Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Pluspunt na pluspunt

Architectuur +

Architectuur + is een vrij nieuwe naam, maar wel eentje met een rijke geschiedenis. Zaakvoerders Sven Coppens en Wout Claes namen anderhalf jaar geleden het gerenommeerde architectenbureau van André Spaas in Hamont-Achel over. Sindsdien varen beiden op volle kracht vooruit. Ook hun klantenbestand dikt gestaag aan. “We hebben een jong team van creatieve geesten, gestuurd door een duo met bijna 20 jaar ervaring op de teller.”

Qontact I Architectuur + gaat verder waar het architectenbureau André Spaas is opgehouden. Hanteren jullie een andere aanpak?

Sven: “Wout en ik hebben jarenlang samengewerkt met André. Wij kijken daar met veel trots en voldoening op terug. Het beleid en de visie van het architectenbureau verandert niet, die zaten al goed. Het verschil met vroeger is dat we kiezen voor een wat meer hedendaagse vormgeving van onze ideeën. We moeten mee evolueren met de tijd.” Wout: “Meer nog, wij willen verjongen en vernieuwen. Een stapje verder gaan. De ‘Plus’ in onze naam verwijst daarnaar: we gaan er prat op onze klanten net dat tikkeltje extra te geven.”

Qontact I Hebben jullie bepaalde specialisaties?

Sven: “Neen, we gaan net heel breed. Van particuliere woningbouw, utility offices en industriebouw tot interieurdesign. In deze branches hebben we al een mooi cliënteel opgebouwd, met referenties zoals van Gansewinkel, Carglass en BMW Beliën. We leggen ons ook steeds meer toe op openbare opdrachten. Zo hebben we contracten binnengehaald voor werken aan het cultureel centrum van Leopoldsburg, sociale woningbouw en de bibliotheken van Hamont en Achel.” Wout: “Ons werk stopt niet na het voorontwerp en het indienen van de bouwaanvraag. We volgen de werken nauwgezet op, we maken de werfverslagen én we garanderen nazorg. Klanten stellen het op prijs om zo veel mogelijk te worden ontlast van eventuele zorgen. Daar proberen we aan tegemoet te komen. Wij bieden een totaalpakket aan. Zeker in de zakenwereld is dat een mooi pluspunt, zeg maar.”

Onze klanten krijgen net dat tikkeltje extra.

Qontact I Wat zijn gevolgen van de strengere energieprestatienormen op de markt van de woningbouw en het werk van architecten?

Sven: “De verstrengde energieprestatieregelgeving verhoogt de kost van een nieuwbouw, dat lijdt geen twijfel. Het gevolg is dat minder particulieren een nieuwe woning kunnen bouwen. Voor renovaties gelden vooralsnog minder strenge normen, wat maakt dat die markt groeit.” Wout: “Het is onze taak als architect om via weldoordachte ingrepen en oplossingen te komen tot klimaatneutrale bouwprojecten, waarvan de investering zichzelf op termijn terugbetaalt. Hoe korter die termijn, hoe beter voor onze klanten.”

Qontact I Hoe maakt Architectuur + het verschil met andere bureaus?

Sven: “Door een combinatie van factoren. Onze creativiteit, die we te danken hebben aan ons jonge team, is zeker een troef. Daarnaast staan we op stiptheid: afspraken nakomen, de planning in acht nemen, deadlines respecteren. Doordat we een relatief groot team hebben, zeker in vergelijking met andere bureaus in onze regio, kunnen we ook gemakkelijk dringende opdrachten en projecten van een zekere omvang aan. We stellen vast dat onze grote klanten terugkomen. Dit bewijst dat we onze beloften nakomen.” Wout: “Belangrijk om te vermelden is ook dat we niet gebonden zijn aan bepaalde aannemers. Wij willen onafhankelijk blijven. Voor elk project vragen we daarom prijsoffertes aan bij verschillende aannemers. We staan altijd open voor samenwerkingen, maar willen onze klanten wel steeds de beste en eerlijke prijzen voorleggen.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...