Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Platte en hellende daken

LID NV

Een dak boven je hoofd is niet zo evident als het lijkt. “Er bestaan geen standaardoplossingen en elk project wordt best afzonderlijk bekeken en opgevolgd. Een grondige studie van mogelijke technieken, materialen en werkwijzen is een absolute must.” De ervaren vaklui van LID – Limburgse Industriële Dakwerken – leiden kleine en grote bedrijven met vaste hand naar een optimale bescherming en tevredenheid.

LID is gevestigd in Herk-de-Stad en heeft meer dan 40 jaar ervaring in het plaatsen van platte en hellende daken. Zaakvoerder Bart Ceustermans is naar eigen zeggen nog lang niet uitgezongen. “Wij zijn een vaste waarde en willen dat ook blijven. We groeien voortdurend, jaar na jaar. Maar groei is geen doel op zich, wij willen ons onderscheiden door kwaliteit en service te bieden. Onze ploegbazen zijn stuk voor stuk toppers. In de winterperiode, als het iets rustiger is, laten we onze medewerkers bijkomende opleidingen volgen bij leveranciers en fabrikanten zodat ze zich verder specialiseren en op de hoogte blijven van nieuwe technieken en veiligheidsvoorschriften. We werken ook enkel met goede materialen. Bij ons geen pvc-dakdichting met een beperkte levensduur. Nogmaals: wij zweren bij kwaliteit en service. Ook in onze nazorg. We hebben een eigen hersteldienst en bieden voordelige onderhoudscontracten aan. Vooral zakelijke klanten hechten daar belang aan.”

Kwaliteit primeert

Voor de kenners: LID vertrouwt voor zijn kwaliteitsgarantie op materialen van gekende leveranciers zoals IRS-Btech, Soprema, Firestone, FDT, Imperbel, Koramic, Eternit, Recticel, Kingspan en Umicore. De betere architecten en vaklui kennen wel de EPDM’s van Resitrix, Mastersystems of Firestone, de roofings van Soprema of Derbigum, Rhepanol, Koramic-dakpannen, isolatie van Recticel en Kingspan en Umicore-zink. Bart: “Kwaliteit primeert. Altijd. We zullen nooit bepaalde fabrikanten voortrekken. Klanten krijgen van ons een objectieve beoordeling van verschillende mogelijke oplossingen. Die moeten economisch en duurzaam zijn. Goedkope maar minderwaardige materialen nemen we zelfs niet in overweging.”

Goedkoper is duurder

Die professionele trots heeft LID geen windeieren gelegd. Bart: “Er zijn bedrijven die hun reputatie helemaal verknoeien doordat ze met minderwaardige materialen werken of ongeschoolde en goedkope arbeiders inzetten die niet kunnen omgaan met dergelijke materialen. Niet zo bij ons. Voor alle duidelijkheid: onze hoogkwalitatieve materialen zijn niet duurder, want ze gaan langer mee. En onze dakwerkers zijn evenmin duurder, want ze werken sneller en efficiënter. Onze klanten weten dat.”

Afspraken nakomen

LID draagt klanttevredenheid hoog in het vaandel. Nog een voorbeeld? Bart: “Als je bij ons een offerte aanvraagt, word je binnen 24 uur teruggebeld. Wij komen ook ter plaatse. Logisch, want we moeten het dak bestuderen om te kunnen inschatten wat er moet gebeuren. We geven ook heel precies aan wanneer we onze werken kunnen uitvoeren. Bovendien komen wij onze afspraken na. Dat lijkt logisch, maar je zou ervan versteld staan hoe slordig tal van aannemers met hun klanten omgaan.”

Iedereen tevreden

Klinkt te mooi om waar te zijn? Bart: “Neen, toch niet. Ik zou gewoon niet willen werken in een bedrijf waar alles misloopt. Ik verkies tevreden klanten, want die brengen andere klanten aan. Ook nog: ik streef naar tevreden werknemers, want die leveren beter werk dan werknemers onder stress. Ik wil voor iedereen goed doen. En weet je wat? Dat komt uiteindelijk ook ons bedrijf ten goede.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...