Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Electro Technics Perfect in orde

Met prestigieuze projecten voor klanten zoals Ikea, Janssen Pharmaceutica, Democo en Kumpen heeft Electro Technics uit Bilzen de voorbije jaren nationale faam opgebouwd. Zaakvoerder Roberto Porco acht de tijd rijp om te focussen op Limburg. “Lange verplaatsingen naar een werf wegen op de prijzen en belemmeren het werkplezier van onze ploegen. We willen zowel onze klanten als onze medewerkers tevreden houden.”

QONTACT / Electro Technics rijft tegenwoordig tal van grootschalige bouwprojecten binnen?
Roberto: “Ja. En het doet mij enorm plezier dat wij veel grote projecten in Limburg binnenhalen. We hebben de voorbije jaren heel wat opdrachten uitgevoerd in Antwerpen en Brussel, onder andere in het Koning Boudewijnstadion. Maar toch is het aangenamer om dicht bij huis te kunnen werken. Om verschillende redenen: als wij om kwart over vijf ’s ochtends moeten vertrekken richting Antwerpen en daar alsnog in de file staan, verliezen we kostbare tijd en geld. Onze wegen zijn echt dicht aan het slibben, dus dat probleem zal er niet op verminderen. Deze reiskosten kunnen we echter niet altijd doorrekenen aan de klant.Ook voor de werkvreugde van onze medewerkers zijn lange autoritten niet bevorderlijk. Maar niet getreurd, wij stellen vast dat er meer werk is in Limburg. De economie zwengelt aan, ook en zeker in onze eigen provincie. We geven voorrang aan Limburg.”

“De tijd is rijp om te focussen op Limburg.”

QONTACT / Welke mooie namen heb je recent aan je klantenbestand mogen toevoegen?
Roberto: “De Gazometersite in Sint-Truiden is een complex van 26.000 vierkante meter, dat bestaat uit een welzijnscampus, een jongerencentrum, een sporthal, een kindercrèche, appartementen en een nieuwe basisschool. De school opent in september 2018. In opdracht van aannemer Democo installeren wij er de elektriciteit. De chocoladefabriek Nerem is een woonproject met appartementen en lofts in Tongeren. Voor de Willy Naessens Group leveren we de technieken in een nieuw crossdock-centrum van de logistieke dienstverlener Mainfreight in Genk. Een gebouw van 8000 vierkante meter opslagruimte en 800 vierkante meter kantoorruimte. Om zulke grote klanten optimaal te kunnen bedienen, moeten wij intussen kleinere opdrachten afslaan. We richten ons specifiek op projecten met een commerciële waarde tussen 200.000 en 1,5 miljoen euro.”

QONTACT / Moet je een tandje bijsteken als je voor de big boys aan het werk gaat?
Roberto: “Neen. Ik bedoel daarmee: wij zetten ons sowieso voor de volle 100 procent in, voor al onze klanten. Ik maak er een erezaak van dat we onze opdrachten perfect afwerken, binnen de afgesproken termijn. Zo bouw je een vertrouwensband op met je klanten. De prijs is belangrijk, maar de tarieven in onze markt liggen zo dicht bij elkaar dat je elders het verschil moet maken. Service, kwaliteit, duidelijke afspraken, een goede communicatie. Om mij meer te kunnen focussen op het binnenhalen van grote projecten voor Electro Technics, heb ik besloten mijn ontslag te geven als zaakvoerder van HVAC Technics. Dennis Crommentuijn neemt mijn aandelen in dit bedrijf over en vaart voortaan zijn eigen koers.”

QONTACT / Hoe hou je de planning in de hand als je met verschillende aannemers werkt?
Roberto: “Om de werken op volle snelheid te laten draaien, spreken wij met al onze partners een lean planning af. Dat is een nieuwe aanpak voor het maken van een bouwplanning. Een lean planning wordt op de werf opgesteld, in samenspraak met alle betrokkenen, waarbij iedereen zich engageert tot een strikte timing en volgorde van werken. Planning is van cruciaal belang. We volgen die echt elke dag nauwgezet op. Als wij merken dat we ons werk niet gedaan krijgen, huren wij bijkomende krachten in. Die flexibiliteit moet je in onze business aan de dag kunnen leggen. Elke dag vertraging brengt financiële schade voor de klant met zich mee.”

Roberto Porco

Electro Technics

089 75 19 56

Bremakker 12

3740 Bilzen

www.electro.technics.be