Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Kiplekkere keuken

Aen Tafel

Joke Dirix en Yves Saenen van Aen Tafel zijn gebeten door lekker eten. Beide horeca-ondernemers draaien niet rond de pot en hebben een ongezouten mening over koken. “Wij delen een passie voor de eerlijke en authentieke keuken. Ons doel is mensen samenbrengen. Aan een grote, gemeenschappelijke tafel laten wij hen genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd. Ook onze afhaalgerechten, broden en taarten worden gesmaakt.”

Bij Aen Tafel zitten alle gasten aan één en dezelfde grote dis. Families, koppels, singles, zakenmensen, iedereen kan aanschuiven. “Ons sharing concept is een oergezellige manier om mensen samen te brengen”, vindt Yves. “Je voelt je meteen op je gemak. Voor je het weet begin je tijdens de lunch of het diner spontaan met de persoon naast je of andere tafelgenoten te babbelen over van alles en nog wat: actualiteit, politiek, business, sport, noem maar op. Dat leidt tot prettige gesprekken tussen de potten en de pannen. Het concept slaat erg aan en de gasten zijn laaiend enthousiast. Ook bedrijven reserveren onze tafel voor groepen van 15 tot 25 personen, bijvoorbeeld voor hun personeelsfeesten en meetings.” Joke vult haar man aan: “We dresseren de gerechten doorgaans niet op het bord, tenzij iemand daar om vraagt. Wij mikken op gezamenlijk delen. Zo plaatsen we de kommetjes met warme groenten, salade en compote in het midden van de tafel en geven de gasten ze aan elkaar door.”

La Belle Flamande

Gebraden kip is het uithangbord. Niet zomaar het eerste het beste kieken, maar een zuivere Belgische kip! “Wij serveren de lekkere La Belle Flamande, bereid met citroen, tijm, look, zwarte peper en zeezout”, vertelt Yves. “Het supermalse vlees is vol van smaak. De kip wordt aan tafel versneden en is de ideale portie voor twee personen. Tafel je alleen, dan kan je een coquelet oppeuzelen, een jong Frans haantje dat in de oven wordt gegaard.” Wie zin heeft in een ander gerecht, komt zeker aan zijn trekken met de gevarieerde menukaart. Joke: “Denk aan tapasplankjes met vis en vlees, soepen met huisgebakken brood, vidé in een keteltje, entrecote tagliata op mediterraanse wijze, verschillende soorten vis en een vegetarische schotel. We streven vóór alles naar een lichte keuken.”

Gezonde afhaalgerechten

Bedrijven en particulieren kunnen bij Aen Tafel gezonde afhaalgerechten bestellen. “Wij hanteren een vaste kaart met traditionele spijzen naast een aanbod dat wekelijks verandert”, zegt Joke. “Aan het einde van elke week pakken we uit met de gerechten op de Hamsterkaart. Voor feestjes bereiden wij de afhaalgerechten zelfs naar wens van de klant. Alle gerechten zijn vacuüm verpakt en eenvoudig op te warmen. Voor bedrijven zijn onze geschenkmanden boordevol streekproducten bovendien gesmaakte relatiegeschenken. Ze verkopen als zoete broodjes.”

Artisanale bakkerij

De bakkerij loopt eveneens als een trein. Haar ambachtelijke broden zijn dagvers bereid, meestal met spelt of desem en zonder bewaarmiddelen. Zeer geliefd is de onvervalste Franse baguette. “Dit stokbrood maken we op traditionele wijze klaar met biologisch geteelde granen. Die zijn beter verteerbaar en rijk aan vitaminen en mineralen”, legt Yves uit. Naast heerlijk geurende broden kan je in de winkel ook pistolets, sandwiches, botercroissants, chocoladekoeken, brioches en taarten op bestelling afhalen. Joke: “De artisanale taarten worden gebakken met biobloem en seizoensproducten zoals aardbeien, pruimen en peren. De recepten zijn gebaseerd op die van onze oma's, tante en meesterbakkers uit vervlogen tijden. We maken voor de pudding op onze crèmetaarten en eclairs ook gebruik van de puurste zuivelproducten van de Melkerhei uit Linter. En dat proef je!”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...