Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

BSC Projects High-end domotica en leds

BSC Projects installeert domotica van de bovenste plank en top-notch ledverlichting. Het snel groeiende elektriciteitsbedrijf van Bjorn Schreurs is een vaste waarde voor architecten die riante villa’s neerplanten, retailhandelaars met een voorliefde voor de nieuwste automatisatie-oplossingen, vooruitstrevende projectontwikkelaars en industriële ondernemingen. Door mee te denken met de klant speelt hij een hoge troef uit. Energiebesparing is zijn dada.

QONTACT / De vraag naar domotica en ledverlichting kent een hausse?
Bjorn: “Juist. Zeven jaar geleden heb ik BSC Projects opgericht, na een loopbaan in de IT-sector. Sinds 2015 voer ik fulltime elektriciteitswerken uit, met een doorgedreven specialisatie in domotica en ledverlichting. Ik mik zowel op nieuwbouw als op renovatie. Naast particulieren en villabouw bestaat mijn cliënteel voornamelijk uit de betere boetieks, opticiens, horecazaken en andere retailers. Maar ook de industrie, projectontwikkelaars, architecten, interieurontwerpers en tuinarchitecten vinden hun weg naar mij. Binnenkort steek ik de handen uit de mouwen voor een project met meerdere appartementen. De eigenaars hebben er de keuze uit standaard elektriciteitsvoorzieningen of domotica. Energiezuinigheid in domotica staat bij mij voorop. Zo is het bijvoorbeeld in gangen en dressings aangewezen om lichtpunten of lampen te koppelen aan bewegingssensoren. Als dan iemand de ruimte binnenkomt, springt het licht automatisch aan. Heeft die persoon de plaats verlaten, dooft het licht na een tijdje vanzelf. Ook zinvol zijn lichtschakelaars met een ingebouwde thermostaat. Daarmee kan je per kamer de temperatuur nauwgezet regelen. Dergelijke toepassingen doen het verbruik en dus ook de energiefactuur aanzienlijk dalen!”

“Ultieme automatisatie, fenomenale verlichting.”

QONTACT / Bestaan er kwaliteitsverschillen tussen domoticasystemen?
Bjorn: “Reken maar! Domotica maakt een woning of een gebouw heel wat slimmer. Intussen heb ik tal van projecten uitgevoerd met de hoogwaardige domoticasystemen van Teletask, een Belgische producent die al 33 jaar de toon aangeeft. De geïntegreerde domotica van dit familiebedrijf brengt alle elektrische systemen samen op een bijzonder gebruiksvriendelijke manier. Ik ga nu een stap verder en wil het KNX-certificaat halen. KNX is de wereldwijde standaard voor woning- en gebouwautomatisering. Denk aan verlichting, rolluiken en screens, beveiligingssystemen, verwarming, ventilatie, airconditioning, controletoepassingen, video- en audiotoepassingen en nog veel meer. Met KNX kan je nagenoeg alles op het vlak van domotica realiseren. Zodra ik de basis- en de geavanceerde cursussen succesvol achter de rug heb, ben ik een officiële KNX Partner. Dan kan ik zelf KNX-systemen programmeren wat een belangrijke meerwaarde is voor mijn klanten. Eventueel volg ik nog de KNX Tutor-cursus om te starten met mijn eigen gecertificeerd opleidingscentrum. Eens ik de KNX-techniek onder de knie heb, specialiseer ik mij ook nog in Control 4, het meest complete automatisatie- en domoticapakket op de markt. Dit systeem zorgt ervoor dat de alledaagse elektrische toestellen in een woning of een gebouw met behulp van één enkele controller als één geheel samenwerken.”

QONTACT / Op welke manier zorgt BSC Projects voor dat tikkeltje meer?
Bjorn: “Ik heb altijd onthouden dat je service en kwaliteit kan vergelijken met de poten van een tafel. Die uitspraak getuigt van grote wijsheid. Als ik een werf heb afgehandeld, dan is alles tot in de puntjes in orde. Dat vind ik uitermate belangrijk. Ik doe er ook alles aan om mijn planning strikt na te komen. Bovendien stel ik uitsluitend topmateriaal voor, zowel op het vlak van domotica als ledverlichting. Klanten van BSC Projects kunnen op hun twee oren slapen. Voor een hele poos.”

Bjorn Schreurs

BSC Projects

0478 76 32 44

Zolderse Kiezel 179

3511 Kuringen