Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Klein maar fijn

DK Metaalwerken

Omgekeerde weg

Kris Devillé gaat prat op meer dan 25 jaar ervaring in staalbouw, metaalbewerking en totaalsystemen. Die ervaring heeft hij jarenlang met succes aangewend om grote projecten binnen te halen, maar toch knaagde het. “Ik hou van mijn stiel en weet wat ik kan, maar ik zwicht niet voor de drang naar méér. Daarom kies ik met DK Montage voor de omgekeerde weg: in plaats van groei na te jagen, spitsen wij ons toe op kleinere projecten. Zowel voor particulieren als voor bedrijven. We fabriceren trappen, poorten, balustrades, bordessen, leuningen. Alles wat van staal wordt gemaakt.”

Scherpe prijzen

Klein maar fijn, dus. “Je moet weten waar je sterkte ligt”, analyseert Kris. “Wij kunnen het verschil maken in het opleveren van kleinere projecten. DK Montage staat voor korte beslissingslijnen en een flexibele service. Dit heeft als belangrijk voordeel dat we in een handomdraai een project kunnen verwezenlijken. Ik ben zelf ook aanwezig op de werf, om het goede verloop van de werkzaamheden te overschouwen. Die service kunnen de grote jongens niet aanbieden. Als klein bedrijf zonder immense loonkosten zijn we in staat om onze prijzen te drukken, wat onze opdrachtgevers als muziek in de oren klinkt.”

Een zaakvoerder moet weten waar zijn kracht ligt.

Belangrijke partners

Voor een klein bedrijf heeft DK Montage overigens wel opvallend veel belangrijke partners. Klinkende namen zoals Sibelco en Pittsburgh Corning Europe doen een beroep op DK Montage voor puur regiewerk. Andere grote klanten of opdrachtgevers uit de industrie zijn Edibo, Strabag, Industriebouw De Pelsmaeker, Democo, Willemen Groep, Houben en Vranckx Industries. Kris: “Het is een hele prestatie om het vertrouwen van die toppers te winnen. Dat vertrouwen werkt trouwens in twee richtingen: als wij een offerteaanvraag krijgen voor een groot project, spelen we die met plezier door aan een van onze vaste partners.”

Harde werkers

Naast staalbouw heeft DK Montage een interessante neventak ontwikkeld: de verhuur van personeel, zowel uit België als uit het buitenland. Kris: “We rekruteren vooral in Macedonië en Slovenië. Daar vind je goedkope werkkrachten. Het zijn bovendien harde werkers: ze hebben er geen probleem mee om 10 of 12 uur per dag te werken, ook op zaterdag. Vooraleer we een arbeider laten overkomen, ondergaat die een grondige screening: hoeveel ervaring heeft hij, welke referenties kan hij voorleggen? We brengen ook het nodige papierwerk in orde: verblijfsdocumenten, verzekeringen, getuigschriften van bekwaamheid. Eens de arbeiders in België actief zijn, worden ze nauwgezet opgevolgd door ons. Ikzelf ben de rechtstreekse contactpersoon voor de klant.”

Fikse besparingen

Staan klanten open voor de komst van buitenlands personeel? Kris: “Je hebt voor- en tegenstanders. Dat is normaal. Zodra opdrachtgevers inzien welke besparingen ze kunnen realiseren op hun personeelskosten, komen de meesten wel over de brug. De rekening is trouwens snel gemaakt: de loonkost in België loopt de spuigaten uit, die kost moet je op de een of andere manier doorrekenen in je producten of diensten.” En wat met eventuele taalproblemen? “De meeste jongens spreken Engels, Duits en/of Italiaans. Maar wees gerust: zij kennen hun stiel, we hoeven hen niet uit te leggen wat ze moeten doen en hoe ze dat moeten doen.”

Bedrijfsverhalen

Medo Brandbeveiliging
Limburg

Brandblussers, axiale haspels, noodverlichtingen, branddetectiecentrales, rookluiken, brandwerende afdichtingen: Medo Fire levert,...

Kasteel van Ordingen

Het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden behoort sinds kort tot het zeer selecte clubje van vijfsterrenhotels in Vlaanderen. “Wi...

Benjo textiel
Limburg

Textielgroothandel Benjo uit Hasselt is een bedrijf van gevestigde reputatie. In moeilijke omstandigheden nam Jiri Borzée in 2019...