Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Vaste renovatiepartner

AFW Bouw

Meestal wordt iemand klein gemaakt om een ander groot te laten lijken. Carlo Swerts van AFW-BOUW voelt zich echter comfortabel in zijn positie als ‘kleine’ aannemer. Hij richt het vizier doelbewust op verbouwings- en renovatiewerken. “Want dat brengt minder stress en meer gemoedsrust met zich mee.” Klanten zoals Basic Fit en Gamma zijn alvast overtuigd!

Qontact I Waarom kies je als aannemer consequent voor verbouwing en renovatie?

Carlo: “Het moet tegenwoordig allemaal zo snel gaan, dat je voortdurend met stress leeft. Neen, geef mij maar verbouwingen. Ik kan terugvallen op een ploeg van arbeiders die al meer dan 10 jaar voor mij werken. Polyvalente werkkrachten, want die heb je nodig in deze branche. Ik heb met deze jongens al een mooi parcours afgelegd. Voor alle Gamma-vestigingen in Limburg hebben wij de eetruimten, het sanitair en de kantoren gerenoveerd. Ook in de nieuwe vestigingen in Genk en Peer mochten we al die ruimten inrichten. Een andere mooie referentie is Basic Fit, dat ons verschillende opdrachten in Wallonië heeft toevertrouwd. Voor een nieuwe vestiging in Luik hebben we een gebouw met een oppervlakte van 1300 vierkante meter moeten strippen en er vervolgens wanden in gyproc, verlaagde plafonds, vloerbekleding en sanitair geplaatst. Daarna waren de verschillende Basic Fit-vestigingen in Hoei, Namen en Beveren aan de beurt. Ik hoop meer van dit soort klanten binnen te halen. Via architecten onder andere, voor wie we echt een waardevolle partner kunnen zijn.”

Qontact I De renovatiemarkt is in volle bloei dankzij de aandacht voor hernieuwbare energie.

Carlo: “Inderdaad, al gaan zeker niet alle renovaties gepaard met het plaatsen van installaties voor hernieuwbare energie. Veel hangt immers af van het budget. Als we in een woning extra ruimte maken voor de uitbreiding van een keuken of een tweede badkamer, dan wordt er meestal niet gesproken over zonnepanelen of een warmtepomp. Bedrijven en industriële klanten hebben wel aandacht voor energiebesparende aanpassingen. Logisch, omdat het gaat over grote investeringen en potentieel aanzienlijke besparingen.”

Qontact I Waarom moeten bedrijven en ondernemingen in zee gaan met AFW-BOUW?

Carlo: “Omwille van onze knowhow en onze ervaring. Ik ben 56 jaar en werk sinds mijn 16de in de bouw. Bij wijze van vuurdoop in renovatie heb ik het postgebouw in Hasselt, waar vandaag de design- en interieurzaak Donum is gevestigd, volledig verbouwd. Dat was meteen een mooie referentie. Als we een gesprek voeren met een klant en een offerte voorleggen, dan voelt die klant onmiddellijk dat wij weten waar we over spreken. Dat wekt vertrouwen. Wij hanteren faire tarieven. Misschien wel iets te fair, maar ook daar creëer je vertrouwen mee. We gaan zeker niet om de haverklap een extra rekening sturen voor aanvullende werkjes. Wij hechten ook belang aan persoonlijk contact: we communiceren niet enkel via e-mail en telefoon, we kijken onze klanten graag in de ogen.”

Qontact I Heeft AFW-BOUW nog grote plannen voor de toekomst?

Carlo: “Plannen, zeker! Maar geen plannen om fors uit te breiden. Ik wil deze zaak op mensenmaat houden. Goed werk leveren. Zonder problemen op de werf. Zodat de klant tevreden is en ik aan het einde van de dag met een gerust hart naar huis kan. Die gemoedsrust is me veel waard. Ik ben graag klein en fijn, of klein en krachtig. Ik heb het geluk dat ik een ploeg harde werkers rond me heb weten te verzamelen, jongens die ik bij wijze van spreken in het midden van de nacht kan opbellen voor een opdracht. Ik zou hen eigenlijk wel wat vaker een schouderklopje mogen geven. Maar ik heb het zo druk, dat ik daar gewoon niet toe kom. Dus bij deze: jongens, bedankt voor jullie inzet!”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...