Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Schilder in de verf

M-Painting

M-Painting, het jonge schildersbedrijf van oude rot in het vak Mikal Vielvoije, is net verhuisd naar een nieuw pand in Kortesssem, uitgerust met kantoren, een magazijn en een toonzaal. Wat destijds begon als een eenmanszaak, is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een heus succesbedrijf. “Onze expansie komt voort uit de tevredenheid van onze klanten. Zij blijven terugkomen en brengen nieuwe klanten aan.”

Schat aan ervaring

“Ik zit al in het schildersvak sinds mijn zestiende”, vertelt zaakvoerder Mikal Vielvoije. “Ik heb de stiel leren kennen als jonge knaap in het schildersbedrijf van mijn stiefvader. Daar heb ik 14 jaar gewerkt. Lang genoeg om alle facetten van schilderwerken en het plaatsen van vloerbekleding te beheersen. Aan het einde van de rit was ik echter aan een nieuwe uitdaging toe. Toen ben ik aan de slag gegaan als technisch-commercieel adviseur bij een grote Duitse verffabrikant. Daar heb ik me verdiept in de techniciteit van verfproducten. Omdat de onderneming enorm snel groeide, spendeerde ik steeds meer tijd aan het schrijven van rapporten. Niet zo mijn ding. Dat heeft de aanzet gegeven tot de oprichting van M-Painting.”

Bedrijven en winkels

“Ik moet bekennen: toen ik in 2011 voor eigen rekening begon te werken, had ik een eenmanszaak voor ogen die louter particuliere klanten zou bedienen. Het is anders gelopen: mijn orderboekje geraakte snel gevuld. Ik nam enkele mensen in dienst om te voorkomen dat de wachttijden voor klanten te lang zouden worden. Daardoor bleef de portefeuille aandikken. De voorbije twee jaar zijn we in een stroomversnelling terechtgekomen: we werken niet meer enkel voor particulieren, maar ook voor bedrijven en winkels. Intussen telt ons team acht schilders en ik verwacht dat er dit jaar nog drie of vier krachten zullen bijkomen. We krijgen almaar meer prijsaanvragen en ons klantenbestand groeit continu. Daarom hebben we beslist om een versnelling hoger te schakelen.”

Mond-tot-mondreclame

De sleutel tot het succes? Mikal twijfelt niet: “Onze klanttevredenheid! Nagenoeg al onze klanten zijn blijvers. Dankzij de mond-tot-mondreclame komen er alleen maar meer klanten bij. Wij werken onder andere voor bedrijven die actief zijn in interieurbouw en in project management. Zo verzorgen we bijvoorbeeld de schilderwerken in de kantoren van de organisatie van Tomorrowland. Behalve voor schilderwerken kan je bij ons trouwens ook terecht voor raamdecoratie en vloerbekleding, zelfs met gratis kleuradvies. Op die manier verlossen we onze klanten in één keer van een hoop zorgen.”

Onberispelijke service

M-Painting wil naar eigen zeggen niet de goedkoopste in de markt zijn, maar zeker ook niet de duurste. Mikal: “Wij garanderen kwaliteit, aan een correcte prijs.” Voor die prijs krijg je sowieso meer dan bij een ander. God zit in de details, heet dat dan. “Als wij ’s avonds inpakken, moet de werf proper zijn. Even proper als ’s ochtends. Desnoods gaan we met de natte dweil of de stofzuiger over de vloer. Dat zegt alles over onze klantenservice. Ik wacht liever niet tot de werfleider me belt met eventuele problemen, ik wil de problemen op voorhand detecteren en wegwerken.”

Over de grenzen

Wordt Limburg stilaan te klein voor M-Painting? Mikal: “Onze particuliere klanten wonen bijna allemaal binnen een straal van 20 kilometer van ons kantoor, maar dankzij onze businessklanten komen we tot ver voorbij de provinciegrenzen. In opdracht van een interieurbouwer werken we mee aan de inrichting van de winkels van een bekende modeketen, verspreid over heel Vlaanderen. Ik had het prima gevonden om onder de kerktoren te blijven, maar zulke kansen laat ik niet liggen!”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...