslaagd om zijn schoonmaakbedrijf te positioneren tussen de grote spelers op de markt. “Je moet je omringen met de juiste mensen, een onberispelijke kwaliteit aan de dag leggen en je woord nakomen in een klantenrelatie. Afspraak is afspraak!”

QONTACT / Het gaat LW Cleaning voor de wind. Een stand van zaken?
Louis: “Ondertussen zijn we alweer verhuisd van Genk naar een groter pand in Lanaken. De derde verhuis in twee jaar tijd! Dat heeft alles te maken met onze forse groei, waardoor wij telkens nood hebben aan meer opslagruimte. Over twee jaar wil ik mijn intrek nemen in een eigen bedrijfsgebouw. Complementair aan de expansie is de uitbreiding van ons personeelsbestand en van onze vloot camionetten. Vandaag heb ik 11 medewerkers in loondienst. Het einde is nog lang niet in zicht.”

QONTACT / Je klantenbestand reikt van Limburg tot aan de zee?
Louis: “Ik heb LW Cleaning drieënhalf jaar geleden opgericht als een eenmanszaak. Na een voorspoedige start is die intussen omgevormd tot een volwaardige bvba. In het begin bestond ons klantenbestand voor 80 procent uit particulieren en voor 20 procent uit kmo’s. Nu is het omgekeerd. Steeds meer bedrijven kloppen bij ons aan voor een totaalpakket: het reinigen van de gevels, het wassen van de ramen binnen én buiten en het schoonmaken van zonnepanelen op het dak. Doorheen de jaren heb ik ons langzaam maar zeker gepositioneerd tussen de grote jongens in onze branche. Hoe ver mijn ambitie reikt? Ik zeg altijd: gaat niet bestaat niet. Een mooi voorbeeld is het AZ Damiaan in Oostende, een heel speciaal architecturaal gebouw met moeilijk bereikbare locaties. Geen enkele firma in de buurt kreeg het klaargespeeld om de gevels en de ramen te reinigen. Ons is het wel gelukt. Dat heeft eens te meer een tevreden klant én een contract opgeleverd!”

QONTACT / In welk soort reiniging blinkt je bedrijf het meest uit?
Louis: “Industriële gevelreiniging is dé specialiteit van LW Cleaning. We reinigen alle mogelijke gevels zoals metalen sandwichpanelen, gevelplaten en grote glaspartijen. Ik raad daarbij osmosereiniging aan. Bij deze milieuvriendelijke reinigingstechniek maken wij gebruik van puur en gezuiverd warm water, dat alle vuil losweekt. Zonder zeep. Onze telescopische borstels reiken maar liefst 16 meter hoog. Ladders en stellingen zijn overbodig en het reinigen verloopt bijzonder snel, tot in de kleinste hoekjes. Andere specialiteiten zijn onder meer de eindschoonmaak bij nieuwbouw en renovatie en de reiniging van vloeren in parkeergarages. Sinds kort beantwoorden we ook aan de sterke vraag naar poetsvrouwen.”

QONTACT / Waarom kiezen klanten telkens weer voor LW Cleaning?
Louis: “Kwaliteit komt altijd op de eerste plaats, de lat ligt dan ook zeer hoog. Ik ben heel veeleisend en hamer er bij mijn team op dat het eindresultaat kraaknet moet zijn, elke werkdag opnieuw. Al mijn medewerkers zijn VCA-gecertificeerde gevel- en ramenwassers, wat aantoont dat LW Cleaning veiligheid en preventie vooropstelt. Plus: ik sta erop dat zij wassen zoals ik dat doe. Ze letten daarom extra op de details en poetsen niet alleen het glas, maar ook de raamprofielen en de vensterbanken. Aan het eind van de rit moet ieder raam volledig streep- en vlekvrij worden opgeleverd. Wij leggen bovendien altijd doeken op de vloer om vallende druppels tijdens het wassen op te vangen. De details maken het verschil. Zelfs onze werkkleding is brandschoon en ook de bedrijfswagens blinken als een spiegel. Ja, ik streef perfectie na.”

Goed om te weten


Specialisaties

Industriële gevelreiniging
Wassen van ramen
Reiniging van zonnepanelen
Eindschoonmaak nieuwbouw en verbouwing
Reiniging van vloeren in parkeergarages

Tevreden klanten

AZ Damiaan
Delhaize
Derdaele Industriebouw
Di Nitto Autogroep
Different Hotels
Fashion Point
Glas Ceyssens
Group Bruno
Hotel Eburon
Interrent
La Botte
La Bottega
Labo Rigo
Mathieu Gijbels
Melexis
Orion Design
Porsche Centre Paal
Quick
Willy Naessens Tessenderlo
Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL)

Louis Wolfs

LW Cleaning

0489 54 52 99

Berkenlaan 10 bus 2

3620 Lanaken

www.lw-cleaning.be