Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Jaguar Land Rover Maasland Futuristische SUV

Land Rover slaat met de nieuwe Range Rover Velar een nieuwe weg in. Deze jongste telg in het gamma nestelt zich tussen de Range Rover Sport en de Evoque. De nieuweling rijmt luxe, veelzijdigheid, comfort en sportiviteit met elkaar. “Hij overstijgt de verwachtingen van de veeleisende SUV-liefhebber. Dit is de meest capabele en verfijnde middelgrote SUV ter wereld”, klinkt het bij Jaguar Land Rover Maasland.

“De Velar is de Range Rover met de beste wegligging tot nu toe, terwijl hij nog altijd de beste offroad-capaciteiten in zijn klasse biedt”, specificeert zaakvoerder Dimitri Chaniotakis. “Uiteraard worden alle motoren standaard geleverd met vierwielaandrijving en gestuurde schokdempers. Bovendien staat elke zescilinder op een luchtvering. Het sleepvermogen piekt op 2,5 ton. Een achttrapsautomaat en snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging zijn ook inbegrepen.”

Design en luxe

De Range Rover Velar beantwoordt aan de vraag naar een sterker onderscheidende, premium- en sportieve auto, met behoud van de praktische gebruiksvriendelijkheid van een SUV en vooruitstrevende en vooruitdenkende designelementen. “Verfijning blijft een belangrijk kenmerk van Range Rover. De Velar combineert dan ook elegant design met distinctieve luxe. De afmetingen van de Range Rover Velar zijn geoptimaliseerd om zowel de beste proporties als superieure interieurruimte en gebruiksgemak te bieden. Met een lengte van 4,8 meter – vijf centimeter korter dan de Range Rover Sport – en een hoogte van 1,66 meter – drie centimeter hoger dan de Range Rover Evoque – biedt de Range Rover Velar unieke verhoudingen.”

Drie draaiknoppen

“Als eerste Range Rover pakt de Velar uit met ledverlichting rondom het volledige koetswerk. Inclusief signature dagrijverlichting en geanimeerde richtingaanwijzers, die bewegen naar de kant waar de bestuurder heen wil. De portiergrepen zijn verzonken in de carrosserie tot ze worden uitgeklapt via de afstandsbediening of door te drukken op de greep. Ze verminderen windgeruis en verbeteren de aërodynamica. De geïntegreerde achterspoiler draagt er toe bij dat de Velar zelfs de meest aërodynamische Range Rover ooit is, met een Cw-waarde van 0,32. De focus in het interieur ligt voornamelijk op gebruiksgemak. Een voorbeeld is het Touch Pro Duo infotainmentsysteem, met slechts drie draaiknoppen in combinatie met twee 10 inch touchscreens met hoge resolutie.”

Spitsvondige technologie

Ook het onderstel is een knap staaltje van spitsvondige technologie. “Adaptive Dynamics analyseert acceleratie, bochtgedrag en gas- en rempedaalgebruik, evenals kickdown-activatie om de schokdempers in te stellen naargelang de omstandigheden en de rijstijl. Active Locking Rear Differential biedt dan weer optimale tractie van de achteras wanneer tractie beperkt is zoals op gladde ondergrond. All Terrain Progress Control stelt je in staat om een vaste snelheid in te stellen en te behouden zowel bergopwaarts als bergafwaarts.”

Minder brandstof

Kleine, compactere SUV’s zijn het snelst groeiende segment binnen de premium SUV-sector en vormen een antwoord op de vraag naar minder brandstof verbruikende auto’s. Door gebruik te maken van de nieuwste EPAS-technologie, reageert de auto snel bij lage snelheid en ontspannen, stabiel en instinctief bij hogere snelheden. “Dit helpt om de algemene CO2-emissie te reduceren met drie procent voor benzine- en twee procent voor dieselmotoren in vergelijking met een hydraulisch systeem. De Range Rover Velar is beschikbaar in een 2.0 en een 3.0 liter diesel- en benzinemotor”, besluit Dimitri.

Range Rover

VELAR D300
Prijs vanaf (excl. btw)
55.785 euro
Aantal zitplaatsen
5
Brandstofverbruik gecombineerde cyclus (g/km)
167
Bruikbare inhoud brandstoftank (liter)
66
Topsnelheid (km/u)
241
Acceleratie 0-100 km/u (s)
6,5
Cilinderinhoud (cc)
2.993
Vermogen (kW/pk)
221
Koppel (Nm)
700

VELAR P380
Prijs vanaf (excl. btw)
56.364 euro
Aantal zitplaatsen
5
Brandstofverbruik gecombineerde cyclus (1/100 km)
9,4
CO2-uitstoot gecombineerde cyclus (g/km)
214
Bruikbare inhoud brandstoftank (liter)
63
Topsnelheid (km/u)
250
Acceleratie 0-100 (km/u (s)
5,7
Cilinderinhoud (cc)
2.995
Vermogen (kW/pk)
280/380
Koppel (Nm)
450

Dimitri Chantiotakis

Jaguar Land Rover Maasland

089 77 09 60

Nijverheidslaan 36

3630 Maasmechelen

www.deltamotors.be