Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Passie voor werk

Solut

Het leven draait niet om “moeten” werken, maar wel om “mogen” werken. Dat vindt Mireille Vandevorst, zaakvoerder van Solut, die haar blijde boodschap als hr-specialiste tot ver buiten de deuren van haar kantoor in Sint-Truiden weet te verspreiden. “Ik wil gelukkige werknemers en tevreden werkgevers.” Haar tools: expertise in personeelswerk, hr-management, coaching en loopbaanbegeleiding, aangevuld met een positieve ingesteldheid en aanstekelijke energie!

Qontact I Solut staat kort en bondig voor ‘solutions’, zoveel is zeker!

Mireille: “Na meer dan 20 jaar te hebben gewerkt als hr-verantwoordelijke voor grote bedrijven, heb ik met Solut een nieuwe wending gegeven aan mijn carrière. In grote bedrijven staat human ressources vast op de agenda, maar in kmo’s belanden personeelszaken vaak op het achterplan. Ik wil die kmo’s helpen om hun personeelslasten te verlichten. Wij treden op als vertrouwenspersoon voor de werknemer. Doordat we een deel van de zorgen bij de werkgever wegnemen, heeft deze meer tijd om zich te concentreren op het verhogen van zijn omzet. Ik wil ervoor zorgen dat zijn medewerkers gelukkig zijn. Ik neem, samen met mijn dames, de firma in kwestie onder de loep. Wij zijn ter plekke aanwezig, een dag per week of per maand, om alle personeelszaken aan te pakken. Van administratie tot aanwervingen.”

Qontact I Wie zijn die medewerkers waarover je spreekt?

Mireille: “Mijn medewerkers zijn vrouwen. Al is dat gewoon toeval. Ook mannen zijn welkom. De belangrijkste voorwaarde is dat ze minstens 15 jaar ervaring in human ressources hebben. Kandidaten van een zekere leeftijd hebben een streepje voor. Ik verwacht wel inzet en engagement: mijn medewerkers volgen opleidingen om hun kennis verder aan te scherpen en worden aangezet om hun expertise te delen. Maar nog belangrijker is dat ze met plezier komen werken. Ik hecht veel belang aan een goede ‘work-life balance’. Die visie en mindset probeer ik ook in het hoofd van onze klanten te prenten. Ik merk dat de meeste zaakvoerders heel hard werken, met hart en ziel, maar door al hun zorgen en beslommeringen geen tijd hebben voor hun personeel. Vooral in kleinere ondernemingen krijgt hr weinig aandacht. Personeelszaken moeten er tussen de soep en de patatten worden gedaan of op zondagochtend. Voor die ondernemingen kunnen wij echt een grote toegevoegde waarde bieden.”

Qontact I Solut geeft advies en opleiding binnen de kmo-portefeuille?

Mireille: “Kmo’s die een beroep doen op ons voor het opmaken, opvolgen en uitwerken van advies en voor het volgen van opleidingen, kunnen daarvoor een tussenkomst van 30 of 40 procent krijgen bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen, met een maximumbedrag van 10.000 of 15.000 euro per jaar. Het gaat onder meer om advies over tijd- en kostenbesparingsmaatregelen, efficiënte en gestructureerde tewerkstelling en het opzetten van rekruteringsprocedures. Ik wil niets liever dan dat werkgevers gelukkige werknemers hebben. Daar streef ik ook naar tijdens mijn loopbaanbegeleiding en personal coaching. De mensen die naar mij voor coaching komen, op basis van de VDAB-loopbaancheques, zullen voor de rest van hun leven gelukkig zijn! Een zware belofte, maar ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken.”

Qontact I Mensen gelukkig maken: dat lijkt je belangrijkste drijfveer.

Mireille: “Ja, absoluut. Ik ben geboren voor het geluk. Ik heb altijd plezier gehad in het leven. Privé en professioneel. Ik zie het leven door een roze bril, maar is dat verkeerd? Geluk trekt geluk aan. Dat is een leuze van mijn grootmoeder die ik aan iedereen wil meegeven. Als we ons meer focussen op het positieve in het leven, dan wordt het vanzelf een stuk mooier. En geluk in het leven, geluk in het werk. Als we erin slagen om voor onze klanten kosten te besparen en zorgen kunnen wegnemen, dan hebben we het goed gedaan.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...