Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Immo-wereld Immo-Innovator

Immo-Wereld, gehuisvest in Houthalen-Oost, heeft in nauwelijks een jaar tijd een solide reputatie opgebouwd als professionele partner voor de aankoop en de verkoop van woningen en commerciële panden. Niet enkel in de eigen regio, maar ook in Spanje en in andere buitenlandse oorden. Zaakvoerder Benny Ceyssens: “Ons succes kent geen geheimen: wij maken het verschil met onze persoonlijke en eigentijdse aanpak.”

De immobiliënmarkt is een traditionele business, maar Immo-Wereld weet die status quo mooi te doorbreken. “Wij benutten de kracht van online marketing”, steekt Benny van wal. “Daarbij zetten we in op sociale media. Wij posten niet enkel berichten op Facebook, maar zijn ook actief op Instagram, Pinterest, Twitter en YouTube. Binnenkort bieden we zelfs 3D-video’s aan van de panden in onze portefeuille. Andere vastgoedkantoren pronken met 3D-foto’s, wij gaan dus nog een stap verder. Video’s worden nu eenmaal veel meer bekeken dan foto’s. Ik chat ook regelmatig met klanten. Die eigentijdse en directe vorm van communiceren is een grote troef. Via de digitale weg zijn we bereikbaar van 9 tot 22 uur. Hoeveel vastgoedkantoren kunnen dat zeggen? Wij ontvangen zelfs regelmatig een bod op een pand via chat of sms. Als het een ernstig bod is, vragen we wel om een bevestiging via e-mail. Hoe dan ook, wij staan zeer dicht bij de klant. En niet enkel digitaal: we lanceren binnenkort een krant met alle panden die wij in onze portefeuille hebben, alsook weetjes over huren en verhuren.”

Onontgonnen terrein

Immo-Wereld groeit snel. Al houdt Benny de touwtjes strak in handen: “Ik staar me niet blind op de groei van ons kantoor, ik doe gewoon mijn werk. Het doet me deugd dat onze borden te zien zijn in bijna elke straat in Houthalen-Oost waar een woning te koop staat. Toen we ons kantoor openden, sprak ik de ambitie uit: ik wil elke woning in Houthalen-Oost één keer verkocht hebben. Vandaag strekt onze horizon zich verder uit. Ik merk dat veel Houthalenaren die in de loop van de jaren zijn verhuisd naar elders, willen terugkeren naar hun thuishaven. Zij kloppen bij ons aan met de vraag of wij hun huidige woning kunnen verkopen. Ik ga dus vaak op prospectie, over heel Limburg. Ik zie daar nog veel onontgonnen terrein.”

“Wij zetten in op sociale media en op 3D-video’s.”

Aangewezen partner

Ook het buitenland wenkt. “We helpen klanten uit Limburg en elders in België bij de aan- of verkoop van vastgoed in het buitenland: Spanje, Italië, Marokko, zelfs Curaçao. Wij zijn in onderhandeling over een partnership met een Belgische projectontwikkelaar, die in Spanje een appartementencomplex met hotelfuncties bouwt. Door de vastgoedcrisis in Spanje kan je er villa’s en appartementen voor een prikje kopen. We verhandelen meer dan 2000 panden in Spanje. De meeste potentiële Belgische kopers en verkopers doen het liefst zaken in hun eigen taal, dus zijn wij een aangewezen partner.”

Grenzen verleggen

Immo-Wereld verlegt zijn grenzen, ook in zijn eigen vakgebied. “We trekken steeds meer kopers en verkopers van bedrijfspanden aan. Onze persoonlijke aanpak wordt eveneens in de professionele markt opgemerkt en gewaardeerd. We bijten ons vast in elk dossier. Sinds kort treden we op als syndicus voor eigenaars van appartementen en commerciële panden. Een syndicus beheert de gemeenschappelijke delen van een mede-eigendom, zoals de lift en de inkomhal van een appartementsblok. Daarnaast hebben we een online platform opgericht voor huurders die problemen ondervinden met bijvoorbeeld de verlichting of de waterleiding in hun pand. We ijveren voor een snelle oplossing voor huurders én verhuurders.”

Benny Ceyssens

Immo-wereld

089 20 89 89

Weg naar Zwartberg 170/1

3530 Houthalen-Oost

www.immo-wereld.be