Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Tankbouwer met power

CTC Tankbouw

De bouw van brandstoftanks, filtertanks, drukvaten, stalen silo’s, opslag- en procestanks is een specialistische en tegelijk uitdagende business. Vraag dat maar aan de ambitieuze ondernemers Bart Creemers en Stefan Bax. Beiden hebben in nauwelijks vijf jaar tijd CTC Tankbouw uit Dilsen-Stokkem uitgebouwd tot een toponderneming met internationale faam. “De grote groei zit in de industrie.”

Qontact I Het gaat CTC Tankbouw voor de wind!

Bart: “Dat mag je wel zeggen, ja. Ik verwacht dat wij dit jaar eindigen met een omzet van zeven miljoen euro, tegenover zes miljoen euro vorig jaar. Toen we in 2011 het roer overnamen, hadden wij voor onszelf een jaarlijkse groei van vijf tot tien procent vooropgesteld. Daar zitten we intussen boven. Wij hebben ons onlangs versterkt met een ervaren salesmanager en een hoofd engineering. Tegen eind 2017 wil ik ons team uitbreiden naar 40 tot 45 medewerkers.” Stefan: “CTC Tankbouw investeert volop in zijn toekomst. Onlangs hebben we een bijkomend magazijn gebouwd en mogelijk volgt er ook een nieuw bedrijfsgebouw. Dankzij de participatie van de Nederlandse GSB Holding van Harold en Frank Groeneveld beschikken wij over de nodige financiële slagkracht om al onze uitbreidingsplannen waar te maken.”

Qontact I Waarom kiezen klanten voor CTC Tankbouw?

Bart: “Alle boven- en ondergrondse brandstoftanks vervaardigen we met eigen gecertificeerde lassers volgens een strikt intern kwaliteitssysteem. Het ontwerpen en maken van brandstoftanks op maat voor datacenters of powerstations behoort ook tot onze specialiteiten. Dankzij de modulaire opbouw van onze standaardproducten voor aansluitingen en andere opties bestaan er duizenden combinatiemogelijkheden. Als het standaardgamma van CTC Tankbouw niet beantwoordt aan de technische behoeften, reiken onze engineers een klantgerichte oplossing aan. Filtertanks voor waterzuivering worden volledig op maat uitgewerkt en uitgetekend. Idem dito voor drukvaten, voor de opslag van vloeistoffen en gassen. Onze productiefaciliteiten maken het mogelijk om silo’s te fabriceren met een hoogte van 30 meter en een diameter van zes meter. Al onze tanks zijn gecertificeerd en voldoen aan de strengste milieuwetgeving.”

De grote groei van onze business zit in de industrie.

Qontact I Boren jullie nieuwe afzetmarkten aan?

Stefan: “Wij krijgen steeds meer bestellingen en opdrachten uit Duitsland en Frankrijk. Onze nieuwe salesman stort zich nu op de Nederlandse markt. We halen al meer dan de helft van onze omzet in het buitenland.” Bart: “De brandstofmarkt is en blijft een van de pijlers van onze business, maar de grote groei zit in de industrie. Door onze werking constant te professionaliseren, krijgen wij daar stilaan voet aan de grond. Op het vlak van engineering hebben we de voorbije maanden een enorme vooruitgang geboekt. Daarnaast onderscheiden wij ons van de concurrentie met een breed gamma van producten. De meeste bedrijven in onze sector specialiseren zich in brandstoftanks, drukvaten of schoorstenen, wij fabriceren alles.”

Qontact I Ook een nieuwe digitale voordeur aangeschaft?

Bart: “Inderdaad. We hebben veel tijd en energie besteed aan de ontwikkeling van een nieuwe website, die duidelijk weergeeft wie we zijn en wat we kunnen. Op onze homepage krijg je meteen een overzicht van de vijf productgroepen die we aanbieden: brandstoftanks, filtertanks, drukvaten, stalen silo’s, opslag- en procestanks.” Stefan: “Ook online zetten we een nieuwe stap in de verdere professionalisering van ons bedrijf.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...