Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Klare kijk op financiën

Fintradvies

Bedrijfsleiders van kmo’s en welgestelde bankklanten staan bekend om hun uitgesproken voorkeuren, zeker als het op financiën aankomt. Zij zijn uit op een persoonlijke vertrouwensrelatie met een bankier. Die relatie is uitgebouwd op lange termijn en vertrekt vanuit het totaalbeeld van hun behoeften. “Zij hebben nood aan een personal advisor”, weten Roy Warnier, Fabienne Snytsers en Guido Ferrari van Fintradvies.

Qontact I Welke dienstverleningen biedt Fintradvies aan?

Roy: “Met Fintradvies profileren we ons enerzijds als een bankkantoor. Ons Fintro-agentschap maakt deel uit van de BNP Paribas Group, een gerenommeerde en solide moedermaatschappij. Onze doelgroep zijn particulieren, vrije beroepen alsook ondernemers en ondernemingen die op zoek zijn naar een persoonlijk advies en begeleiding in het bereiken van hun financiële doelstellingen. Afspraken kunnen doorgaan bij ons op kantoor, maar ook bij de klant aan huis of op de zaak.” Guido: “Anderzijds geniet Fintradvies faam als een onafhankelijke verzekeringsmakelaar. We hebben ons team versterkt met Jonathan, die alle verzekeringen van onze klanten behartigt.

Qontact I Waarin schuilt de meerwaarde van jullie kantoor?

Roy: “Wij leggen de focus op persoonlijk relatiebankieren. Zie ons als personal advisors. Fabienne, Guido en ik zijn zelfstandige agenten. We zitten daarom op dezelfde golflengte als onze ondernemers-klanten en denken zoals zij denken. Bovendien is ons kantoor zo georganiseerd dat wij een aantal specialisaties in huis hebben. Fabienne staat in voor alles wat te maken heeft met beleggen. Guido en ik nemen de zakelijke en de woonkredieten voor onze rekening. Danielle is de administratieve duizendpoot. Zij vervult ook een belangrijke rol door een goede eerste indruk te maken bij onze klanten.” Fabienne: “Qua beleggingen beperken we ons niet tot het aanbod van Fintro. Wij bieden een breder gamma aan, ook via andere kanalen. Het grote voordeel is dat we de vrijheid hebben om onze portefeuilles zelf te beheren. Plus: in ons kantoor geniet ik de ruimte om mij daarin verregaand te specialiseren. En onze klanten plukken er de vruchten van.”

Qontact I Op welke manier gaat het team nog een stap verder?

Roy: “Onze meerwaarde zit ook in de extra’s. Wij ontvangen de klanten nagenoeg uitsluitend op afspraak. Dit laat ons toe de gesprekken gericht voor te bereiden. Klanten worden in ons agentschap ook steevast onthaald op een geurige kop koffie. Zelfs over de sfeer in het kantoor is grondig nagedacht. Bij Fintradvies stap je niet binnen in een kil traditioneel bankkantoor, wel in een omgeving die een aangenaam thuisgevoel creëert.” Guido: “Uiteraard gaan we eveneens bij de klant op bezoek. Die moet zich dan niet verplaatsen en tegelijk krijgen wij ter plekke een goed beeld van zijn business. Nog een troef: we benaderen onze klanten tevens proactief. Zij waarderen dat enorm. Wij merken heel vaak dat bestaande klanten ons nieuwe klanten aanbrengen. Want ze zijn uitermate tevreden over onze aanpak.”

Qontact I Hoe bouw je klantenrelaties op in tijden van computerisering?

Roy: “Door hen de aandacht en de service te schenken die ze bij de grotere banken moeten ontberen. Het team van Fintradvies is relatief klein en dat willen we zo behouden. Natuurlijk ambiëren wij een gestage groei eventueel met een personeelsuitbreiding van enkele medewerkers in de volgende vijf jaar. Maar bovenal blijven we streven naar een persoonlijke en vertrouwelijke langetermijnrelatie met al onze klanten.” Fabienne: “Het is onze belangrijkste uitdaging om de financiën van de klant volgens zijn persoonlijke behoeften te helpen opbouwen, te beheren, te beveiligen en ze op te voeren tot een optimaal rendement. Op die wijze bieden wij de klant de gemoedsrust die hij verdient.”

Bedrijfsverhalen

PUUR Ondernemen

Wat geldt voor topsporters, geldt ook voor ondernemers: ze worden sterker en beter dankzij...

Polydak
Kempen, Limburg

Het gaat Polydak voor de wind. De specialist in platte daken bestaat 40 jaar en neemt eind...

De Keyser Construct

De appel valt niet ver van de boom. Jef en Brent De Keyser zijn niet alleen vader en zoon,...