Blijf up-to-date van het Limburgse en Kempense ondernemerslandschap? Let’s Qonnect

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming*

Ijzersterke reputatie

Knapen Gereedschappen

Sam Knapen heeft zijn onderneming in zeven jaar tijd op de kaart gezet. Gereedschappen Knapen geniet vandaag niet alleen een ijzersterke reputatie in de verkoop, de verhuur en de herstelling van aanhangwagens, maar ook in de handel in handgereedschap. “Wij blinken uit in productkwaliteit, service, creativiteit, flexibiliteit, klanttevredenheid en last but not least klantgebondenheid.”

Qontact I Hoe zoek je dag na dag naar de juiste oplossing voor je klanten?

Sam: “Tegenwoordig telt ons gamma zowat 90.000 artikelen. Van aanhangwagens en gereedschap tot bouten, schroeven en pluggen. Misschien wel onze grootste troef: om zes uur ’s ochtends staan wij paraat voor onze klanten, elke weekdag opnieuw. Op die manier hebben we een trouw cliënteel opgebouwd van aannemers, loodgieters, dakwerkers, metaalarbeiders, schilders en schrijnwerkers. Zij komen hier in alle vroegte een koffie drinken en gaan vervolgens met onze aanhangwagens op pad. Wij spreken hen aan met de voornaam. Dagelijks werken we samen met een zestal vaste leveranciers, die zich binnen een straal van 15 kilometer bevinden. Die nabijheid laat ons toe om ook lastminutebestellingen zonder probleem af te handelen. Traagheid van levering vormt voor veel concurrenten een bottleneck. Bij ons staat de ketel onder druk, maar daar hou ik wel van.”

Qontact I Gereedschappen Knapen bestaat pas sinds 2010. Het gaat hard, niet?

Sam: “Het ondernemerschap zit mij in het bloed. Mijn vader baatte vroeger een sanitaire groothandel uit in Diest. Toen hij zijn bedrijf in 2009 verkocht, ben ik beginnen na te denken over hoe ik in deze streek een eigen bloeiende zaak zou kunnen uitbouwen. Wij zijn bescheiden begonnen, met de verhuur van vijf aanhangwagens. Toen we drie jaar geleden verhuisden naar ons huidige magazijn van 1000 vierkante meter in Assent, hadden wij ongeveer 150 wagens in stock. Omdat we niet al onze eieren in één mand wilden stoppen, hebben we ons ook toegelegd op de herstelling van aanhangwagens en de verkoop van handgereedschap. In al onze activiteiten boeken wij elk jaar een flinke groei.”

De ketel staat onder druk, maar daar hou ik van.

Qontact I Veel groeibedrijven zoeken uitbreiding via een onlinehandel. Jullie ook?

Sam: “Wij zweren bij persoonlijke service. Zolang we die online niet kunnen garanderen, hou ik de boot nog wat af. Onze activiteiten op het vlak van e-commerce zijn eerder beperkt. Noem me ouderwets, maar ik ben gehecht aan de warmte van persoonlijk contact. Voorlopig hebben wij onze handen meer dan vol met leveringen in de ‘echte’ wereld: Leuven, Tienen, Aarschot, Brussel en Limburg, onze belangrijkste afzetmarkt. In de nabije toekomst willen we de capaciteit van ons magazijn uitbreiden tot 1800 vierkante meter en ook ons assortiment verder aanvullen. Daarna komt er wellicht een tweede vestiging. Ik verwacht eveneens dat er zich opportuniteiten voor overnames zullen aandienen. Bedoeling is om van Gereedschappen Knapen een autoriteit in onze branche te maken. Wij willen onmisbaar zijn voor onze klanten. ‘We go the extra mile’ om dat te bereiken.”

Qontact I Je scoort met opvallende promotie- en marketingacties. Petje af!

Sam: “We moeten creatief zijn. Als wij promodagen organiseren, pakken we die doeltreffend aan: radiospots, flyers, folders, internet, Facebook, belettering op onze voertuigen. Ik wil dat er drive, spirit en vuur in onze promotie-acties zit. Dat doe je niet met half werk. De respons van onze klanten is navenant. Onze demo-avonden, waarop zij demonstraties van onze machines kunnen bijwonen en antwoorden krijgen op alle mogelijke vragen, lokken massaal veel volk. Vaak moeten wij zelfs meerdere sessies organiseren, simpelweg omdat we niet genoeg plaats hebben om alle klanten op één avond te ontvangen.”

Bedrijfsverhalen

Bezettingswerken Fransen

David Fransen van Bezettingswerken Fransen weet waar Abraham de mosterd haalt. De gedreven zaakvoerder heeft met de jaren enorm ve...

AB Schepers-Hendrickx

Wat is je grootste bezorgdheid als je een woning of appartementsgebouw laat bouwen of renoveren? Eén: de prijs. Twee: de timing. ...

JOJO Systems

“JOJO Systems, al 30 jaar uw zekerheid in Limburg.” Een goede slogan vertelt een volledig verhaal, weet zaakvoerder Luc Jansen...