Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Induver Objectief advies op maat

Bedrijfsverzekeringen bestaan in alle mogelijke vormen en maten. Maar hoe weet je als ondernemer dat je verzekeraar echt thuis is in bedrijfsrisico's? Dat de dekkingen niet te krap zijn, maar ook niet te ruim? Dat de tussenpersoon je belangen verdedigt? Induver belooft objectief advies en polissen op maat. “Wij verenigen de kwaliteiten van een kleine kmo en een sterke nationale speler.”

QONTACT / Jullie werkterrein beperkt zich niet uitsluitend tot Limburg.
Philip Vanstiphout (managing director): “We zijn actief in heel Vlaanderen en hebben vestigingen in Hasselt, Antwerpen en Gent. Vanuit Hasselt begeven wij ons stilaan ook op de Waalse markt. Die nationale spreiding geeft ons buying power: we hebben een sterke onderhandelingspositie bij verzekeraars waardoor wij zeer scherpe premievoorwaarden kunnen garanderen voor onze klanten. Op het vlak van expertise en ervaring maken we het verschil door onze krachten te bundelen. Maar dat is slechts de helft van het verhaal: dankzij onze regionale verankering per provincie staan wij dicht bij onze klanten, we vinden persoonlijke service zeer belangrijk. Een andere troef van onze locale structuur: we kunnen snel beslissen, snel schakelen. In heel wat grote bedrijven worden beslissingen nodeloos gerokken. Niet zo bij ons. Wij hebben de sterktes van een kleine kmo én van een nationale speler.”

QONTACT / Hoe beland je in de top 10 van onafhankelijke verzekeringsmakelaars?
Johny Loots (office manager): “Heel duidelijk: door de kracht van onze organisatie. Verspreid over drie kantoren beschikken we over een team van ongeveer 100 specialisten. Die worden aangezet om hun kennis en ervaring te delen met collega’s uit de andere vestigingen. En tegelijk staan ze heel dicht bij hun cliënten uit de eigen regio. Wij investeren permanent in vorming en opleidingen. Onze klanten merken dat we hun dossier kort opvolgen. We handelen proactief, in plaats van af te wachten tot klanten bij ons aankloppen omdat ze met vragen zitten.”

"Onze nationale spreiding geeft ons buying power."

QONTACT / Waar klassieke verzekeraars tekortschieten, ontwikkelen jullie eigen polissen.
Philip: “We behandelen ongeveer 14.000 nieuwe schadegevallen per jaar. Wij mogen dus gerust stellen dat we een goed beeld hebben van de markt. Wij weten waar de pijnpunten en de leemtes zitten, waar klassieke polissen niet ver genoeg reiken. Vanuit die wetenschap en ons engagement tegenover onze klanten hebben we de beslissing genomen om eigen polissen uit te werken. Polissen met ruimere dekkingen dan de klassieke verzekeringsproducten. Zo hebben wij een eigen polis Contractuele Aansprakelijkheid Transport, eigen voorwaarden voor de bouwsector en een op maat gemaakte polis ‘Brand speciale risico’s/industrie’.”
Johny: “We spelen in op de noden van de markt. Dat is een proces in continue ontwikkeling. Als wij vaststellen dat bepaalde schadegevallen meer voorkomen en een hogere waarborg vereisen, passen we onze producten aan. Het is ongebruikelijk dat onafhankelijke makelaars hun eigen polissen ontwikkelen, maar mede daardoor maken wij het verschil.”

QONTACT / Welke toekomstplannen worden er bij Induver beraamd?
Philip: “Wij gaan onze marktpositie verder versterken. Enerzijds zetten we sterk in op organische groei, anderzijds staan wij open voor strategische overnames. We willen niet groeien om te groeien, onze doelstelling is om bijkomende technische capaciteiten binnen te halen en toegang te verwerven tot specifieke doelgroepsectoren. Wij willen een bepalende stem blijven hebben in het veranderende landschap in onze markt.”
Johny: “Een grote uitdaging ligt in de automatisering van onze werkprocessen en de integratie van IT. We hebben recent strategisch geïnvesteerd in een IT-specialist om samen het digitale pad vorm te geven. Wij bereiden ons intensief voor op de digitale toekomst, die ook in onze markt bepalend zal zijn.”

Unieke polissen

1 Contractuele Aansprakelijkheid Transport
Uitgebreide waarborgen voor de contractuele aansprakelijkheden van de vervoerder.
2 BA Bouw
Voorziet de meest ruime waarborgen in aansprakelijkheid voor elke speler in de bouwsector.
3 Brand speciale risico's
State-of-the-art dekkingen die meegroeien met je bedrijf.

Johny Loots & Philip Vanstiphout

Induver

011 30 09 30

Marktplein 9 bus 22

3550 Heusden-Zolder

www.induver.be