Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Verzekerd op hoog niveau

Actief Insurances

Verzekeringen voor bedrijven en bedrijfsleiders, het is een vak apart. Actief Insurances heeft die stiel onder de knie. “Kunst, juwelen, kostbare wagens, villa’s en andere exclusieve goederen zijn tevens onze dada.” Mooie bonus: zaakvoerder Marc Vanstraelen is niet enkel een prima verzekeraar, maar ook een uitstekende netwerker.

Qontact I Actief Insurances wordt in één adem genoemd met exclusiviteit?

Marc: “Dat heeft alles te maken met onze focus op grote ondernemingen en kmo’s. We beheren de verzekeringsportefeuille van een onderneming, maar ook de polissen van de bedrijfsleider. Wij hebben ons gespecialiseerd in de verzekering van kunst, juwelen, kostbare wagens, villa’s en andere exclusieve goederen. Dat is onze dada. Zulke producten verzeker je best niet via een klassieke polis. Ik zou ons vooral omschrijven als een atypisch verzekeringskantoor. Precies omdat wij ons richten op specifieke klanten en specifieke producten. We doen geen leningen en verstrekken geen beleggingsadvies. En wij zijn onafhankelijk: niet gebonden aan één bepaalde verzekeringsmaatschappij. Voor elke klant en elke verzekering zoeken we naar de beste oplossing in de markt. Wij werken uitsluitend met betrouwbare en financieel sterke verzekeringsmaatschappijen.”

Qontact I Gelden er andere verzekeringsregels voor pakweg dure wagens en kunst?

Marc: “Een specifieke kunstverzekering dekt schilderijen of andere werken niet enkel bij je thuis, maar ook op verplaatsing. Zelfs wanneer een schilderij schade oploopt terwijl je het ophangt, zit je safe. Als je juwelen onderbrengt in een verzekering 'alle risico’s' en een nauwkeurige omschrijving van de goederen en hun waarde opstelt, vermijd je discussies over het uit te betalen bedrag na diefstal. Nog een verzekeringsformule op maat van onze doelgroep is de 'sudden death'-polis, waarmee je je successierechten kan indekken.”

Qontact I Klanten krijgen een vaste relatiebeheerder toegewezen. Waarom?

Marc: “Als verzekeringsmakelaar zijn we de vertrouwenspersoon van onze klant. Om hem de best mogelijke oplossing te kunnen aanbieden, moeten we het reilen en zeilen van zijn onderneming kennen en weten aan welke risico’s dat bedrijf wordt blootgesteld. Veel klanten kennen we persoonlijk, omdat we zowel hun zakelijke als familiale risico’s verzekeren. Die persoonlijke band koesteren we. Bij sommige klanten gaan we elke maand op bezoek om de stand van zaken te bespreken. Het contact met de klant is van het allergrootste belang.”

Qontact I Met Actief Insurances neem je klanten actief op in je zakelijk netwerk?

Marc: “Nog iets dat ons onderscheidt van collega’s: we doen niet aan blinde prospectie, maar halen onze klanten uit ons netwerk. Ik sta zelf middenin het bedrijfsleven en investeer veel tijd in het onderhouden van mijn relaties. Dat levert klanten op, maar het werkt ook in de omgekeerde richting: ik breng klanten in contact met potentiële zakenpartners. Dat helpt om een langdurige relatie op te bouwen.”

Qontact I Hou je met je vestiging op een industrieterrein de vinger aan de pols?

Marc: “Onze locatie op het industrieterrein aan de afrit van Lummen en onze fysieke zichtbaarheid zijn eigenlijk van ondergeschikt belang. We hoeven niet in het straatbeeld op te vallen, we vinden onze klanten via een andere weg. Ik heb voor deze uitvalsbasis gekozen omdat we hier een goede verbinding met de autoweg hebben. Dat maakt dat ik vlot en snel in Brussel of Antwerpen ben.”

Bruto vennootschap, netto privé

Actief Insurances richt zich als gespecialiseerde verzekeringsmakelaar op grote ondernemingen en kmo's. Gedelegeerd bestuurder Marc Vanstraelen: “Het is een van onze stokpaardjes dat wij voor de ondernemer, de bedrijfsleider en de zelfstandige aan fiscale optimalisatie doen. Je hebt daarvoor verschillende mogelijkheden ter beschikking. Een eerste is de groepsverzekering of de individuele pensioentoezegging. Deze levert je vennootschap een premie op die ze fiscaal integraal kan aftrekken om dan privé een spaartegoed op te bouwen. De premie is berekend op basis van je wedde. Een tweede optie om aan fiscale optimalisatie te doen is het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen.”

Wedersamenstelling eindkapitaal

“Goed om weten: via je groepsverzekering of het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen kan je eveneens een vastgoedfinanciering aangaan. Je kan vandaag al tot 80 procent van je geprojecteerd eindkapitaal lenen voor de aankoop van vastgoed in Europa op privénaam, doch gefinancierd door je vennootschap”, legt Marc Vanstraelen uit.

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...