Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Willy Naessens Tessenderlo Nog een werf!

Willy Naessens Tessenderlo is 15 jaar lokaal verankerd in Limburg. “Wij construeren kmo-gebouwen, opslagplaatsen, magazijnen, loodsen, distributiecentra, retailgebouwen, kantoorunits, commerciële ruimten en garages”, zeggen bedrijfsleider Thomas De Vogelaere en technisch commercieel afgevaardigde Dirk De Meyer.

QONTACT / Hoe pakt Willy Naessens Tessenderlo de Limburgse markt aan?
Thomas: “Willy Naessens Tessenderlo is een zelfstandige vestiging binnen het grote geheel van de Willy Naessens Group. We bouwen industriële panden waarbij elke vorm van prefabricatie mogelijk is. Onze corebusiness is betonbouw, die de bouwheer heel wat voordelen biedt. Wij opereren met de slagkracht en de flexibiliteit van een lokale kleine kmo. Eentje met eigen commerciële en calculatiediensten, een bouwkundig tekenbureau, engineering, projectleiders, werfleiders en transport.”
Dirk: “En met eigen montage-, funderings- en afwerkingsploegen. Goed voor in totaal een dertigtal heel goed opgeleide medewerkers. Een jeugdig en enthousiast team met ondernemerszin, gesteund door de ervaring van de groep. We staan met zijn allen in voor het volledige traject van een industrieel bouwproject.”

QONTACT / Waarin onderscheiden jullie zich van andere industriebouwers?
Thomas: “In de Willy Naessens Group staan wij als één man achter verticale integratie. Zo beheersen we naast het studiewerk en de montage ook het volledige productieproces van onze duurzame betonproducten van a tot z. Alle elementen die wij in het bouwproces integreren, worden vervaardigd in een van onze fabrieken. Daardoor hebben we heel de bouwcyclus vast in handen en kunnen wij een kwalitatief product afleveren.”
Dirk: “Een goede werforganisatie en een accurate planning zijn daar het logische gevolg van. Zo werken we met just in time leveringen. Bovendien kunnen bouwheren rekenen op korte communicatielijnen en vlotte beslissingen. Dit alles laat ons toe snel te schakelen, te reageren en te anticiperen op problemen die eventueel kunnen opduiken. Daarin worden wij als kmo indien nodig geruggensteund door de Willy Naessens Group. We kunnen er putten uit de expertise van 1500 werknemers en die knowhow doorgeven aan onze klanten.”

"Wij verkopen geen gebouwen, wij verkopen oplossingen."

QONTACT / Welke troeven heeft Willy Naessens Tessenderlo nog in handen?
Thomas: “Onze groep heeft een bijzonder doordacht bouwsysteem uitgedokterd. Met beton kan je immers alle kanten op. Elk betonnen prefabelement is op maat geproduceerd, toch zit er telkens eenzelfde standaardisatie achter. Bij Willy Naessens Tessenderlo denken we al tijdens het voortraject mee met de klant en de architect. Wij vertrekken in de beginfase vanuit zijn concreet eisenpakket en schakelen ons studiebureau in om tot een ontwerp te komen. Regelmatig stellen we verbeteringen voor die werkzamer of zelfs economischer zijn. Wij verkopen geen gebouwen, wij verkopen oplossingen.”

QONTACT / Hoe stelt jullie team zijn kennis ten dienste van de klant?
Dirk: “Het project voor Jos Reynders Decor is daar een treffend voorbeeld van. De interieurbouwer klopte bij ons aan met een kant-en-klaar ontwerp van een nieuwe bedrijfshal in een staalstructuur, met een aantal kolommen midden in de ruimte. We zijn samen rond de tafel gaan zitten en hebben met kennis van zaken een volledig betonnen industriegebouw voorgesteld. Want beton heeft voor deze klant duidelijk een meerwaarde. Hout is immers een brandbaar materiaal en beton biedt bepaalde garanties voor de brandveiligheid. Wanden in beton zijn geschikter dan sandwichpanelen om gereedschap op te hangen. De betonnen overspanning van 36 meter zorgt voor een open schrijnwerkerij en een ruim magazijn. Plus: door de thermische inertie van beton slaat het gebouw in de zomer warmte op om die in de winter terug af te geven, waardoor de stookkosten aanzienlijk lager liggen. Last but not least heeft een betonnen bedrijfsgebouw een zeer hoge restwaarde. En daar wint onze klant bij!”

GOED OM TE WETEN

46
Willy Naessens industriebouw fabriceert betonspanten uit één stuk met een lengte tot 46 meter.

7500
Prefabbeton is het basisconcept waarmee willy Naessens industriebouw meer dan 7500 projecten heeft gerealiseerd.

Thomas De Vogelaere & Dirk De Meyer

Willy Naessens Tessenderlo

013 29 27 27

Industriezone Ravenshout 5.2.58

3980 Tessenderlo

www.willynaessens.be