Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Thuis in vastgoed

Immo Stas

Livia Stas, oprichtster en zaakvoerster van Immo Stas, is een opgemerkte nieuwkomer op de Limburgse immobiliënmarkt. De ambitieuze Hasseltse makelaarster ontfermt zich niet enkel over de verkoop van eigendommen, maar ze treedt ook op als syndicus voor eigenaars van appartementen en commerciële panden. “Ik hanteer vóór alles een professionele en een persoonlijke aanpak.”

Qontact I Immo Stas verkoopt en beheert panden. Wat houdt dit in?

Livia: “Als syndicus beheer ik de gemeenschappelijke delen van een mede-eigendom zoals een appartementsgebouw, denk aan de inkomhal en de lift. Daar komt heel wat bij kijken. Als het mede-eigendom minstens 20 kavels omvat, moet er ook een raad van mede-eigendom worden samengesteld én een dubbele boekhouding worden gevoerd. Een complexe, maar uitermate boeiende materie. Voorts heb ik een erkenning als energiedeskundige. Bij de verkoop of de verhuur van woningen gebouwd voor 2006 moet een energieprestatiecertificaat worden voorgelegd. Ik ben gemachtigd om zulke certificaten op te stellen. Ik vind al die facetten van immobiliën boeiend. Alle expertise vind je bij Immo Stas onder één dak.”

Qontact I Bestaat er zoiets als een succesformule voor makelaars?

Livia: “Er zijn zeker criteria die mee je succes bepalen. Alles staat of valt met het bepalen van de juiste verkoopprijs van een woning. Veel verkopers hebben een onrealistisch hoge prijs in gedachten als ze een pand te koop willen zetten. Ik doorprik die ballon, in eer en geweten. Dat is niet evident, zeker niet als er al makelaars voor mij bij de verkoper op bezoek zijn geweest en hem een hogere verkoopprijs hebben voorgespiegeld. Maar over het algemeen zijn het niet de makelaars die de prijzen omhoog willen drijven. Als de eigenaar toch wenst te starten aan een te hoge verkoopprijs, kan hij het pand 'verbranden' en blijft het veel langer te koop staan dan voorzien. Als je de juiste prijs.

Qontact I Hoe voer je als vastgoedmakelaar een goede marketing?

Livia: “Je moet een stap verder gaan dan alle anderen. Meer doen dan enkele foto’s op de bekende immobiliënwebsites plaatsen. Persoonlijk geloof ik sterk in de toegevoegde waarde van de sociale media. Die laten je toe om een pand heel gericht te promoten. Als ik een woning met een tuin en drie slaapkamers in de aanbieding heb, dan weet ik: mijn doelpubliek bestaat voornamelijk uit gezinnen met jonge kinderen. Via Facebook kan je je doelgroepen zeer precies afbakenen en dat helpt om een pand sneller verkocht te krijgen. Ik zet ook Instagram in als marketinginstrument. Ik laat luchtfoto’s maken met behulp van drones. De technologische mogelijkheden breiden zeer snel uit, het is zaak om die vernieuwingen optimaal te integreren.”

Qontact I Maak je het verschil met je persoonlijke aanpak?

Livia: “Ik sta dicht bij mijn klanten. En dankzij mijn brede kennis van de immobiliënmarkt, inclusief de juridische aspecten, kan ik ook alle vragen van mijn klanten persoonlijk beantwoorden. Die juridische kant van de zaak valt niet te onderschatten, zeker niet bij de aan- of verkoop van een appartement. Wie een huis verruilt voor een appartement, is niet vertrouwd met de werking van een algemene vergadering, de waaier van gemeenschappelijke kosten en formaliteiten. Als vastgoedmakelaar – en zeker als syndicus – vervul je een belangrijke rol. Je bent veel meer dan een verkoper. Voor een goed begrip: ‘persoonlijk’ gaat voor mij hand in hand met ‘professioneel’. Als klanten het gevoel hebben dat je weet waarover je spreekt, wek je vertrouwen op en gaan ze graag met je in zee. Op die manier lukt het mij om Immo Stas op de kaart te zetten.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...