Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Voorliefde voor automechniek

Garage Temur

Mahmut en Tuncay Temur staan als rasechte ondernemers aan de vooravond van een nieuwe uitdaging. “In september verhuizen wij met onze garage naar een fonkelnieuw bedrijfspand met alles erop en eraan, inclusief een overdekte wasstraat. De fundamenten van de industriebouw zijn intussen gelegd. We willen in de toekomst een stap voor zijn op de rest door onze klanten op een snellere en goedkopere manier verder te helpen.”

Alles onder één dak

“Wij kijken ernaar uit om eind september ons nieuwe bedrijfspand aan de Rode Kruisstraat 21-23 in Heusden-Zolder te openen”, zegt Mahmut. “De klant vindt op die centraal gelegen locatie alles onder één dak: een ruimere en eigentijdse werkplaats, een bandencentrale en een grote showroom voor tweedehandswagens.” Tuncay vult aan: “Verder voorzien we er een moderne overdekte wasstraat. 90 procent van het gebruikte water wordt gerecycleerd om het milieu zo veel mogelijk te sparen. De overige 10 procent die nodig is, winnen wij gedeeltelijk uit de filtering van regenwater. Alle reinigingsproducten waarmee we werken, zijn biologisch afbreekbaar of kunnen volledig worden uitgezuiverd. Alles draait bij ons om de beleving: het wassen van een auto moet vóór alles een aangename ervaring zijn. Wij hebben ook de nodige ruimte voorzien voor krachtige, energiezuinige stofzuigers. Door milieubewust te denken, besparen we op onze energiekosten. Met het nieuwe bedrijfsgebouw mikken wij in de eerste plaats op een verbetering van onze kwaliteit, eerder dan op kwantiteit.”

Nieuwe moderne werkplaats en overdekte wasstraat.

Gericht op bedrijven

Doorheen de jaren hebben Mahmut en Tuncay hun service en hun gamma alsmaar meer op bedrijven gericht. Mahmut: “Garage Temur werkt ook veelvuldig samen met leasemaatschappijen. Een auto is en blijft een kost voor een werkgever. De wachttijd van een werknemer die met zijn bedrijfsvoertuig op onderhoud moet gaan, is zelfs een dubbele kost. Wij bieden de pasklare oplossing aan met depannages vanuit elke hoek van België en met vervangwagens bij een herstelling. En dit zowel ‘s morgens, ‘s avonds als op zaterdag. Zo gaat er weinig of geen kostbare tijd verloren. We kunnen rekenen op zeer goede en flexibele werkkrachten, die bovendien erg loyaal zijn. Met dat totaalplaatje, daar scoren wij mee.”

Duidelijke structuur

De voorliefde voor automechaniek zit er bij de broers ingebakken. Beiden runnen nu bijna acht jaar twee verschillende vestigingen in Heusden-Zolder, aan De Hoeven en aan de Koolmijnlaan. Tuncay: “Wij verstaan elkaar zonder woorden en hebben een zeer duidelijke structuur opgezet. Mahmut is verantwoordelijk voor de garage en gedeeltelijk voor de aankoop van de voertuigen, ikzelf beheer de administratie en zowel de aankoop als de verkoop van de wagens.”

Een stap verder

Hoe hoog ligt de lat bij Garage Temur? “Wij streven naar een dienstverlening op dealerniveau en dit tegen een betaalbare prijs, die op voorhand vrij nauwkeurig is gekend. Ons team kan evenzeer de juiste diagnose stellen: elke auto uitlezen en alle fouten detecteren. Maar bij Garage Temur gaan we nog een stap verder. Hoe? Door mee te denken met de klant om zijn kosten te drukken. Hier worden geen onderdelen vervangen om te vervangen. We gaan eerst na wat zeker moet worden verwisseld en vervolgens wat zou moeten gebeuren en of we het kunnen repareren. Ik ben niet gewonnen voor goedkope herstellingen, want die leiden uiteindelijk tot een duurdere oplossing. Daarom plaatsen we enkel en alleen kwalitatieve wisselstukken. Alles begint bij het stellen van de juiste diagnose. Wij dragen zorg voor al de rest, zodat de klant zich nergens om hoeft te bekommeren”, eindigt Mahmut.

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...