Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

SBO IJzerbijters

Solid Building Overpelt mag hoogvliegers zoals Studio 100 en Tomorrowland tot zijn vaste klanten rekenen, maar die klinkende namen zijn eigenlijk slechts de kers op de taart. “We hebben naam gemaakt als specialist in de bouw en de renovatie van industriële gebouwen, complexe constructies voor de chemische nijverheid en gespecialiseerde staalconstructies”, zegt Kris Rutten. “In België en ook in het buitenland.”

Hoger niveau

Bij het grote publiek klinkt de naam SBO niet meteen bekend in de oren, maar in de bouwsector is het Noord-Limburgse bedrijf een gevestigde waarde. Gedelegeerd bestuurder Kris Rutten nam in 2011 het roer over van zijn vader, die het staalbedrijf ruim 30 jaar geleden op de kaart zette. “Hij had de stiel geleerd bij een concurrent in de streek, maar wilde geen oorlog aangaan met zijn gewezen broodheer. Dus zocht hij naar nieuwe en creatieve oplossingen. Vader heeft onze business naar een hoger niveau getild. Hij zwoer bij kwaliteit aan de juiste prijs. Zonder toegeving, zonder discussie. Die waarden nemen wij nog altijd ter harte.”

Doen wat we beloven

SBO beschikt over eigen productie- en montageploegen, een eigen tekenafdeling en een studiedienst met ervaren ingenieurs die zich toeleggen op stabiliteitsstudies en die uitvoeringstekeningen maken. “Maar minstens even belangrijk”, aldus Kris, “is dat we voor elke werf een eigen projectingenieur aanstellen. Die begeleidt de klant van het begin tot het einde. Hij fungeert als projectleider, ontwerper én adviseur. De nauwe band met onze klanten creëert vertrouwen. Al krijgen wij dat vertrouwen niet cadeau, hoor! We moeten doen wat we beloven: een project realiseren binnen de afgesproken termijn en het afgesproken budget.”

Kippen en draken

Kan je vanuit Noord-Limburg de wereld veroveren? Jazeker, knikt Kris. “In de voorbije 30 jaar hebben wij bijna overal constructies neergezet. Vandaag zijn we zeer actief in Duitsland, waar wij bijvoorbeeld kippenstallen plaatsen met een capaciteit van 30.000 kippen. Dichter bij huis hebben we recent het zwembad van Plopsaland De Panne, de draak van Tomorrowland en de Urbanus-zone in Comic Station Antwerpen gebouwd. Voor veel klanten beheren wij ook hun vastgoedportefeuille. We verhuren momenteel 70.000 vierkante meter industriehallen en 30.000 vierkante meter kantoren.”

De rode draad

SBO biedt een brede waaier van diensten en producten aan, voor een hele rist klanten. De rode draad? “De aandacht voor kwaliteit”, onderstreept management controller Carlo Plessers. “Wij zijn geen prijzenklopper, maar blinken wel uit in de uitvoering van ons werk. Onze beste klanten zijn bedrijfsleiders-eigenaars: die kijken niet enkel naar de prijs, maar ook en vooral naar het rendement op lange termijn. Veel CEO’s staan slechts voor een korte periode aan het hoofd van een bedrijf en denken dus ook op korte termijn. Ze proberen vooral de scherpste prijs te bedingen, zonder zich te bekommeren om indicatoren zoals kwaliteit en duurzaamheid. Bedrijfsleiders die ook eigenaar zijn, kijken verder vooruit.”

Geoliede machine

Plannen voor de toekomst? Kris: “We willen een team uitbouwen dat klaarstaat om onze klanten ook de komende 25 jaar tevreden te houden. Veel van onze medewerkers hebben een anciënniteit van ruim 20 jaar. Dat betekent dat wij goed zorgen voor ons personeel en dat we een goed geoliede machine hebben. Wij halen uiteraard ook jonge krachten binnen. Expansie is echter geen doel op zich. Als je te snel groeit, bestaat het risico dat je niet meer weet wat er allemaal in je bedrijf gebeurt. Ik ken de meeste van onze klanten en projecten persoonlijk. En dat wil ik zo houden.”

Kris Rutten & Carlo Plessers

SBO

011 64 30 40

Karel Pinxtenlaan 6

3900 Overpelt

www.sbo.eu