Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Investeren in energie

Wopa Saving Energy

Vlam in de pijp

Zonnepanelen zijn hot. Flauwe beeldspraak, maar de vlam zit wel degelijk in de pijp. “Bedrijven maken de rekening en beseffen dat ze voordeel kunnen halen uit de groene stroom die ze zelf op hun dak produceren”, verduidelijkt Walter. “De kostprijs van zonnepanelen is aanzienlijk gedaald. Dat maakt van panelen een interessante investering. Op voorwaarde dat je kiest voor een installatie van hoogwaardige kwaliteit.”

Duitse degelijkheid

Walter: “Wij installeren uitsluitend zonnepanelen van Duitse makelij. Topkwaliteit, absoluut! Geen slecht woord over de goedkopere Aziatische merken, maar het is lastig om met een Chinese producent te onderhandelen wanneer er zich problemen voordoen. We garanderen dat een installatie binnen de twee tot vier weken na de ondertekening van het contract gebeurt. Niet onbelangrijk: wij rekenen daarvoor een voorschot aan van nul procent. Jawel, nul procent! Daarnaast bieden we onze klanten een vermogensgarantie van 30 jaar. In principe gaan onze panelen zowat 40 jaar mee, maar je moet er wel rekening mee houden dat hun rendement na verloop van tijd enigszins afneemt. Bij ons krijg je de garantie dat ze na 12 jaar nog altijd minimaal 90 procent van het originele vermogen produceren en minimaal 80 procent tot 25 jaar na installatie.”

De kostprijs van zonnepanelen is aanzienlijk gedaald.

Snel terugverdiend

De terugverdientijd van zonnepanelen bedraagt vandaag zeven tot acht jaar. “Hoe groter de installatie, hoe korter de terugverdientijd”, vult Walter aan. Voor warmtepompen is die terugverdientijd veel moeilijker te bepalen. “Het hangt namelijk voor een stuk af van factoren die we niet in de hand hebben: beleven we een strenge of een zachte winter, wil de klant een ruimte verwarmen tot 20 of 23 °C? Een goede warmtepomp heeft een COP-waarde van vier. Dat betekent: als je er een kilowatt energie in steekt, dan krijg je vier kilowatt koeling of warmte terug. De pompen van Mitsubishi, een van onze huismerken, garanderen een COP-waarde van vier bij temperaturen van -15 °C.”

Advies op maat

Wopa Saving Energy is niet enkel installateur, maar ook adviseur. Walter: “Als een klant overweegt om zonnepanelen te installeren, berekenen wij eerst wat zijn huidige verbruik is en hoeveel hij kan besparen. Als blijkt dat hij op zijn dak onvoldoende ruimte heeft voor zonnepanelen, dan gaan we na of het loont om zijn elektrische boiler te vervangen door een installatie met warmtepomp.”

Grote bedrijven

De toekomst ziet er rooskleurig uit. “Wij hebben de kantoorruimten van Echo in Houthalen, over een oppervlakte van 2000 vierkante meter, volledig ingericht. We kunnen vandaag de volledige HVAC-installatie voor grote bedrijven leveren. Daar zetten wij volop op in”, eindigt Walter.

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...