Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

De nieuwe BMW X3 de sportieve avonturier

van Osch

De nieuwe BMW X3 springt in het oog met een nog opvallender, dynamischer design, krachtigere en toch efficiënte aandrijflijnen en een luxueuzere aankleding dan zijn voorganger. In 2003 legde dit revolutionaire model bij zijn introductie de basis voor het mid-size Sports Activity Vehicle-segment. De derde generatie van het succesnummer staat nu te blinken in de showrooms van BMW-concessiehouder van Osch.

Kleine jongens worden groot

Meer dan ooit combineert de nieuwe BMW X3 stoere offroad-looks met een sportieve uitstraling. Zijn dynamisch karakter wordt onderstreept door de grote nieren en de mistlampen, die voor het eerst bij een BMW X-model een hexagonaal design hebben. Aan de achterzijde zorgen de achterlichtunits, de elegant gevormde achterspoiler en de dubbele uitlaatpijpen voor een bijzonder geslaagde aanblik. Door het gebruik van meer gewichtsbesparend aluminium in de motor en de wielophanging, is de nieuwe BMW X3 tot maximaal 55 kilo lichter dan de vorige generatie. Het interieur van de X3 is tot in de puntjes afgewerkt met zeer hoogwaardige en functionele materialen. De middenconsole onder het touchscreen heeft nu een zeshoekige vorm en ook het stuurwiel is hertekend. Dankzij het doordachte interieurconcept biedt deze SAV meer opbergruimte dan voorheen.

Gepersonaliseerde look

Met de uitrustingsvarianten xLine, M Sport en de nieuwe Luxury Line kan de klant de binnen- en buitenzijde van de nieuwe BMW X3 nog nauwkeuriger afstemmen op zijn persoonlijke voorkeuren. Een andere nieuwe optie is de BMW Display Key. Daarmee kan je niet alleen de portieren van de BMW X3 op afstand vergrendelen en ontgrendelen. Ook informatie over de status van de auto, zoals het brandstofniveau, check je op afstand en met de BMW Display Key activeer je zelfs de standverwarming.

Eerste M Performance-model

Voor het eerst krijgt de BMX X3 een M Performance-sportversie. De M40i wordt aangedreven door een zescilindermotor, die een inhoud van 3,0 liter combineert met een vermogen van 360 pk. Dit paradepaardje vindt zijn weg naar het asfalt via de xDrive-vierwielaandrijving en de verbeterde versie van de Steptronic-achttrapsautomaat. De BMW X3 M40i sprint in 4,8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Naast het M Performance-model is de nieuwe BMW X3 ook verkrijgbaar met een xDrive30i-benzinemotor en twee dieselmotoren, de xDrive20d en de xDrive30d. Het onderstel is door de ingenieurs van BMW ingrijpend gewijzigd om de rijdynamiek, de richtingsstabiliteit en het stuurgevoel aanzienlijk te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat deze SAV nog sportiever rijdt dan zijn voorganger, zonder toegevingen te doen aan het rijcomfort. Tot de onderstelopties behoren M Sport wielophanging, Dynamic Damper Control, M Sport-remmen en variabele sportbesturing.

Verbonden met de buitenwereld

De derde generatie van de X3 is uitgerust met BMW Connected. Met dit vernuftige systeem verbind je de wagen met een online platform van digitale diensten. Het platform werkt perfect samen met smartphones en smartwatches, om zonder onderbreking van het ene medium naar het andere te switchen. De bestuurder staat centraal en ontvangt gepersonaliseerde diensten. Zo kan hij via spraakbediening de ventilatiefunctie inschakelen. Maar ook het versturen en bewerken van e-mails, het beheren van je agenda en het bekijken van contactgegevens behoren tot de mogelijkheden.

Technologische snufjes

De nieuwe BMW X3 wordt geleverd met heel wat technologische snufjes, die gericht zijn op de ondersteuning van de bestuurder en het (semi-)autonoom rijden. Voorbeelden zijn de optionele actieve snelheidsregelaar en het veiligheidspack Driving Assistant Plus, met onder meer een stuurassistent, een spoorassistent en een dodehoekwaarschuwing met bescherming bij zijdelingse aanrijdingen.     Nieuwsgierig? Ontdek nu de nieuwe BMW X3 bij van Osch in de showroom. Het professionele team geeft je graag meer uitleg of laat je genieten van een proefrit, die vast en zeker zal overtuigen. Want de nieuwe BMW X3 is meer dan ooit ‘Freude am Fahren’.

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...