Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Alfa Equipments Keurig ingericht

Alfa Equipments is op de Belgische markt een van de weinige spelers gespecialiseerd in het professioneel inrichten van bestelwagens, jeeps en vrachtwagens. “Wij leveren op-en-top maatwerk en zetten in op innovatie”, geeft zaakvoerder Kenny Vansimpsen aan.

“Ons cliënteel varieert van een elektricien of loodgieter met één enkele bestelwagen tot grote service- en onderhoudsbedrijven en overheidsinstanties met een wagenpark tot honderden voertuigen” somt Kenny op. “Wij zijn het aanspreekpunt voor kleine, middelgrote en grote inrichtingen van bedrijfsvoertuigen. Voor de meeste kleine zelfstandigen is de inrichting van hun bedrijfsvoertuig een betere investering dan de aankoop of de huur van een magazijn. We beschikken over twee demowagens waarmee we de klanten bezoeken en ter plaatse vakkundig advies geven. Deze volledig uitgeruste voertuigen geven een uitstekend beeld van de zeer uitgebreide mogelijkheden die wij aanbieden.”

Modulaire systemen

Alfa Equipments levert de inrichting ongemonteerd, compleet voorgemonteerd of door eigen vaklui volledig geïnstalleerd. “We werken nauw samen met een gespecialiseerde fabrikant van duurzame inrichtingssystemen. Daarmee kunnen materialen en gereedschappen veilig en handig worden opgeborgen in laden, vaste rekken, uitneembare koffers, open bakken en opbergvakken. De systemen zijn modulair opgebouwd en passen in elk bedrijfsvoertuig. Wij zorgen ervoor dat de beschikbare ruimte maximaal wordt benut en er geen ruimte verloren gaat.”

“Onze modulaire inrichtingssystemen passen in elk bedrijfsvoertuig.”

Puur maatwerk

Uniek is het vederlichte systeem in aluminium dat Kenny en zijn team hebben ontwikkeld om een resteel voor vensters of deuren aan de binnenzijde van een voertuig te plaatsen. “Dat is puur maatwerk: de klant bepaalt de breedte, de lengte en het aantal leggers. Ons gamma onderscheidt zich ook door zijn hydraulische laadkleppen, die we aan de achterkant van bestelwagens monteren. Zowel smalle, gewichtsbesparende als brede laadkleppen zijn mogelijk.” Eind vorig jaar heeft het volledige systeem van de indeling van de rekken een grondige vernieuwing ondergaan. Dit systeem is nu nog meer modulair én lichter. Niet onbelangrijk met het oog op de overbelasting van bedrijfsvoertuigen.

Flinke tijdsbesparing

De mecaniciens van Alfa Equipments installeren bovendien allerlei toebehoren in of aan een voertuig. Bagagedragers, uitschuifbare ladders, telescoopstangen, opstaptreden, wandbescherming, trekhaken, werkbanken, verlichting, compressoren, stroomvoorzieningen, noem maar op. “Zelfs de signalisatie en de belettering kan je aan ons toevertrouwen. Tegenwoordig rusten wij 95 procent van de bestelwagens ook uit met extra beveiliging. Het gaat dan om bijkomende sloten op de achterdeuren en de schuifdeuren. Als de klant het wenst, halen we zijn bedrijfsvoertuig bij hem op. In onze werkplaats installeren de mecaniciens het voorbereide systeem in de wagen. Na een tot twee dagen leveren wij het voertuig kant-en-klaar af. Stel dat een nieuw voertuig nog in bestelling is, dan bereiden we alvast de inrichting voor in afwachting van de eindmontage. Onze klant moet zich niet verplaatsen en bespaart flink wat tijd.”

Kenny Vansimpsen

Alfa Equipments

011 78 02 46

Fouga Magisterlaan 2189

3800 Sint-Truiden

www.alfa-bvba.be