Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Atelier V Creatieve smaakmaker

Cateringbedrijf Atelier V heeft de voorbije drie jaar een indrukwekkende klantenportefeuille bij elkaar gekookt. Van Cegeka, Limburg United, Circuit Zolder, Stijn Helsen en Confederatie Bouw tot Pukkelpop, Tomorrowland, MediaMarkt, BMW, Jaguar Land Rover en Red Bull. En het smaakt naar meer, aldus manager Ruben Robeyns. “Klassiekers uit de Franse keuken of hotdogs die licht geven in het donker: alles kan.”

QONTACT / Atelier V is met een sneltreinvaart op de Limburgse kaart gezet!
Ruben: “Het gaat inderdaad zeer hard. Zowat elke dag krijgen wij aanvragen om de catering te voorzien op bedrijfsfeesten en grote netwerkevenementen. Daar is in Limburg een grote markt voor. Al koken we tegenwoordig ook buiten de provinciegrenzen. Zelfs tot in Cannes, in Zuid-Frankrijk. Dankzij de ruggensteun van Groep Versuz en The C.Group kunnen wij snel en stevig groeien, zonder over onze eigen voeten te struikelen. We hebben pas geïnvesteerd in een nieuw atelier van 500 vierkante meter, met een grote voorbereidingskeuken. Bijkomend zijn er drie nieuwe vrachtwagens aangekocht. Het vast personeel in onze keuken is in een jaar tijd meer dan verdubbeld. Onze ploeg van freelancers breidt eveneens constant uit. Op de 24 Hours of Zolder, waar wij de vip-catering verzorgden, waren 165 mensen voor ons aan het werk.”

QONTACT / Hoe maak je het verschil met de andere spelers op de cateringmarkt?
Ruben: “Met creativiteit en details, over de hele lijn. En met oog voor detail. Een voorbeeld: we hebben zeven verschillende uniformen voor ons bedienend personeel laten ontwerpen. Waarom? Frequente bezoekers van netwerkevents eten al eens drie of vier keer per week van onze keuken. Als die tafelgasten ons elke avond in dezelfde tenue zien opduiken, wordt het saai. Wij hebben zelfs twee designers aangetrokken die unieke stukken keukenservies voor ons creëren. Kritische klanten weten dat soort details te appreciëren. Op culinair vlak werken we regelmatig originele concepten uit, zoals Atelier V Authentic, met de focus op de klassieke Franse keuken. Bereid in koperen pannetjes en geserveerd op authentieke borden. Voor een event van Cegeka, met als thema ‘The Future is Now’, hebben wij onze verbeelding aangesproken om futuristische gerechten te bereiden zoals spek met cola en hotdogs die licht geven in het donker.”

"Wij leggen, net als sterrenchefs, twee keer per dag een examen af."

QONTACT / Het totale plaatje moet kloppen, zelfs tot in de kleinste puntjes?
Ruben: “Zo is het. Als we ergens koken op verplaatsing, proberen we de zaal properder achter te laten dan op het moment van onze aankomst. Voor wij de deur achter ons dichttrekken, ruimen we alle afval en zelfs de sigarettenpeuken op. Wij willen eveneens het verschil maken in de kwaliteit van onze service, ongeacht of we een buffet met verrassende broodjes op een vergadering leveren of instaan voor de volledige catering van een prestigieus bedrijfsfeest. En ongeacht het budget van de klant. Ook als wij simpele en budgetvriendelijke gerechten bereiden, zijn die op hoog niveau. De gasten moeten het gevoel hebben dat ze iets bijzonders meemaken.”

QONTACT / Atelier V moet in de eerste plaats lekker eten klaarmaken, toch?
Ruben: “We werken met absolute topchefs, die hun strepen hebben verdiend in gerenommeerde restaurants. Frank Treunen heeft jarenlang gewerkt in het Scholteshof en bij JER. Pieter-Jan Coninx en Stijn Swinnen hebben in tweesterrenrestaurants gestaan. Kortom, chefs die weten waar ze mee bezig zijn. Ik beweer niet dat wij voor een groep van 150 gasten een menu op sterrenniveau kunnen serveren, maar we proberen toch zo dicht mogelijk in de buurt te komen. Alles wordt vers bereid. Zelfs als wij een pastabuffet serveren, zorgen we ervoor dat de deegwaren precies lang genoeg gekookt zijn en dat de saus op punt staat. Wij leggen, net als sterrenchefs, twee keer per dag een examen af. De inzet is hoog. Als we één keer ondermaats presteren, verliezen wij onze klant. Dat is geen optie.”

RUBEN ROBEYNS

Atelier V

0473 58 63 63

Overdemerstraat 131

3511 Kuringen

www.atelierv.be