Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Missing link in bouwprojecten

Experience 2 Build

Jan Huysmans en Tom Vleugels vormen de drijvende kracht achter Experience 2 Build. Beide vennoten spreken klare taal: als vertegenwoordigers van de bouwheer in grote en middelgrote vastgoedprojecten verlossen zij alle betrokken partijen van hun zorgen en garanderen ze hun klanten een maximale ROI. “We combineren 20 jaar ervaring in de aannemingssector met 15 jaar expertise in de business van projectontwikkeling.”

Experience 2 Build (E2B) realiseert instapklare bouwprojecten voor projectontwikkelaars en bedrijven in samenwerking met architecten, studiebureaus en aannemers. Het gaat meer bepaald om industriële en semi-industriële projecten, kantoren en bankcomplexen tot en met appartementsgebouwen. “Wij vertegenwoordigen de professionele bouwheer in het bouwproces”, verduidelijkt oprichter Jan Huysmans. “In grote bouwprojecten vormen aannemer, architect en bouwheer een driehoek. Opvallend, maar niet onlogisch, is dat de bouwheer over het algemeen weinig kennis heeft van het eigenlijke bouwen.” Medevennoot Tom Vleugels vult aan: “De bouwheer is doorgaans een investeerder, die moet kunnen vertrouwen op de vakkennis van zijn partners. Wanneer wij hem vertegenwoordigen, kan hij zich volop toeleggen op het onderzoeken van nieuwe bouwopportuniteiten én kunnen de architect en de aannemer verder met een gesprekspartner, die over de nodige technische expertise beschikt.”

Effectief en kostenefficiënt

E2B is een relatief nieuwe naam in de wereld van de projectontwikkeling. Jan en Tom, die in 2013 de handen in elkaar sloegen, hebben weliswaar een ruime ervaring respectievelijk in de aannemers- en in de projectontwikkelaarssector. Samen zijn de vennoten als het ware de missing link in succesvolle bouwprojecten. Zowel in Leuven als in Gent hebben ze al grote projecten gerealiseerd. Tom somt de troeven van E2B op: “Onze klanten hebben één contactadres, werken samen met een bedrijf met kennis van zaken, zijn niet gebonden aan een regio of een bepaald type vastgoed, creëren extra tijd voor hun activiteiten, winnen gemoedsrust en zien hun rendement stijgen. Ons uitgangspunt: wij mogen geen kost zijn, we moeten onszelf kunnen terugverdienen in het bouwproces. Bij grotere projecten vanaf een tot anderhalf miljoen euro kan dat, omdat er voldoende marge is. Wij kennen de juiste partijen om mee samen te werken. We zijn het vaste aanspreekpunt voor onze klanten en leggen alle nodige contacten met partners en leveranciers, altijd met een kritische blik: wat is de meest effectieve en kostenefficiënte oplossing? Wij verdienen onze kost ook terug door projecten in loten op te delen, door niet alles bij dezelfde algemene aannemer onder te brengen. Dat vergt wel enige aansturing. Gewoon een kwestie van kennis van de markt en weten bij wie je moet zijn.”

Voorbereiding is alles

Een van de dada’s van E2B? Voorbereiding is alles! Jan: “Ik ben ervan overtuigd dat je een project kan laten slagen door in de voorbereidingsfase, nog voor de eerste steen is gelegd, alles op een rijtje te zetten. Zo kom je tot een sluitend project, waarbij de aannemer en de architect perfect weten wat ze moeten doen. Een goede voorbereiding voorkomt ook dat je in de loop van het bouwproces bent opgescheept met onvoorziene kosten en bijbehorende discussies.” Tom gaat verder: “Wij fungeren als een soort coördinatiecentrum: we verzamelen informatie en spelen deze door naar de partij die ze nodig heeft. Maar we staan ook in voor de opvolging. Dit wil niet zeggen dat Jan of ik elke dag op de werf aanwezig moeten zijn. We werken enkel samen met aannemers die wij kennen, die we vertrouwen en die goed weten welke functie wij in het bouwproces vervullen. Op werkvergaderingen zitten wij met de aannemers rond de tafel en maken we alle afspraken die moeten worden gemaakt.”

Betrouwbare partner

“Als wij onze kennis en expertise koppelen, kunnen we mensen een zorgeloos traject aanbieden tijdens de realisatie van hun investeringsvastgoed. Bovendien is het efficiënt en kwalitatief.” Deze gevatte beschouwing van Jan en Tom heeft rechtstreeks geleid tot de oprichting van E2B. Beide deskundigen staan vier jaar later nog altijd achter hun oorspronkelijke visie. “Op de markt heb je een aantal grote projectontwikkelaars met daaronder een omvangrijke groep van eenmanszaken, die bijvoorbeeld vroeger een succesvol bedrijf hebben gehad en vandaag hun geld in vastgoed willen investeren. Wat ook hun achtergrond is, ze hebben nood aan een betrouwbare partner die ervoor zorgt dat hun bouwproject wordt uitgevoerd zonder onvoorziene technische aanpassingen, zonder bijkomende kosten en binnen de vooropgestelde timing.”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...