Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Kitvoegwerken Johny Daens Familiebedrijf op koers

Wie de naam Johny Daens zegt, bedoelt kwaliteit. Daar gaat de gedreven zaakvoerder prat op. De gespecialiseerde stiel van het kitvoegen is hem met de paplepel ingegoten. “Ik heb de allerbeste leermeesters gehad. Dankzij ons feilloos kwaliteitswerk genieten wij een uitstekende reputatie bij aannemers, afwerkingsbedrijven, keuken- en badkamerbouwers, vloerders, raamfabrikanten en architecten.”

QONTACT / Er zit toekomst in je bedrijf. De appel valt niet ver van de boom?
Johny: “Ik heb vier zonen en de tweede oudste is gebeten door de kitmicrobe. Hij is vragende partij om in ons familiebedrijf te komen werken. Dat doet me deugd. Want ik ging van kleins af aan ook graag met mijn vader mee om hem te helpen, al toen ik vijf jaar was. Ik ga mijn zoon nu opleiden zodat hij de kneepjes van het vak onder de knie krijgt. Op die manier blijft de kwaliteit van onze kitvoegwerken op hetzelfde hoogstaande niveau. Als mijn zoon er klaar voor is, kan hij zelf op de baan gaan. Naast hem hebben we al meer dan 25 jaar een vakbekwame stielman in dienst. Ik denk eraan om uit te breiden naar zes medewerkers inclusief mijzelf, zodat we met drie ploegen actief zijn en aan de toenemende vraag van onze klanten kunnen blijven voldoen. Wij vormen een klein bedrijf en werken in goede verstandhouding met elkaar. We bespreken onderling hoe wij de zaken aanpakken, houden regelmatig toolboxmeetings en bezoeken samen al eens een werf. Dezelfde koers wil ik behouden. Nu mijn zoon in de zaak stapt, is de continuïteit van ons familiebedrijf verzekerd.”

QONTACT / Hoe belangrijk is een goede reputatie voor een onderneming?
Johny: “Wij hebben een goede naam die bij ons hoog in het vaandel staat. De naam Daens moet in de eerste plaats synoniem zijn met kwaliteit. Onze klanten onthouden dat. Toen mijn nonkel in 1970 ons kitvoegbedrijf opstartte, waren de producten niet wat ze vandaag de dag zijn. De mastiek van toen werd hard en kon slechts een beetje werking van materialen opvangen. Plus: vroeger waren de kitten nauwelijks uv-bestendig. Een elastische voeg heeft, afhankelijk van de oriëntatie van de gevel of de blootstelling aan de zon, na 15 tot 20 jaar haar beste tijd gehad. Als die dan aan vervanging toe is, komen de mensen opnieuw bij ons aankloppen. Omdat ze destijds bijzonder tevreden waren over het geleverde werk.”

"Onze naam is synoniem met hoogstaande kwaliteit."

QONTACT / In welke mate evolueren kitvoegproducten mee met de tijd?
Johny: “Onze productenleveranciers zitten niet stil en ontwikkelen voortdurend nieuwe kitten. Regelmatig schakelen hun labo’s ons in om die te testen. Zij vragen veel feedback aan ons, bijvoorbeeld over de structuur van een bepaalde kit. Die structuur mag bij hoge temperaturen in de zomer niet te vloeiend zijn. En omgekeerd, in de winter wanneer het kouder is mag de kit niet te stroef zijn zodat je haar nog kan verwerken.”

QONTACT / Welke recente projecten hebben jullie tot een goed eind gebracht?
Johny: “Onlangs hebben wij voor bouwbedrijf Cordeel een grote betonconstructie van Toyota afgewerkt. In de automotive sector werken we ook voor Audi. De fabriekshallen van de autoconstructeur in Brussel worden binnenin voortdurend vernieuwd. Daar kunnen wij niet zomaar een gewone siliconenkit gebruiken. De kans bestaat immers dat die de autolak op de een of andere manier kan aantasten. Na voorafgaand onderzoek en overleg met onze leverancier hebben we voor deze toepassing een speciale kit laten ontwikkelen. Dit is geen alleenstaand geval. Wij zoeken meermaals naar adequate oplossingen voor probleemsituaties die zich voordoen bij onze klanten.”

Johny Daens

Kitvoegwerken Johny Daens

0495 25 41 55

Ambachtstraat 58

3530 Helchteren

www.kitvoegwerkendaens.be