Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Caro Services Misses proper

Caro Services heette aanvankelijk Caro Schoonmaak, maar 10 jaar geleden kwam zaakvoerster Astrid Franco tot het inzicht dat haar bloeiende zaak veel verder reikt dan andere schoonmaakbedrijven. “Wij bieden een totaalpakket aan: onze klanten kunnen bij ons niet enkel terecht voor de algemene schoonmaak, maar ook voor specialisaties zoals werfkuis, dak- en gevelreiniging, gevelrenovatie en kaleien.”

Astrid Franco is een vrouw die van wanten weet. Ze heeft zich uit de naad gewerkt om te komen waar ze vandaag staat. Het resultaat mag er zijn, want haar schoonmaakbedrijf Caro Services is zoveel meer dan een schoonmaakbedrijf. “In de begindagen deed ik alles zelf: ’s ochtends liep ik de deur van potentiële klanten plat, ’s avonds ging ik overal poetsen, ’s nachts hield ik de administratie bij. Toegegeven, het ging wel vooruit: na een half jaar had ik drie halftijdse poetskrachten in dienst. Intussen telt ons team 12 poetsvrouwen, onder wie één verantwoordelijke. In 2010 hebben we ons dienstenpakket uitgebreid met onder andere dak- en gevelreiniging, gevelrenovatie, kaleien en werfkuis. Van de schoonmaak van kantoren naar het opkuisen van werven: wij hebben een lange weg afgelegd.”

Grondige opknapbeurt

Een van de specialisaties van Caro Services is kaleien, een oude schildertechniek voor het afwerken van buitengevels. Astrid: “De gevel van het stadhuis in Sint-Truiden hebben we met behulp van die techniek een grondige opknapbeurt gegeven. De kaleilaag, een dikke kalklaag, laat de structuur van het metselwerk zichtbaar. De kleuren van kalei worden aangemaakt door natuurlijke pigmenten. Dit zorgt voor een zeer natuurlijk uitzicht en een rustige look. De combinatie van oud en nieuw toont respect voor het unieke karakter van een ouder gebouw. Er zijn nauwelijks schilders – laat staan schoonmaakbedrijven – die de techniek van het kaleien beheersen. Het is nochtans een duurzame en bijzonder fraai ogende oplossing. Wij boeken er alvast mooie successen mee.”

“Slagkracht en flexibiliteit om grote klanten te bedienen.”

Goede indruk, slechte indruk

Caro Services onderscheidt zich van de concurrentie door een “totaalpakket voor je gebouw, aan de binnenzijde én aan de buitenkant” aan te bieden. “We werken voornamelijk voor bedrijven allerhande, immobiliënkantoren, dokterspraktijken, boekhouders, meubelzaken, warenhuizen, architecten, noem maar op. Die verschillende types van klanten hebben verschillende noden en behoeften. Daar moet je in thuis zijn. Een dokterspraktijk kuis je op een andere manier dan een trappenhal.” Eén ding hebben ze echter allemaal gemeen, vindt Astrid: “Wanneer je een zaak binnenstapt en het is er niet proper, dan vorm je je meteen een slechte indruk. Alleen al daarom is het belangrijk om je bedrijf en je kantoren netjes te houden.”

Kwaliteit en persoonlijk contact

Steeds meer grote klanten vinden hun weg naar Caro Services. “We hebben de nodige slagkracht en flexibiliteit om aan de noden en de verwachtingen van die klanten te voldoen. Wij kunnen kort op de bal spelen. We denken mee over oplossingen op maat. Als een klant vraagt of wij bijvoorbeeld ook de boomtakken voor zijn deur kunnen wegruimen, dan doen we dat gewoon. Een praktijkvoorbeeld: AS Adventure verbouwt zijn winkels, maar dan zonder ze te sluiten. Wij zijn aangesteld om die winkels tijdens de werken stofvrij te houden. Een hele uitdaging, maar die gaan we zeker niet uit de weg.” Al is groei voor Astrid geen ambitie op zich, benadrukt ze. “Ik wil vooral kwaliteit leveren en het persoonlijk contact met onze klanten behouden. Wij garanderen klanten dat we altijd dezelfde poetskrachten uitsturen. Als een van hen ziek uitvalt, weet de andere nog steeds precies wat er moet worden gedaan. De klant zal er niets van merken. Dat creëert vertrouwen.”

Ecovriendelijke poetsbeurt

Astrid gaat er prat op dat Caro Services al 15 jaar groene schoonmaakproducten gebruikt. Uitzonderlijk voor een schoonmaakbedrijf, niet? “Jawel, en dat mag best worden benadrukt. We hebben maar één aarde. Het is onze plicht om daar zorg voor te dragen, want ook onze kinderen moeten op deze planeet leven en overleven. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat wij het meest hardnekkige vuil enkel kunnen verwijderen met chemische reinigingsproducten, maar dat neemt niet weg dat we maximaal gebruikmaken van ecologisch vriendelijke producten. Dat deden we trouwens al toen er nog geen sprake was van milieuvoorschriften. Met een goede stoomreiniger kom je al een heel eind.”

Astrid Franco

Caro Services

0494 50 54 00

Brikhof 100

3840 Borgloon

www.caro-services.be