Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Licht op de zaak

Luxopus

Met Luxopus is Georgy Guglielmini aardig op weg om zijn doel te bereiken. De ambitieuze ondernemer wil zijn bedrijf in algemene elektriciteitswerken niet alleen laten uitgroeien tot de beste van de klas. Hij zet ook alles op alles om zijn klanten warm te maken voor ledverlichting. “Die is zuinig en staat garant voor een snelle terugverdientijd. Daar heeft toch elke business voordeel bij!”

Qontact I Op welke marktsegmenten legt Luxopus zich toe?

Georgy: “Met onze ledverlichting mikken wij op de grotere installateurs. Philips is een van onze grootste klanten. Het Nederlandse elektronicaconcern neemt onze producten af en gooit ze in de verkoop voor consumenten en professionelen. Met onze elektriciteitswerken erbij focussen we ons steeds meer op omvangrijke projecten. Zo werkt Luxopus voor tal van projectontwikkelaars en investeerders, die flatgebouwen realiseren vanaf vijf tot tien appartementen. Zij doen een beroep op ons voor alle werkzaamheden die met elektriciteit te maken hebben, inclusief de volledige verlichting. Alles functioneert met sturingen en programmatie in eigen beheer. Wij leggen ons ook toe op nieuwbouw en renovatie, zowel voor de particuliere en de industriële markt als voor de zorgsector. Daarnaast hebben we in Genk kleine industriehallen opgetrokken van om en bij de 200 vierkante meter. Ook daar leidt ons team de installatie van de elektriciteit en de verlichting in goede banen, en dit volgens de huidige regelgeving. Ons productengamma is op maat van de verschillende afzetmarkten die wij bewerken.”

Qontact I Heeft Luxopus al grote projecten op zijn palmares?

Georgy: “We hebben al een aantal prestigeprojecten gerealiseerd. Ik ga prat op ons werk in de Lummense ultramoderne paardenkliniek Equitom, die uniek is in Europa. Luxopus heeft er alle elektriciteitswerken uitgevoerd, inclusief de installatie van de volledige verlichting en de lichtsturing. In het gebouw zijn de twee operatiezalen voor de paarden uitgerust met speciale ledverlichting, waaruit een maximaal rendement wordt gehaald. De vloeren van de drie ontwaakkamers hebben onze vaklui voorzien van blauwe ledlampen, die na een operatie zachtjes beginnen te schijnen. Ze zorgen ervoor dat de dieren in alle rust uit de narcose ontwaken. Verder is er ook ledverlichting geplaatst in de verschillende paardenboxen. Dankzij deze verlichting staan de paarden ‘s avonds en ‘s nachts niet in het donker en voelen ze zich op hun best. Met onze lichtstudie voor de EPB-verslaggeving waren wij onze concurrenten een stap voor en konden we de opdracht van Equitom binnenrijven. Lichtstudies zijn een kolfje naar onze hand, wij doen deze ook zelf. Ik vind trouwens dat dit sowieso de taak is van de installateur en niet die van een studiebureau. Een installateur is nu eenmaal nauwer betrokken bij een lichtproject.”

Qontact I Het succesverhaal heeft een vervolg gekregen?

Georgy: “Reken maar! Dit voorjaar is de paardenkliniek fors uitgebreid met een nieuw centrum voor orthopedie en revalidatie, compleet met zwembad, solarium en spa. In het complex heeft Luxopus de elektriciteit en de ledverlichting geïnstalleerd. Van tl-buizen en dimbare spotjes tot luifels en allerlei elektrische benodigdheden. De eigenaar van Equitom, die vaak in het buitenland vertoeft, kan via een app met zijn smartphone de verlichting helemaal van op afstand bedienen. Handig, toch?”

Vervang energieverslindende verlichting door led-lampen.

Qontact I Welk soort opdrachten passen nog in jullie kraam?

Georgy: “In Heusden-Zolder stonden we in voor al de elektriciteit en de verlichting van het onlangs geopende restaurant Rauw. Heel de horecazaak is uitgelicht met dimbare ledverlichting, die bijzonder sfeervol en gezellig oogt. De installatie bestaat uit onze eigen producten, zoals profielen met ledmodules. Nog andere referenties? In Sint-Truiden hebben we de 18 kamers van het woonzorgcentrum Sint-Laurentius in een nieuw elektrisch jasje gestoken. Ook in het Brusselse gaan we aan de slag voor een nieuw rusthuisproject van 53 serviceflats. Verder werkt Luxopus nauw samen met Cooper & Lewis, bekend om hun maatwerk in meubilair, interieur en totaalrenovatie. Dit bedrijf uit Heusden-Zolder doet projectontwikkeling van a tot z waarbij wij de elektriciteit en de verlichting voor onze rekening nemen. Tot voor kort was HVAC een apart vakgebied voor ons. Tegenwoordig plaatsen we hoe langer hoe meer HVAC-installaties. Voor Luxopus is dit zeker een groeimarkt. Ons orderboek is goed gevuld. Ik vind het belangrijk dat onze onderneming bij de tijd is en gestaag groeit.”

Qontact I Waarom moet een bedrijf een beroep doen op Luxopus?

Georgy: “Met Luxopus richt ik mij al vijf jaar op algemene elektriciteitswerken, waarbij ledverlichting mijn stokpaardje is. Ikzelf heb meer dan 20 jaar ervaring als elektricien op de teller. Ons dynamische en gemotiveerde team telt nu vier medewerkers. Ik kan daarnaast rekenen op de deskundige hulp van een trouwe ploeg onderaannemers. Onze ledverlichting houden wij bewust eenvoudig en budgetvriendelijk. Ze vertrekt vanuit besturingssystemen. Wij programmeren per kantoor- of werkruimte een beperkt aantal lichtsferen. Voor bedrijven is daglichtsturing het neusje van de zalm. Op die manier worden lichtbronnen bij gebrek aan daglicht automatisch ingeschakeld. Een absolute must is energieverslindende verlichting laten vervangen door ledlampen. Elke kostenbewuste bedrijfsleider ziet hiervan de noodzaak in. Logisch, want dit is goed voor een aanzienlijke besparing op de energiefactuur.”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...