Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Vaste waarde

Gustaaf Gerits

De naam Gustaaf Gerits BVBA is een begrip in Lanaken en omstreken. De specialist in centrale verwarming, sanitair en ventilatie heeft zich in 25 jaar tijd opgewerkt van een sympathieke eenmanszaak tot een vaste waarde met groeiplannen. “Wij richten ons tot industriële klanten en zijn een solide partner van projectontwikkelaars. We zijn ervan overtuigd dat onze persoonlijke aanpak ook buiten Limburg zal aanslaan.”

Samen sterker

Het familiebedrijf van Gustaaf Gerits is een vijftal jaar geleden overgenomen door Armand Blaffart. Naast hem staat ook medezaakvoerder Philip Swennen aan het roer. Beide gedreven ondernemers hebben één ambitieus doel voor ogen: samen sterker worden. “Onze firma gaat van twee naar drie werkploegen”, legt Philip uit. “En wij vergroten haar werkterrein: we beperken ons niet langer tot particuliere klanten, maar richten ons eveneens naar de industrie: kleine en middelgrote bedrijven die nood hebben aan verwarming, sanitair en ventilatie. Airconditioning plaatsen wij ook, in samenwerking met een partner. We hebben een goed partnership opgebouwd met projectontwikkelaars, die ons regelmatig opdrachten toespelen in de woning- en appartementsbouw. In deze markt van de aannemers en de projectontwikkelaars zitten we gebeiteld omdat ons team er goed werk levert.”

Grenzen verleggen

Aan ambitie is er alvast geen gebrek. Philip: “Het wordt tijd om onze grenzen te verleggen. Wij krijgen grote en lucratieve projecten in Limburg toebedeeld, maar steeds vaker komt de vraag of we ook elders aan de slag willen gaan. Welnu, zeker! We hebben echt niet de behoefte om onder de kerktoren te blijven. Ook de markt van de projectbouw biedt groeimogelijkheden voor ons. Dat groeipotentieel willen we ten volle benutten. Wij blijven kort op de bal spelen, maar tegelijk plannen we op langere termijn.”

Samen met de klant maken we de rekensom, open en eerlijk.

Open en eerlijk

Waarom loont het om Gustaaf Gerits BVBA in te schakelen? Philip: “Onze klanten waarderen onze persoonlijke aanpak. We zijn zelf voortdurend op de baan om alle projecten nauwgezet op te volgen. Amand neemt de onderhouden en depannages persoonlijk voor zijn rekening. Dat verwacht je niet meteen van de zaakvoerders.” Armand vult aan: “Wij denken mee met de klant. We achterhalen zijn behoeften en gaan vervolgens op zoek naar de juiste oplossing, rekening houdend met het budget. Vergis je niet: zowel voor bedrijven als voor particulieren is de kostprijs een bepalende factor. Daar is niets mis mee. Samen met de klant maken wij de rekensom, open en eerlijk. Die eerlijkheid rendeert.”

Slimme toestellen

HVAC, de Engelse afkorting van heating, ventilation en air conditioning en tevens de verzamelnaam voor alles wat met verwarming, ventilatie en klimaatregeling te maken heeft, is een industrie in volle ontwikkeling. Philip: “De technologische vernieuwingen volgen elkaar snel op, de kwaliteitsnormen worden alsmaar strenger. De toekomst is aan de hybride-oplossingen, slimme toestellen die het verbruik meten en de combinatie van verschillende technieken mogelijk maken. Budgetvriendelijk en duurzaam. Dat maakt dat we ons constant moeten bijscholen.”

Hogere eisen

Hoe de klanten tevreden houden? Armand: “Ze verwachten meer dan vroeger, dat is een feit. Klanten informeren zich op het internet over diverse toepassingen en oplossingen. Zij stellen alles in vraag. Vroeger was het simpel: je kreeg een plan, je volgde dat plan en daarmee uit. Vandaag eisen klanten een strikte opvolging, rapportering en nazorg. Ons werk wordt er dus niet eenvoudiger op. Maar de klant is koning."

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...