Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Uit het goede hout gesneden

‘t Landhuys

Wie droomt er niet van een buitenkantoor, een overdekt terras, een poolhouse, een buitenkeuken, een overkapping, een carport of een buitenverblijf in zijn eigen tuin? Rosie Sleurs, Guy Wyers en hun zoon Jac van ‘t Landhuys in Bocholt verwezenlijken die droom. Zij ontwerpen en bouwen exclusieve houten bijgebouwen volgens de authentieke Engelse stijl, die ze jarenlang in de vingers hebben.

Ambachtelijke bouwmethoden

Rosie, Guy en Jac hebben een tomeloze passie voor hout. Zij bouwen al 15 jaar exclusieve houten bijgebouwen. “Onze voorliefde voor de authentieke Engelse stijl is tegelijk ons handelsmerk”, stelt Guy. “‘t Landhuys is een familiebedrijf van gevestigde reputatie. We werken enkel en alleen met degelijk en duurzaam hout zoals Franse eik en lariks. Ook bijzonder: de beplanking wordt zichtbaar of onzichtbaar geschroefd, niet geniet.” Jac treedt zijn vader bij. “Bij ‘t Landhuys staan ambachtelijke bouwmethoden en handwerk nog centraal. Ons vakmanschap komt bijvoorbeeld tot uiting in de dakconstructies. Die worden volledig gedragen door zelfdragende keepers. De voordelen? Veel sterker en authentieker!”

Moderne technieken

Doorheen de tijd is hun ambacht mee geëvolueerd met de moderne technieken. “De tijd dat wij alles met de zaag en de beitel uitvoerden, ligt achter ons. Machines nemen heel wat werkzaamheden over en geavanceerde middelen voeren de productiesnelheid op. Daardoor kunnen we oude technieken toepassen op hedendaagse constructies tegen een gunstige prijs”, verduidelijkt Guy. “Belangrijk is dat de klant uiterst tevreden is”, vult Jac aan. “Daarom volgen wij elk werf tot in de puntjes op. Zelf steek ik een handje toe in het atelier en teken ik de 3D-plannen uit. Ik overleg ook dagelijks met mijn moeder en vader over de lopende projecten.”

Populaire bijgebouwen

Jac: “Welke soorten van bijgebouwen op dit moment populair zijn? Er is vandaag veel vraag naar tuinkamers en poolhouses. Maar zeker ook houten buitenverblijven, overkappingen, overdekte terrassen en carports zijn blijvers. Opvallend: moderne bijgebouwen opgetrokken uit hout en metselwerk winnen hoe langer hoe meer aan populariteit. Ze zijn ideaal voor een strak buitenkantoor of een knusse buitenkeuken.” Rosie is het helemaal eens met haar zoon. “Klanten kunnen ook een beroep doen op onze expertise om hun interieur volledig in te richten en aan te kleden. Wij weten als geen ander welke meubelen, verlichting en accessoires passen bij een bepaalde woonstijl.”

Exclusief smeedwerk

Ook exclusief smeedwerk is een kolfje naar hun hand. Rosie: “Of je nu een elegante en verfijnde afwerking verkiest of eerder een moderne en strakke uitstraling, met smeedwerk kan je alle kanten uit. Binnen- en buitendeuren, ramen en scheidingswanden in smeedijzer geven cachet aan een bijgebouw, woning of kantoorruimte. Zowat alle onderverdelingen in het raamwerk tot en met schuifdeuren zijn mogelijk. Door gebruik te maken van enkel, dubbel of veiligheidsglas creëer je tevens een open en ruimtelijk gevoel.” Jac knikt: “Wij maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen. Eerst wordt het staal vakkundig gezandstraald en gemetalliseerd met een zinklaag, die bescherming biedt tegen roest en corrosie. De afwerking van de slanke profielen gebeurt met een duurzame poedercoating, meestal in het zwart of in een roestkleur maar ook in tal van RAL-kleuren.” De vakmannen van ‘t Landhuys staan eveneens in voor de nauwkeurige opmeting en de professionele plaatsing met behulp van de modernste technieken. Het glas wordt geplaatst in een op kleur aangepaste stoppasta voor een authentieke look. We vervaardigen alles op maat: originele deuren, ramen in alle vormen, halfronde of vrijstaande serres en orangeries, noem maar op. Onze exclusieve accessoires in smeedwerk zijn de finishing touch. Van deurbeslag en scharnieren tot sluitingen en klinken, het assortiment is zeer uitgebreid”, eindigt Guy.

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...