Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Wellness in de tuin

Ecograss

Hoe haal je het grootste genot uit een tuin? Door Ecoplan uit As in te schakelen voor de juiste materiaalkeuze en een superieure afwerking. “Een tuinhuis op maat, een mat uit kunstgras en eventueel een zwembad kunnen een wereld van verschil maken”, weet zaakvoerder Jos Crijns. Naast particuliere klanten geraken ook steeds meer aannemers en bouwpromotoren overtuigd van de meerwaarde van wellness in de tuin.

Qontact I Het ene tuinhuis is het andere niet, klopt?

Jos: “Jazeker! Je kan in zowat elke doe-het-zelfzaak een tuinhuis kopen, maar de kwaliteit laat niet zelden te wensen over. Met Ecoplan ontwerpen wij gepersonaliseerde tuinhuizen en aanverwante constructies, in functie van de bestemming: een poolhouse, een berging, een gastenverblijf, een garage, noem maar op. Al dan niet in samenwerking met een tuinarchitect. We waarborgen topkwaliteit op het vlak van afwerking en plaatsing. Onze vaklui gebruiken uitsluitend hoogwaardige en duurzame materialen.”

Qontact I Wat zijn hoogwaardige en duurzame materialen?

Jos: “Wij plaatsen een frame in metaal, omwille van de stevigheid. Voor de afwerking houden we rekening met de voorkeur van de klant: tropisch hout, thermisch behandeld Europees hout, aluminium. Het dak bedekken wij met EPDM, waterdicht kunstrubber met een levensduur van 50 jaar en langer. Alle materialen die we gebruiken, gaan minstens 20 tot 30 jaar mee. Aluminium cassettes zijn zo goed als onverslijtbaar. Pvc vermijden we, omdat het na een tijd verduurt.”

Qontact I Waarom moeten we kiezen voor kunstgras?

Jos: “Voor het comfort. Het gemak in onderhoud. En tegenwoordig ook voor het uitzicht. Wij werken al zowat 10 jaar samen met het Nederlandse Royal Grass, een van de hoogst aangeschreven producenten van kunstgras in Europa. Royal Grass heeft verschillende innovatieve technieken ontwikkeld die de kenmerken van natuurgras tot in de puntjes evenaren. Nog een voordeel van kunstgras: het verlost mensen met hooikoorts van een prikkelende neus en irritatie aan de ogen. Onze omzet in het plaatsen van kunstgras is in de voorbije 10 jaar vervijfvoudigd. We leggen het aan op speelpleintjes van kinderdagverblijven, terrassen van penthouses en ga zo maar door. Een succes over de hele lijn!”

Qontact I Het onderscheid tussen hoogwaardig en tweederangs kunstgras?

Jos: “Duurzaamheid. De vezel van Royal Grass heeft een V-vorm, zodat ze zichzelf als het ware ondersteunt. De door Royal Grass gepatenteerde V-shape technologie simuleert de vorm van natuurlijke grassprieten en voorziet elke vezel van een nerf in de lengte. Daardoor oogt het kunstgras op-en-top natuurlijk en blijft het beter rechtop staan. Een andere eigenschap van hoogwaardig kunstgras is dat het bestand is tegen grote temperatuurverschillen, van 20 °C onder nul tot 40 °C. Ook de kleur is belangrijk: kunststof breekt af onder invloed van uv-stralen, maar het kunstgras dat Ecoplan plaatst verkleurt niet.”

Qontact I Royal Grass is trendsetter in zogenaamd gekroesd gras. Leg uit!

Jos: “In een natuurlijk grasveld heeft ieder grassprietje zijn eigen positie. De Realistic Directional Yarn, een innovatie van Royal Grass, zorgt ervoor dat ook grasvezels in kunstgras licht gekroesd zijn en hun eigen positie hebben. Dit geeft het kunstgras een zeer natuurlijk uitzicht. Vorig jaar hebben we ongeveer 4000 vierkante meter gekroesd gras geplaatst, bij wijze van test. De resultaten waren zo positief, dat Royal Grass intussen is overgegaan tot de productie voor de wereldmarkt. Kwaliteit en natuurgetrouwheid zijn de sleutels tot succes. Made in China, daar willen wij ons niet tot verlagen.”

Qontact I Wellness in de tuin gaat verder dan een tuinhuis en kunstgras.

Jos: “We plaatsen ook zwembaden. Weliswaar niet de goedkoopste zwembaden op de markt, maar wel kwalitatief hoogstaande baden. Wij zweren bij kuipen van Duitse makelij. Onze leveranciers doen geen enkele toegeving op de kwaliteit van hun producten. Ook in de markt van de zwembaden neemt het belang van duurzaamheid toe, samen met het gemak in onderhoud. Onze klanten besteden liefst zo weinig mogelijk tijd aan onderhoud.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...