Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Eén aanspreekpunt

SKJ Construct

Sinds 2008 realiseert SKJ Construct bouwprojecten onder de deskundige leiding van zaakvoerder Jempi Swerts. Specialisaties zijn ruwbouw, buitenafwerking en renovaties. “Wij hebben begin dit jaar onze kantoren verhuisd van Beringen naar Lummen, pal op het Klaverblad. Door zo gestructureerd mogelijk te werken, kunnen we projecten relatief snel in onze planning opnemen. Klanten hebben daar baat bij.”

Drie pijlers

SKJ Construct steunt op drie pijlers: wind- en waterdichte ruwbouwwerken, buitenafwerking in crepi, steenstrips, hout of traditionele ruwe steen en verbouwingen. “Omdat veel details in de buitenbepleistering terugkomen in de ramen en in het dak, zetten wij ook in op deze twee bouwposten. Daarvoor doen we een beroep op vaste gespecialiseerde onderaannemers. Daarnaast kan ik rekenen op mijn 23 ervaren en loyale medewerkers. Dag in, dag uit”, beklemtoont Jempi.

Optimale structuur

De zaakvoerder staat bekend als een doorwinterd ondernemer. Hij sleutelt voortdurend aan de structuur van zijn bouwbedrijf om klanten de best mogelijke service te verlenen. “Ik hou mij nauwgezet bezig met het optimaliseren van onze interne werking. De recente verhuis is daar een treffend voorbeeld van. Voorheen zaten alle bedienden samen in één ruimte. Nu hebben onze afdelingen ruwbouw en buitenbepleistering onderdak in aparte kantoren. Dat werkt beter: iedereen kan zich accurater toeleggen op zijn job. Nog een verbetering: wij kopen gestructureerder aan en steken veel tijd in onderhandelingen met leveranciers. Aan het einde van de rit levert dit een fikse bezuiniging op. En daar heeft ook de klant voordeel bij!”

Horizon verruimen

Het Lummense bouwbedrijf heeft een goede reputatie in de sector. “We realiseren succesvolle projecten met grotere aannemers zoals Dethier, Cordeel, Kumpen, IBO, Pellikaan en Reynders”, somt Jempi op. “Van gezinswoningen, appartementen en industriegebouwen tot scholen, sporthallen en supermarkten. Wij zijn actief zowel in Limburg, Brussel als Antwerpen. Ik wil ook nieuwe markten aanboren en lonk met onze kwaliteitsvolle buitenbepleistering naar Nederlands Limburg. SKJ Construct is er klaar voor.”

Degelijk eindproduct

Een project waar Jempi tevreden op terugblikt, is de verbouwing van de voormalige Volkswagengarage Deboutte in Beringen. “Het oude hoekgebouw is volledig aangepast. We hebben de trapgevel afgebroken, de overige gevels ingepakt met isolatie en afgewerkt met crepi, het pannendak verbreed, de afvoerbuizen verplaatst en de venstertabletten vervangen. Wij nemen al deze werkzaamheden ter hand, zelfs tot en met de plaatsing van de ramen. De aanpak van SKJ Construct biedt duidelijk voordelen voor de bouwpromotor. Die heeft slechts één aanspreekpunt en moet niet telkens aankloppen bij een metselaar, vloerder, stukadoor en andere bouwlieden. Dus geen tijdrovend en overmatig puzzelwerk. Onze werfleiders ontlasten de bouwheer en de architect. Zij bekommeren zich om de planning en staan in voor een vlotte opvolging, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Op die manier kan ons bouwbedrijf een degelijk eindproduct opleveren.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...