Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Van de bovenste plank

Parketvloeren Verheyden

Stijlvol en betaalbaar

Niets zo gezellig als een parketvloer in huis. Dankzij de opkomst van meerlagenparket, beduidend goedkoper dan massief parket, is een stijlvolle en warme vloerbekleding ook betaalbaar geworden voor het grote publiek. “Meerlagenparket heeft in minder dan vijf jaar de markt veroverd”, vertelt Stein. “Zowat 80 procent van de vloeren die we vandaag leggen, bestaat uit meerlagenparket. Logisch: het vergt nauwelijks onderhoud, ziet er even mooi uit als massief parket en is even sterk.”

Makkelijk in onderhoud

Parket is niet enkel goedkoper, maar ook gebruiksvriendelijker dan 20 jaar geleden. Stein: “Dat heeft niet zozeer met het hout te maken, als wel met de producten voor de afwerking en het onderhoud. Vroeger werd een laagje vernis op parket aangebracht, maar dat vergeelde na verloop van tijd. Nu niet meer. Zelfs boenwas wordt nog zelden gebruikt. Het volstaat om één laag beschermende olie aan te brengen. Heel makkelijk in onderhoud: je gaat er met een vochtige doek over en klaar is Kees. Omwille van de kwetsbaarheid werd vroeger enkel in woon- en slaapkamers parket gelegd. De nieuwe parketvloeren blijven ook in de hal, keuken en zelfs badkamer ongeschonden.”

Ook voor bedrijven

Parketvloeren Verheyden doet meer dan de naam van het bedrijf doet vermoeden. “Naast meerlagenparket, massieve parket en laminaat plaatsen we zowel houten als pvc-terrassen, bijbehorende terraswanden en zitbanken alsook trapbekleding in hout. Bij ons kan je eveneens terecht voor een totale renovatie van parketvloeren en het jaarlijkse onderhoud ervan. Vooral bij particulieren, maar ook bij bedrijven. Enkele bekende klanten zijn projectontwikkelaars Ginco Projects en Best uit Diest. Een derde van onze tijd vullen we met opdrachten voor bedrijven.”

Mond-tot-mondreclame

De sleutel van het succes? Stein: “Onze professionele aanpak, gekoppeld aan een persoonlijk contact. Als de klant dat vraagt, ga ik een offerte persoonlijk toelichten. We werken op basis van een vaste prijs, geen uurtarief. Als we ergens een vloer leggen, doen we dat met zorg en toewijding. We besparen niet op onze werktijd. Het werk van Parketvloeren Verheyden is van de bovenste plank en dat levert telkens weer tevreden gezichten op. Ons succes is te danken aan de mond-tot-mondreclame van onze klanten.”

Het loopt als een trein

Tot slot: hoe is het allemaal begonnen? Stein: “Na mijn opleiding als meubelmaker heb ik acht jaar gewerkt bij een parketfirma in Halen. Parketvloeren leggen is mijn passie en tegelijkertijd mijn drijfveer. Sterker nog: het is de mooiste stiel die er bestaat. Sinds de oprichting van Parketvloeren Verheyden heb ik niet één dag zonder werk gezeten. De zaken lopen dan ook als een trein.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...