Logo Qontact

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Connectivity Solutions Netwerkbroers

“Neen, wij zijn geen elektriciens.” Zo, dat is dan meteen rechtgezet. Connectivity Solutions plaatst en onderhoudt bekabelde en draadloze datacommunicatienetwerken in bedrijven. Al 21 jaar bewijst het bedrijf uit Munsterbilzen zich als een betrouwbare partner voor het installeren van databekabeling, glasvezel, switches, routers, access points en antennes. “Als het een IP-adres heeft, dan kunnen wij het verbinden.”

Snelheid neemt toe

Een netwerk is maar zo sterk als de zwakste schakel. Daarom is het voor bedrijven van levensbelang om hun datacommunicatienetwerk up-to-date te houden. De snelheid van datacommunicatie is de afgelopen jaren exponentieel toegenomen. En daar komt voorlopig geen vertraging in. “Dat maakt dat je niet enkel regelmatig je computers en servers moet vervangen, maar ook ten gepaste tijde moet investeren in je gestructureerde bekabeling en wifinetwerk”, leggen zaakvoerders en broers Egied en Aloïs Stouten uit. “De noden op het vlak van connectiviteit nemen constant toe. Wij herinneren ons de tijd dat 10 Megabit/sec de limiet was voor verbindingen, vandaag zitten we aan 10 Gigabit/sec voor connecties tussen switches. Om bij te blijven, is het verstandig dat je routers, switches en firewalls zowat om de vijf tot zeven jaar vervangt.”

Totaalpakket

Vaak geldt: een pc-netwerk heeft met bekabeling te maken, dat is werk voor een elektricien. Maar dit is verleden tijd. Datacommunicatie, voor een modern bedrijf minstens even belangrijk als elektriciteit, verloopt zowel draadloos als via kabels. “Wij praten over oplossingen op IT-niveau, niet over het leggen van kabels”, schetst Egied. “Connectivity Solutions plaatst alle actieve en passieve componenten van een bedrijfsnetwerk, waaronder glasvezelkabels, UTP- en S/FTP-kabels, switches, routers en access points voor een draadloos wifinetwerk. Dit zowel in nieuwe als in bestaande gebouwen.” Aloïs knoopt aan: “We bieden een totaalpakket aan, inclusief de site survey, het plaatsen van alle componenten en de configuratie. Ook uitbreidingen van bestaande datanetwerken zijn mogelijk.”

"Draadloze netwerken worden de norm."

21 jaar ervaring

Draadloze netwerken worden stilaan de norm. Maar dit betekent niet dat glasvezelkabels als verbindingsoplossing hebben afgedaan. “Dat type bekabeling is ideaal wanneer je meer dan 100 meter moet overbruggen”, verduidelijkt Aloïs. Met 21 jaar ervaring in het leggen van glasvezel heeft Connectivity Solutions zich intussen opgewerkt tot een autoriteit in datacommunicatienetwerken, actief in heel België en zelfs daarbuiten. Het brengt Aloïs tot een mooie bespiegeling: “Als je vooruit wilt, heb je een snelle wagen én een goede weg nodig. Wij staan in voor de infrastructuur, we leggen de weg aan. Investeer je enkel in snelle wagens, dan zal je niet ver geraken.”

Toekomstgericht denken

Een moderne netwerkinfrastructuur reikt verder in zijn toepassingsgebied dan je wellicht zou denken: data-uitwisseling, telefoonverkeer via Voice over IP, communicatie met beveiligingscamera’s, noem maar op. De toepassingen breiden in de toekomst trouwens enkel nog uit. “Daarom is het aangewezen om bij de installatie van nieuwe infrastructuurcomponenten toekomstgericht te denken”, aldus Egied. Om klanten van alle zorgen te verlossen, staat Connectivity Solutions ook in voor de monitoring van datacommunicatienetwerken. Aloïs: “Dat houdt in dat we proactief werken om eventuele fouten in het systeem op te sporen en te herstellen. We doen dit via een private cloud, zeg maar. Heel wat bedrijven, openbare instellingen en scholen kiezen voor deze formule.” Zo maakt Connectivity Solutions helemaal waar wat zijn naam belooft.

EGIED & ALOÏS STOUTEN

Connectivity Solutions

089 62 17 75

Genkerbaan 69

3740 Munsterbilzen

www.connectivitysolutions.be