Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Dakwerken Baptist Bart Op eenzame hoogte

Dakwerken Baptist Bart viert in 2018 zijn tiende verjaardag. Wat begon als een bescheiden eenmanszaak, is uitgegroeid tot een kloeke kmo met gezonde ambitie en een mooi toekomstperspectief. Reden voor een feestje? “We nemen onze verantwoordelijkheid ter harte: de mensen een goed dak boven hun hoofd bieden. Dat kan enkel wanneer wij ervaren en gedreven vaklui inzetten. De klant staat centraal.”

Dakwerken van a tot z, wat moeten we ons daarbij voorstellen? Bart Baptist, oprichter en zaakvoerder van het dakbedrijf dat zijn naam draagt, legt uit wat zijn full package aan diensten inhoudt. “Wij spitsen ons toe op dakwerken zowel bij nieuwbouw, renovatiewerken, herstellingen, isolatiewerkzaamheden en zinkwerken als bij het plaatsen van Velux-ramen en Unilin-dakelementen. Het specialisatiedomein van Dakwerken Baptist Bart overschrijdt zelfs de strikte grenzen van dakwerken, want we doen ook aan gevelbekleding. Om de uitstraling van een woning te verhogen, plaatsen wij gevelisolatie tegen de muren en een houten regelwerk om oneffenheden van de bestaande gevel op te vangen. De afwerking gebeurt met leien, sidings, Trespa, Eternit-platen of andere materialen.”

Trapje hoger

Toen Bart 10 jaar geleden tot de conclusie kwam dat hij niets meer te leren had in het dakwerkbedrijf waar hij in dienst was, zette hij de logische stap naar een eigen zaak. Vandaag telt zijn onderneming negen medewerkers en heeft hij een goed gevuld orderboekje. “Ik ben voorstander van gecontroleerde groei”, benadrukt Bart. Maar de opdrachten lopen zo vlot binnen en de klanten zijn zo tevreden, dat hij klaar is voor een trapje hoger. “Ik denk dan aan grote projecten zoals appartementsgebouwen, in samenwerking met aannemers, architecten en projectontwikkelaars. De professionele markt biedt veel mogelijkheden. We hebben de expertise en de ervaring in huis om op die markt een rol van betekenis te spelen.”

"Het vertrouwen van de klant schaden we nooit."

Investeren in personeel

Bart wil als dakspecialist een vaste waarde worden in Limburg. “Ik kijk met trots terug op de weg die ons bedrijf de afgelopen 10 jaar heeft afgelegd. Toch blijf ik ambitieus en zit ik vol ideeën. Al ben ik ook realistisch: als je 100 goede ideeën hebt, mag je blij zijn als je er twee kan realiseren.” Eén hindernis heeft hij alvast genomen: het ontwikkelen van een goed personeelsbeleid. “In onze stiel is het niet eenvoudig om goede medewerkers te vinden. Mensen met kennis van gevelbekleding, timmerwerken, leien slaan, goten solderen. Wij investeren in de kwaliteit van onze medewerkers, want ik wil mijn goede naam niet ten prooi geven door met knoeiers in zee te gaan. Goede werkkrachten aan boord houden is overigens niet zo moeilijk. Je moet ze koesteren en er zorg voor dragen. En dat doe ik!”

Oog voor de klant

Tot slot: met welke troef haalt Dakwerken Baptist Bart klanten binnen? “We zijn open en eerlijk. Ik ken anderen die met bodemprijzen gooien om klanten te lokken, maar daar bouw je geen bedrijf mee op. Wij zijn niet de goedkoopste op de markt, we hanteren wel correcte tarieven. Onze offertes komen wij persoonlijk toelichten. We stellen klanten schriftelijk op de hoogte wanneer de werken bij hen beginnen. Ook spelen wij kort op de bal. Ik zweer bij persoonlijk contact. Alleen op die manier bouw je een vertrouwensrelatie op met de klant. Dat vertrouwen schaden we nooit. Wij nemen onze verantwoordelijkheid ter harte: de mensen een goed dak boven hun hoofd bieden. Dat kan enkel wanneer we ervaren en gedreven vaklui inzetten. De klant staat centraal. Oog hebben voor de klant, voor de kwaliteit, voor de opvolging en de timing: het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar je moet het wel doen!”

Bart Baptist

Dakwerken Baptist Bart

0474 94 85 43

Terboekt 82

3600 Genk

www.dakwerkenbaptist.be