Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Het zit in de familie

Atelier Inter Design

Ilse en Carlo de Poot zijn zus en broer, Ton van Lee is hun neef. Zij weten als geen ander dat alle goede dingen bestaan uit drie. Hun familiebedrijf is in de Benelux een toonaangevende onderneming in de glassector. “Wij zijn heel klein begonnen en hebben Atelier Inter Design voortdurend verder uitgebouwd. Als bedrijfsleiders hebben we altijd geïnvesteerd in de toekomst. Glas zit ons in het bloed.”

Na de oprichting in 1997 is Atelier Inter Design van een eenmanszaak uitgegroeid tot een hoogkwalitatief productiebedrijf, dat vlakglas vervaardigt. Eind 2003 volgde de verhuis van Kaulille naar een grotere locatie in het Bocholtse industriepark Goolder. Vandaag telt de familiale onderneming 27 medewerkers.

Menselijk kapitaal

In elke afdeling draait een van de zaakvoerders mee, wat bij het personeel in goede aarde valt. “Het is bijzonder aangenaam dat we in de vennootschap met zijn drieën zijn”, vindt Ilse. “Mijn broer Carlo draagt de verantwoordelijkheid voor de productie en werkvloer, mijn neef Ton is on site voor projecten en het relatiebeheer en ikzelf sta in voor de interne organisatie en ondernemingsstrategie. Belangrijk is dat ons bedrijf een aangename werksfeer uitademt. We beseffen maar al te goed dat onze onderneming bestaat dankzij de mensen die er werken. Zij zijn ons kapitaal.”

Planning is heilig

Atelier Inter Design produceert glazen deuren, schuifdeuren, wanden, balustrades, trappen, spiegels, gelakt glas, veiligheidsglas, inbraak vertragend glas, brandwerend glas, gezandstraald glas, glasdelen met speciale fotoprints, noem maar op. De plaatsing ervan gebeurt onder meer in kantoorruimten, winkels, horecazaken, woningen en appartementen. Ton: “Wij houden een behoorlijk grote stock aan van veel gebruikte producten en artikelen. Gemiddeld ligt hier een zestigtal soorten glas op voorraad. Precies om snel te kunnen inspelen op de vraag van onze klanten.” Ilse knoopt aan: “Planning en tijd zijn heilig voor ons. Als de planning op punt staat, kunnen we twee dagen na de opmeting al monteren. Wij zijn ook steevast present op de afgesproken dag. Dat heeft ons geen windeieren gelegd, onze klanten waarderen dit enorm.”
Elk project is een uitdaging, telkens weer.

Isolerend glas

Een van de afdelingen van Atelier Inter Design fungeert als een groothandel in isolatieglas. De verdeling vindt plaats in de hele Benelux en dit rechtstreeks aan raamfabrikanten, gevelbouwers en schilder- en glasbedrijven. Carlo: “We bieden een omvangrijk pakket aan: van hoogrendementsglas, zonwerend en geluidsisolerend glas tot decoratieve kruisverdelingen, wienerroedes en zandstraalmotieven. Het volume van isolatieglas wordt steeds groter en zwaarder. Wie dat wenst, kan het glas door onze montagedienst laten inbouwen in raamkozijnen of glasvitrines, met behulp van kranen.” Een geavanceerd machinepark is altijd al een stokpaard geweest. “Wij staan niet stil en blijven investeren en optimaliseren in onze machines.”

Langdurige relaties

Het familiebedrijf werkt nauw samen met interieurbouwers, staalbouwers, afwerkingsfirma’s, sanitaire bedrijven, architecten en particulieren. “We bouwen langdurige relaties op”, vertelt Ton. “Wij adviseren elke klant, zorgen voor de opmeting en staan in voor een vakkundige plaatsing door eigen ervaren medewerkers. Elk project is een uitdaging, telkens weer. Let wel, de realisatie ervan moet technisch haalbaar zijn. Atelier Inter Design haalt heel wat high-end opdrachten binnen. Maar we plaatsen net zo goed glazen scheidingswanden in een fitnessruimte of richten een hotel in met interieurglas. Onze business is er een van uitersten.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...