Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Keroma Techniek One stop shopping

Heel wat bekende ondernemingen zijn ooit van scratch af opgestart in een garage. Zo ook Keroma Techniek, dat tegenwoordig de toon aangeeft met een waaier van onderhoudsartikelen. De Genkse firma levert in heel België aan schoonmaakbedrijven, de industrie, rusthuizen, openbare instellingen en voortverkopers in de horeca. “Een succesverhaal”, aldus Robert Kerff en Maria Spalanca.

QONTACT / Hoe slagen jullie erin om met Keroma Techniek zoveel succes te boeken?
Robert: “Wij verkopen een totaalpakket, dat maar liefst 5.000 verschillende artikelen omvat. Keroma Techniek is hoofdverdeler van onderhoudsproducten van grote wereldmerken zoals Tana - Werner & Mertz, Diversey en Ecolab. Daarnaast voeren we een productenlijn die bekendstaat onder onze eigen naam. Wij trekken ook de groene kaart met het gamma KeroGreen, zeer doeltreffende en milieuvriendelijke onderhoudsproducten van plantaardige oorsprong.”
Maria: “Verder bestaat ons assortiment uit allerlei kleine materialen – zoals sponsen, zemen, dweilen, aftrekkers, borstels – aangevuld met schoonmaakmachines en onderhoudssystemen waaronder werkwagens, schrobmachines, mopsystemen, stof-waterzuigers en veegmachines die we bovendien altijd in voorraad hebben, ook om te verhuren. Onze afdeling veiligheid biedt alles aan wat te maken heeft met persoonlijke bescherming. Denk aan werkschoenen, handschoenen, kleding, veiligheidsbrillen en oordopjes. Klanten kunnen bij Keroma Techniek ook aankloppen voor papierwaren – van toilet- en poetspapier tot handdoekjes en industriële papierrollen – en plastic vuilniszakken, afvalbakken en containers. Last but not least importeren wij rechtstreeks van de fabrikant een volledig gamma van ruitenwassersmateriaal.”

QONTACT / Waarom heb je als aanbieder van een totaalpakket een streepje voor?
Robert: “Voor onze klanten is one stop shopping van groot belang. We leveren hen alle gewenste onderhoudsartikelen, zelfs direct op de werf. Dat is immers veel goedkoper. Zij ontvangen per bestelling slechts één enkele factuur, wat hun administratie aanzienlijk vereenvoudigt. Wij pakken eveneens uit met een professionele webshop. Bij Keroma Techniek streven we naar zo tevreden mogelijke klanten. Dag in, dag uit.”

“Een totaalpakket van onderhoudsartikelen.”

QONTACT / Ook in zijn servicepakket gaat Keroma Techniek voor ‘the extra mile’?
Robert: “Jazeker. Wij staan in voor de deskundige opleiding en adequate begeleiding van het personeel van schoonmaakbedrijven. Zo gaan we bijvoorbeeld bij de klant langs als hij overstapt op een mopsysteem. Daarenboven worden onze eigen medewerkers op regelmatige basis bijgeschoold.”

QONTACT / Ondernemers zoals jullie gaan geen uitdaging uit de weg. From zero to hero?
Robert: “Samen met Maria ben ik 25 jaar geleden van nul af aan begonnen, in de garage van onze toenmalige privéwoning. Al snel haalden wij grote klanten binnen en in 1995 volgde de verhuis naar onze huidige locatie. Het magazijn, de showroom en de kantoren waren oorspronkelijk 700 vierkante meter groot. Doorheen de tijd hebben we ons bedrijf gestaag uitgebreid. Nu beschikken wij over een bedrijfsruimte met een oppervlakte van 7500 vierkante meter.”
Maria: “Keroma Techniek is systematisch gegroeid. Tijdens de eerste drie jaar hebben mijn man en ik de zaak alleen gerund. Vandaag telt onze onderneming 12 medewerkers. Intussen zijn ook onze dochter Wendy en schoonzoon Jerry in het familiebedrijf gestapt. Zij hebben de ambitie om op termijn de firma over te nemen en zo ons levenswerk verder te zetten. De opvolging is dus verzekerd en dat geeft een goed gevoel.”

Robert Kerff & Maria Spalanca

Keroma Techniek

089 36 25 34

Kolenhavenstraat 1

3600 Genk

www.keromatechniek.be