Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Ideeën bij de vleet

Lienne Comhair Interieurarchitecte

Met een masterdiploma interieur op zak en een reeks oogstrelende interieurrealisaties voor bekende bedrijven zet Lienne Comhair de toon met het ontwerpen en inrichten van kantoren, showrooms en winkelruimten. “Als interieurarchitecte is het mijn doel om een doordacht ontwerp te creëren. Dit komt tot stand door een samenspel van visie en droom, kennis en creativiteit, identiteit en leefwijze, functie en vorm.”

Uitdagende stiel

‘Interieurinrichting, dat is toch gewoon een kwestie van een mooi kleurtje te kiezen.’ Lienne heeft die boutade al meermaals te horen gekregen. En ze wil er eens en voor altijd komaf mee maken! “Het ontwerpen van een interieur houdt echt wel meer in. Een mooi kleurtje kiezen maakt deel uit van het sfeerpalet, maar vertegenwoordigt slechts twee procent van het werk in een project. De Amerikaanse ontwerper Saul Bass heeft onze stiel ooit zeer treffend omschreven: design is thinking made visual. Als interieurarchitecte zie ik mogelijkheden die klanten vaak niet zien. De uitdaging bestaat erin om ideeën tot leven te brengen.”

Sfeer creëren

Een interieurontwerp begint voor Lienne steevast met de vraag: waarom? “Ik analyseer wat de klant belangrijk vindt, wat hij wil uitdrukken, wat zijn levensstijl is, waar de mogelijke knelpunten liggen. Die analyse verwerk ik in een interieur dat aansluit bij de visie en de verwachtingen van de klant. Ik creëer een sfeer waarin hij zich kan terugvinden. Een ontwerp is een samenspel van visie en droom, kennis en creativiteit, identiteit en leefwijze, functie en vorm.”

3D-visualisaties

Om haar ideeën en visie zichtbaar te maken, gebruikt Lienne 3D-visualisaties. Meer nog, ze heeft er haar specialiteit van gemaakt. “3D-beelden stellen mij in staat om een ruimte in beeld te brengen. Ze laten de klant toe om die ruimte vooraf te beleven. Vooraleer je duizenden euro’s investeert in een interieur, wil je weten hoe het eindresultaat er uitziet. Op basis van een 3D-visualisatie kan de klant ook nagaan welke kosten aan een interieurontwerp zijn verbonden. Dat schept meteen duidelijkheid in de offerte. Heeft de klant nog enige overtuigingskracht nodig? 3D-beelden helpen om twijfelaars over de streep te trekken. En doordat je al op voorhand een duidelijk beeld krijgt van het ontwerp, heb je iets om naar uit te kijken.”

Tevreden klanten

Na ervaring te hebben opgedaan in dienst van enkele aannemers en een ontwerpbureau, besliste Lienne tweeënhalf jaar geleden om onder eigen naam verder te gaan. En haar naam doet ook echt de ronde, zo blijkt. “Ik krijg steeds meer opdrachten toegewezen van professionele klanten om bijvoorbeeld kantoren, showrooms en winkelruimten in te richten. Tevreden klanten trekken andere klanten aan.”

Blijvende indruk

Als je een showroom ontwerpt, is de aanpak heel anders dan bij een privéwoning. Je moet een professionele toon aanzetten en een evenwicht creëren tussen functionaliteit en esthetiek, gecombineerd met sfeer en flexibiliteit. Wat willen de klanten in zo een winkel graag zien? Iets nieuws, iets bijzonders. Klanten stappen niet binnen om hetzelfde interieur te zien zoals ze thuis hebben. De inrichting van een showroom is een belangrijke zaak, want het interieur bepaalt de sfeer. Dat laat een blijvende indruk achter. Hoe je precies die sfeer neerzet, dàt weet ik als geen ander.”

Extra dimensie

Een spraakmakende realisatie van Lienne is de herinrichting van de nieuwe locatie van kapsalon De Cliént. “Ik ken de wereld van de kapsalons, ik heb er in totaal al een stuk of 60 ingericht. De Cliént heeft een bepaalde status en streeft ernaar om vooruitstrevend te zijn, ook in zijn interieurinrichting. Ik kreeg de opdracht om een minimalistisch interieur te creëren, een beetje als tegengewicht voor de vele kleurrijke karakters die in het salon staan. Het was een uitdaging om in een strakke, rechtlijnige stijl voldoende sfeer en lijnenspel te vormen. Daarom heb ik de spiegel tegen het plafond laten doortrekken om een extra dimensie toe te voegen. De sfeer wordt mee bepaald dankzij het gebruik van Orac-sierlijsten en indirecte verlichting. Het resultaat mag er zijn. Ik heb in ieder geval veel positieve reacties gekregen.”

Ken je cliënteel

“Strak design is in de mode, maar niet altijd even geslaagd. Voor een winkel in raamdecoratie en vloerbekleding in Bilzen heb ik daarom vooral met warme tinten gewerkt, omdat die sfeer dichter aansluit bij de voorkeur van hun klanten. Een zeer belangrijke overweging bij de keuze van een interieurstijl: ken je product, ken je cliënteel!”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...