Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Business architecture

R2livin Architects

Het kantoor van Leander Kippers en Ismaël Gielen is voortdurend in evolutie. De spraakmakende projecten in de woningbouw nemen toe in binnen- en buitenland. Het energieke duo rust echter niet op zijn lauweren. “Wij merken dat ook onze activiteit binnen het b2b-segment erg groeiend is: business architecture. Industriële bouwprojecten voor opdrachtgevers die begeleiding vragen en uitstraling met functionaliteit combineren. Daarom zetten we vanuit R2livin Architects een tweede tak op. Bisar Business Architecture is hét antwoord op de vraag naar esthetische en conceptuele industriebouw.”

Exclusieve villabouw

Leander: “Omdat de architecturale markt voortdurend in beweging is, stellen we ons kantoor permanent in vraag. Het particuliere segment evolueert naar meer exclusieve woningbouw en verbouwingen, ofwel naar aankoop in een eenheid in een groter ontwikkelingsproject. De focus bij R2livin Architects ligt vandaag dan ook meer dan ooit op het high-end segment, in binnen- en buitenland. Om ons internationaal zo optimaal mogelijk te profileren, wordt onze huidige website vervangen door r2livin.COM. We zijn er immers van overtuigd dat een juiste profilering de evolutie van het kantoor mee bepaalt.”

Industriële projecten

Leander: “Binnen ons architectenbureau is ook het b2b-segment een belangrijke groeipijler geworden. Zo hebben we intussen al een behoorlijk aantal industriële gebouwen gerealiseerd waaronder enkele carwashes, units, winkels, transportcentra en dergelijke.” Ismaël: “Als je de lat hoger wil leggen, moet je in zee gaan met experts en je specialiseren. Het is de bedoeling dat we naast R2livin Architects een tweede parallel domein verder uitbouwen, namelijk Bisar Business Architecture, met elk een aparte profilering. Uiteraard kan er een kruisbestuiving zijn inzake concept, design en detaillering, maar voor de uitvoering en techniciteit is een aparte uitbouw aangewezen.”

Apart, maar toch samen

Leander: “Onze professionele opdrachten – consulting, industry, housing en interior – brengen wij onder één noemer: Bisar Business Architecture. Een creatieve en speelse benaming. Hiermee willen we een antwoord geven op de groeiende vraag naar professionele opdrachten in heel Vlaanderen.” Ismaël: “Recent hebben wij een conceptueel ontwerp voorgesteld waarbij verschillende industriële elementen zijn verweven in een high-end woonproject, namelijk de herbestemming van een oud fabrieksgebouw in het centrum van Luik. Er kan dus perfect een kruisbestuiving zijn tussen beide takken. Een andere complexe opdracht is bijvoorbeeld het ontwerp en de opvolging van de bouw van een tandtechnisch labo. In dit proces lag de uitdaging in de uitwerking van de technieken. Je merkt het, Bisar en R2livin staan apart, maar toch samen.”

Vier krachtlijnen

Ismaël: “Bisar Business Architecture is niet louter industriebouw. Wij geven een persoonlijke toets aan de vormgeving waarbij de functionaliteit en het budget een belangrijke rol spelen.” Leander: “Het logo en de huisstijl van Bisar ogen stijlvol, strak, sober en tegelijk professioneel. Ze zijn de belichaming van vier uitgesproken krachtlijnen: consulting, industry & offices, development & housing en interior & retail.” Ismaël: “We merken vaak dat bedrijfsleiders geheel in beslag worden genomen door hun corebusiness. Er rest hen weinig of geen tijd om zich concreet bezig te houden met hun architecturale noden. Daar spelen wij met onze consulting op in. Wie overweegt om industriegrond of een bedrijfsgebouw te kopen, zijn huidige pand uit te breiden of anders in te richten, kan ons raadplegen. We staan ondernemers bij door bijvoorbeeld te onderzoeken welk perceel het meest geschikt is, of de bestaande site kan worden geoptimaliseerd, hoe ze best wordt uitgebreid. Ons advies is een onmiskenbare meerwaarde, omdat het vaak een antwoord geeft op de vraag die de bedrijfsleider zich zelf niet stelt. Leidt het tot de realisatie van een project, dan kan dit perfect door Bisar worden ontwikkeld en begeleid.”

Hoger niveau

Ismaël: “Industry & offices is een andere pijler van Bisar. Wij ambiëren conceptuele en esthetische opdrachten. Aannemers weten dat. Ons team mikt op industriële bouwheren die uit zijn op dat tikkeltje meer. Als architectenbureau kunnen we de uitstraling van een bedrijf of kantoor naar een hoger niveau tillen. Zowel professionele ontwikkelingen als units en loodsen, als development en housing behoren tot dit professionele luik. Hoeveel eenheden kan je optrekken, wat zijn de ideale afmetingen, welke technieken moet je voorzien, hoe zit het met de brandbeveiliging, is er parkeergelegenheid en ga zo maar door. Elke ontwikkeling, industrieel of residentieel, is anders. Wij maken een kosten-batenanalyse en voorzien conceptuele tekeningen, die verhelderend zijn voor zowel de bouwheer als de overheid. Aan het eind van de rit verstrekken we eerlijk advies over de slaagkansen van een project. Krijgt het een go, dan wordt het project concreet vormgegeven, zowel esthetisch als financieel.”

Experts in inrichting

Ismaël: “Tot slot de vierde pijler: interior & retail. Onze expertise op het vlak van inrichting reikt van grootkeukens en cafetaria’s tot sport- en andere winkels. Het concept dat we met een exterieur hebben gerealiseerd, trekken wij in het interieur door. Of het nu gaat om een productie-eenheid, een kantoorgebouw of een showroom, ons team zorgt ervoor dat de binnenruimte heel snel operationeel is. Een team van architecten en interieurspecialisten kan je perfect begeleiden om ook het interieur zo optimaal mogelijk vorm te geven binnen je specifieke wensen en noodzakelijkheden.”

Hecht team

Leander: “Ismaël en ik zijn voortdurend in de weer met het uitbouwen van ons architectenbureau. Ikzelf hou mij bezig met de public relations, de klantenbinding en het creatieve gedeelte. Tot en met de bouwaanvraag neem ik bijna alle gesprekken voor mijn rekening.” Ismaël: “Ik leid meer de technische aspecten van de projecten en voer nagenoeg alle gesprekken die volgen op de bouwaanvraag. Eens de vergunning binnen is, bundelen we alle info van de technische raadgevers en stellen we een concreet uitvoeringsplan en een planning op.” Leander: “We worden beiden bijgestaan door een hecht team van medewerkers, die de normen en waarden van het kantoor eveneens hoog in het vaandel dragen. Iedereen staat steeds klaar om de klanten en aannemers op een positieve manier van antwoord te dienen. Een positieve ingesteldheid is niet enkel aangenamer voor de klant en aannemer, maar het komt ook de werksfeer op kantoor ten goede. Een open en eerlijke aanpak vormt de rode draad doorheen ieder project. Een flexibel en groeiend team levert de veerkracht die de uitbreiding van het kantoor mogelijk maakt, zowel in de residentiële als b2b-sector. Bisar Business architecture bvba is een feit.”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...